prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
:arrow: Če želiš hitrost (sklepam da v km/h) greš:
Menu/Nastavitve/podat. polja/
tu izbereš keri trening (1,2,3) to pomeni samo prikaz kasneje med treningom, med njimi prekljapljaš ko si v trening mode s pritiskom na okvirček tako kot med mirovanjem pogledaš stanje baterije/število prikazaniz polj/pol z vrtenjem po okvirčku izbereš katerega želiš spremeniti/HITROST
potrdiš in to je to, za hitrost oziroma tempo (min/km), ki se bolj uporablja v tekaških vodah pa izbereš TEMPO

:arrow: update-a tako ali tako sam ti sam snameš z neta garmin update in vse dela avtomatski oziroma ti napiše kdaj moreš uro priključit. 405 in 405HR je isto pri slednjemu je dodan le pas, software in hardware pa sta ista.

:arrow: Za tisto pokrivanje z grafom pa je lahko dvoumno, včasih enostavno ga nekaj zmede in v določeni sekundi izmeri neko nenormalno vrednost, ki je pa kasneje na grafu (ker je čas podan z večjimi enotami) ne vidiš, vsaj tako jaz sklepam ker tudi meni to naredi.

:arrow: Nihanje hitrosti in natančnost GPS-a so zelo povezane z zunanjimi motnjami (elektromagnetno valovanje, stanje ozračja...) oziroma včasih se mu preprosto zmeša, tudi meni včasih ko tečem v eno smer zmeri prav, ko se vračam pa čist po drugi poti, kot da bi po ljubljanici laufal :mrgreen:

:arrow: ugašanje ure je ko je pod 20% se začne v mirovnem (pa tudi včasih med tekom) ob pritisku na gumbe ugašat, tudi dete se joče ko je lačno in mu moraš dati za jest :wink:

Lp

Uroš
Uporabniški avatar
 Biz
Kok smo že navajeni na te svoje gadgete...

Ugašanje pri 20% baterije se mi ne zdi normalno, meni se to še nikoli ni zgodilo (trkam). Potem moraš čakat, da se ponovno reboota, kot računalnik, ali je to v sekundi??? Bogve kaj se potem zgodi s snemanjem treninga.

Pač pa čas treninga v % baterije nekako ni isti če ima baterija 70% soka ali pa 10%. Pri 10% jaz stisnem samo še za 1 km, potem pa je že blank screen...

Trenutni tempo žal zelo variira. Sklepam, da bi bil precej točen, če bi živeli na nizozemskem, ampak tukaj pri nas, kjer je vsakih 20 m nek blok, drevesa, pa spet čistina, pa kak daljnovod itd. enostavno ni točen in se ne moreš zapermej zanesti na te trenutne rezultate.

Ampak vseeno super super urca.
 orka
Hvala za nepričakovano hiter odgovor. Se vidi, da eni resno jemljete jutranje priprave na maraton :)

Glede hitrosti se nismo dobro razumeli. Jaz bi želel imeti maksimalno hitrost za tekočo seanso, tako kot ima to vsak kolesarski števec, ne samo trenutno hitrost. Tega ne najdem ne za tek, niti za kolo.

Pa potem vseeno uporabljate prikaz tempa med treningom, kljub nenatančnosti, ali imate uro bolj za srčni utrip in merjenje razdalj?

Ugaša pa mi ura med tekom mislim da ne, ampak prej, ko pač začnem pritiskat gumbe(vklop gps-a...). Dejansko se reboota(Garmin Powered by Sirf...). Glede na druge načine opozarjanja, da bo baterija kmalu prazna, se mi ta dodaten zdi popolnoma odveč, sploh ker je takrat še precej 'soka' v njej :D Upam, da ga tudi vam na današnjem maratonu ni zmanjkalo!

Lep pozdrav
Uporabniški avatar
 Biz
Max. speed jaz ne verjamem, ker na trenutke garmin vseeno pokaže kakšno nezanesljivo vrednost. Če pa je v igri več gps koordinat, se pravi max speed v nekem daljšem obdobju, kot samo na podlagi dveh točk, potem pa že. Ampak to lahko vidiš šele pri računalniški analizi, npr. v sporttracks ali garmin connect.
Živjo. :D

Zanima me, če ura "pušča sledi" tako kot 305. Govorim o črticah, ki označujejo pot kje si tekel, da se lahko preprosto obrneš in tečeš po istih sledeh nazaj.

Kje se uro po vašem mnenju najbolj splača kupiti?
Akcije? Najceneje? ... =)

Hvala. :mrgreen:
Uporabniški avatar
 Biz
Sled? Na 405 ni zemljevida. Lahko edino spuščaš bele kamenčke in potem najdeš nazaj pot iz gozda :D Je pa varianta, da naložiš preko računalnika neko pot v uro in potem naslednjič ura javlja, kdaj je treba zaviti, ker v bistvu tekmuješ s svojo prednastavljeno progo in časom na posamezni točki (to je virtualni partner).

Je pa mogoče določiti štartno pozicijo in te potem ura na principu kvazi kompasa vodi v smeri startne pozicije. To seveda ni po poti, ampak po zračni liniji.
Uporabniški avatar
 Bobek
Biz napisal/-a:Sled? Na 405 ni zemljevida. Lahko edino spuščaš bele kamenčke in potem najdeš nazaj pot iz gozda :D Je pa varianta, da naložiš preko računalnika neko pot v uro in potem naslednjič ura javlja, kdaj je treba zaviti, ker v bistvu tekmuješ s svojo prednastavljeno progo in časom na posamezni točki (to je virtualni partner).

Je pa mogoče določiti štartno pozicijo in te potem ura na principu kvazi kompasa vodi v smeri startne pozicije. To seveda ni po poti, ampak po zračni liniji.

Torej nima tako kot 305-tka, da lahko tečeš po sledi nazaj na izhodišče? Škoda. To je zelo uporabna zadeva, da se ne izgubiš.
Uporabniški avatar
 MihaPR
Seveda ima. Tole ni ravno točen podatek. Če se na poti odločiš, da greš nazaj (ali se izgubiš) vklopiš funkcijo in te pelje lepo nazaj, pred zavoji celo zapiska, da bo menjava smeri.
Je nekaj hakeljcev pri uporabi sicer, ampak deluje, preverjeno.
Uporabniški avatar
 Bobek
MihaPR napisal/-a:Seveda ima. Tole ni ravno točen podatek. Če se na poti odločiš, da greš nazaj (ali se izgubiš) vklopiš funkcijo in te pelje lepo nazaj, pred zavoji celo zapiska, da bo menjava smeri.
Je nekaj hakeljcev pri uporabi sicer, ampak deluje, preverjeno.

Hvala. Saj mi je bilo malo čudno, da bi bila 405 slabša od 305, a nikoli ne veš.

Meni je pri vseh funkcijah 305, še najbolj uporabna prav ta, ker se ne morem izgubit in vedno znova lahko raziskujem nove poti. Še posebej je fino pri dolgih tekih 30 in več kilometrov, da si ne razbijaš glave : "Kam moram že zavit da pridem nazaj?"
Uporabniški avatar
 MihaPR
Hakelc pri uporabi te funkcije je le eden, če se recimo obrneš in greš nazaj in zalutaš in šele potem vklopiš to funkcijo. Je zoprno, če te pošlje najprej nazaj na točko, kjer si se obrnil in potem šele nazaj :)
Uporabniški avatar
 Bobek
MihaPR napisal/-a:Hakelc pri uporabi te funkcije je le eden, če se recimo obrneš in greš nazaj in zalutaš in šele potem vklopiš to funkcijo. Je zoprno, če te pošlje najprej nazaj na točko, kjer si se obrnil in potem šele nazaj :)

Ja, bi bilo malo smešno. Jaz imam ravno zaradi tega, ker nikoli ne vem stoprocentno vnaprej kam bom tekel, to funkcijo stalno vklopljeno.

405 bo pa zdaj sigurno naslednji nakup za našo Urško Sonček :), jaz bom pa kar ostal na 305, dokler mi ne izdihne.
405HR, ja Urška v redu bo za kar ga rabiš, je fajn igračka no tu pa tam trmasta ampak ga sčasoma razumeš :wink:

Še posebej ti popestri trening če noben noče s tabo it pa si vklopiš virtualnega partnerja pol pa gasa :twisted: sam ne v hrib, takrat on namreč goljufa :evil: :lol:

Lp
Zdravo !

Prebral sem vseh 35 strani pa nikjer nisem našel nič konkretnega v zvezi z merjenjem kalorij. Prej sem imel polarja, ki je v mirovanju ( own zone ) naredil meritev na osnovi katere je določil območje vadbe in glede na to po končani vadbi tudi % porabe iz maščob oz. mišic. Včeraj sem prvič tekel s 405-ko po trasi katero sem prej s polarjem pretekel 100-krat pa mi je nameril skoraj polovico kalorij manj kot polar.

Kakšno mnenje o tem !

lp, Bojan
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 59

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA