klopotec napisal/-a:Ton, res ne gre za foušarijo, za oberfoušarijo gre. Ti si sam sebi fouš in to je oberfoušarija.
Praviš da naj država vsem plača štartnino na LM in da bo potem pravično. Ne bo pravično, ker vsi Slovenci ne gremo na LM.
Pa še to. Država od uradnika zahteva, da vsake toliko časa naredi test fizičnih sposobnosti. Če na testu pade, se ga država lahko odkriža, oziroma ga da na drugo delovno mesto. In če od njega vse to zahteva, potem mu je dolžna tudi nekaj dati. Pa še nekaj je. Če pride do kakšnega sr.., smo državni uradniki prvi dolžni vzeti puško v roke. Spomni se zadnje vojne, enim so krogle fajn frčale okoli ušes. Tako da en tak dresek res ni slabo porabljen davkoplačevalski denar.
Pa kolko miljonov evrčkov vedno plačamo pri vsakem nakupu orožja in drugih "dobrin" za državne potrebe.
Tvoja logika se žal hitro sesuje. In pika, he,he.
Ako bi se spoštovani debatni kolega malček spustil iz zategnjenosti branjenja okopov birokratkega odmerjanja privilegijev bi kaj kmalu zaznal, da v tem nekaj hudo smrdi. Ni vic v sami ukrojeni tkanini, ki bo potem tekaški dres postala temveč v principu.
Govorite o tem, da država zahteva test nekih fizičnih sposobnosti svojih uradnikov... Hja, če je to res, potemtakem bi morali tukaj poleg mene v sosedstvu, kjer je precej iz državne malhe plačanih birokratov vsi vsaj malo migati, pa zjutraj, ko hodim s tekaških poti srečujem samo zakajene uradnike in zašpehane birokratinje z jako prevelikimi zadnjičnimi okraski. Ena punca med njimi je tekačica, pa so jo v bran drhalni birokratski lenosti proglasili za malček do pretežno fuknjeno. Tako iz prakse. Pa še eno iz prakse vam povem: ko ste vi branili domovino, sem jajca na prodaj za tole zajebancijo od države nosil na prodaj tudi sam. Vam izdam lokacijo? Ali pa vam asociacijo vzbudim menda lahko s tem, da je po veleslavni zmagi ob tej pristajalno vzletni pisti naš sedanji alfa in omega voditelj, takrat še v vlogi ministra Erjavca sedanjega, kupčkal z orožjem za Bosno. Takrat, ko je pokalo sem bil tam, ko so scvrli avstrijska novinarja takisto in je fino smrdelo. Po drekcih, kajti bili smo usrani. In potem imam pa sedaj status nekega veterana, ki mi ga je popečatila soproga moža, ki se je v času, ko je frčalo okoli betic, bil na oni strani, ona pa v domačem kevdru, oziroma ilegali med marmelado in čakala, kdo bo zmagal. Dodam, da je tudi on sedaj veteran, kajti zadnji dan, ko se je videlo, da so spustili dušo na fronti, je prebegnil na našo stran. Med veterani pa smo pomešani vsi, tudi tisti strici, ki so jo leta 1945 popihali v Južno Ameriko in se po tistem, ko sva vi in jaz ter na stotine drugih domoljubov osvobodila Slovenijo, vrnili kot nevemsigavragakakoveliki demokrati. Kaj dobim kot veteran? Zastonj pogreb, pa menda zastonj karto za vlak, ko bom star 50 let, pa menda enkrat na dve leti toplice, spet ko bom čez Abrahama. Torej je precej brezvezno tole pleteničenje o strelskih dosežkih vas in mene prav tako.
Dejstvo pa je, kar sem v svojih iznašanjih pred časom, ko sem skritiziral Ljubljanski maraton zaradi štartnine, povedal bistvo in vam ga predočam v citatu tudi sedaj:
...država Slovenija bi morala bazični šport kot je tek, propagirati in ga z vsem razpoložljivim kapitalom v financah, znanju in kadrih podpirati. Kajti če je nacija vsako leto bolj zdrava, če je nacija vsako leto bolj kondicijsko pripravljena in s tem umsko bolj uporabna, če nacija s tem bazičnim športom preprečuje bolezni teh in onih klasičnih in modernih umetniških smeri, ki strežejo po življenju, če nacija s tekom dviguje svojo samozavest in se ne napaja samo ob orgazmičnem veselju nekih kolajn nekih vrhunskih športnikov temveč kot dejanski akter vsak posameznik sodeluje pri oblikovanju nacionalne športne identitete, ki pripomore k oblikovanju bolj pametnih, zdravih in od drog ter drugih škodljivih vplivov neodvisnih novih generacij, pomeni to tudi napredek celotne države, pomeni to napredek pri znanosti, šolstvu, večjo in obilnejšo državno blagajno, ki ne troši denarja za zdravljenje, za odpravljanje posledic nezdravega načina življenja posameznikov in nacije, pomeni to neko novo vizijo življnja, ki pridobiva na kvaliteti zaradi čisto preprostega, a rednega, načrtovanega, s pomočjo strokovnjakov podprtega... teka!
En tak dresek, kot ga imenujete vi, je moralni posmeh vsem, ki moramo z davki podpirati sistem. Zakaj, če je pa cena tako malenkostna? Zato, ker je to osnova omike države napram državljanu, ker je to osnovni princip delovanja dobre države, ki se mu reče ferplej. Ferplej za vse, ne le uradnike, ki se napajajo iz njenih prsi.
Naj preneham pleteničiti in povem precej naravnost: če bi naša butasta vodstvena struktura želela dobro nacijo in zdravo pamet, bi imela mošnjiček in vsem državljanom, ki bi se prijavili na ta tek s kratico LM ali kakšnega drugega, regresirala štartnino. V kratkih letih bi se to obrestovalo. Ampak vlada, pa naj si bo črna, zelena, rdeča, bela ali pa sivkasto kodrlajsasta ima raje pod seboj zašpehano, delno opito, zakajeno, zadrogirano in moralno razsuto nacijo. Tako jo lahko z nasmehom molze in se poigrava z njo. Seveda brez manir ferpleja.
Spoštovani tekaški kolega, morda le še to: glede na mojo profesijo sem na ustezne državne organe naslovil uradno prošnjo za odgovore na zastavljena vprašanja, ki so v skladu s pravili pridobivanj informacij javnega značaja in drugimi etičnimi pravili kodeksa mojega poklica, vprašanja pa so se tikala prav teh dresov, o katerih se prekljamo tule. Rok za odgovore, ki je zakonsko določen in so ga nastavili prav ti uradniki, je že potekel. Kaj naj dodam?