prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 Mambli
pajo napisal/-a:Na zadnjih parih tekih se mi je pojavilo sledeče: ker je pač malo bolj vroče in potem začne počasi tečt od mene, da je veselica. Temu ne uide tudi Garmin. In odzivnost pade na nulo. Za povrh se mi postavi v začetni položaj in se lahko samo še slikam. Nikakor se ne morem vrniti nazaj na pregled tekočih podatkov. Ne pomaga ne brisanje roke,ure... Ko pa se malo posuši pa spet dela. Kak nasvet?

Sam imam isto uro in isti problem. Kontaktiral sem Garmin in so rekli, da to ne bi smelo biti in da naj jo prinesem. Do sedaj jo še nisem, vendar sem malo pogooglal.
Vmesna rešite je, da zakleneš okvir. Pritisneš oba stranska gumba na enkrat za ene 2 sec.
Če imaš zaklenjen okvir, se ura ne bo prestavila na osnovni prikaz in lahko jo boš ugasnil. Vsaj meni je pomagalo.

LP
Uporabniški avatar
 5r002
Uroš Sobočan napisal/-a:En problem že cirka en mesec je ista slika:
http://connect.garmin.com/activity/40479356

Gre se za srčni utrip, vedno je na začetku skok do nenormalnih vrednosti, kasneje pa se nato umiri. A je to znak da gre baterija k vragu? Mi tudi na Garminu niso vedeli kaj točno bi lahko bilo.

Hvala

Lp

Uroš

Pri meni se občasno pojavlja isti problem pri FR50 (max HR je bil 224 :shock: )... ravno tako pri začetku teka... Mislim da je vzrok za tak pulz elektrostatična majica (vsaj pri meni). :)

lp
Ti hvala uro mam že leto in pol :mrgreen: že enkrat zamenjano tak da vem kaj in kako funkcionira :wink:
Glede elektrostatike sem tudi sam mel pomisleke (ker meri z elektrodami utrip smo izvedeli) ampak tečem topless :mrgreen:

Tak da mislim da bo treba baterijo zamenjat, če ne hm :roll:
 skorc
CR2032 je litijeva baterija. Čisto možno je, da si v področju kjer se krivulja nenkrat obrne navzdol. Graf je sicer za "recharge akuje" a litij je litij... v grobe recimo, da drži le, da ima CR2032 nižjo napetost. ;)

Slika
 Orfej
Zanimam se za nakup Forerunner 405. Malo sem pobrskala po forumu, pa se mi zdi, da večino moti občasna neodzivnost (npr ob dežju) oz. da GPS nekoliko slabše dela npr. v gozdu. Sama bi ga uporabljala za tek in kolesarjenje. Cena v Hervisu je 399 EUR. Novejša modela z visoko odzivnim GPS pa sta 100 EUR dražja (Forerunner 310XT HR in 405CX). Seveda mi je cena pomembna, ampak, da kljub takšni ceni stvar ne funkcionira dobro je pa tud... Kakšni nasveti?
Ali se je težko pretolčt skozi navodila, ali rabiš nekaj ur preden lahko stvar začneš uporabljat?

LP
Uporabniški avatar
 Radolca
potrebuješ kakšno uro da se znaš poštopat in da ti ura meri razdaljo.
pa če kakšen dan dodatno da ugotoviš, da je 50% funkcij na uri odveč.
seveda je to čisto moja ocena, moje zahteve.
je pa fajna urca. CX najbi imel za tistih sto ojrotov boljši GPS signal.
 JAG
405-ko imam dobri dve leti in nisem imel nikoli problema z GPS-om. Tečem pa tudi kar nekaj po gozdu. Tudi glede neodzivnosti nimam nekih slabih izkušenj, res da se mi je mogoče parkrat zgodilo, da ura ni takoj preklopila, ne vidim pa tu hudega problema...

V glavnem, hočem povedati da je bil nakup te ure, eden od redkih, ki ga sigurno ne obžalujem.

lp
Fredy
Uporabniški avatar
 flister
@Orfej:
405-ka je ful praktična, ker je "majhna" in enostavno ne rabiš nobenih dodatnih modulov natikat (G3). Funkcij in možnosti ima veliko - preveč. Če nisi nek 'techno freak' ali kaj podobnega, si kupi FR 110, ki je okrnjena varianta.

Glede obročka (bezel) za upravljanje FR405-ke, so težave, ko se zmoči. Sicer pa načeloma med tekom ne brskaš po menijih ure (ali pač)? Za start/stop in lap imaš pa itak navadne gumbe.

Pri standardnih treningih (po ustaljenih progah) bi dejansko zadostoval foodpad (bolj odziven, tudi bolj točen od gps-ja). Poglej modele FR50, FR60, ...
Uporabniški avatar
 Biz
405HR je super, uproabljam že skoraj dve leti... Signal GPS v gozdu in med visokimi stolpnicami pač ne more biti najboljši, to pri katerikoli napravi, vendar pa načeloma to ni problem. Vsaj jaz ga tako ne zaznam, če pa je namesto 5m natančnosti za nekaj časa 15m natančnost pa bohpomagi. Sigurno pa signala ne izgubi popolnoma, tako da jaz temu ne pripisujem posebne pomembnosti. V oblačnem vremenu, ob zidovih stavb, bo ura rabila nekaj več, da najde signale. Pomagamo ji tako, da jo damo na tla, ker premikanje z uro ob lovljenju signala ne deluje blagodejno. Sam bazel je itak stvar polemike. Dejstvo je, da izuma ni kopiral drug proizvajalec, pa tudi garmin ne nadaljujeje s tem, kar nekaj pove. Mene osebno ne moti oz. mi je čisto ok. Gotovo bi lahko hitreje tikpal po menijih, če bi bile tipke, vendar ima to druge slabosti, tako da tudi to ni nek minus, ni pa tudi nek poseben plus. Najbolj jezen sem pa na to uro takrat, ko ne zaklenem tipk in po nesreči ugasnem snemanje. Ker pa to ni povezano z bezlom, bi se verjetno lahko zgodilo tudi pri drugih urah. Jaz jo vsekakor prirporočam.

Baterija deluje 8 ur GPS - naj bi. V praksi je manj. Tukaj bi bil vesel 310ke, ki ima 20ur avtonomije - naj bi imela :*) Zoprno je namreč, ko ti na sredi ture ura crkne... Nisem pa opazil, da bi v dveh letih baterija začela krajšati avtonomijo. Če jo uporabljaš redno, paziš, da ni popolnoma spraznjena dalj časa, polniš pa ne po vsaki aktivnosti, potem boš najbrž lahko kar dolgo užival. Ko pa baterija crkne, potem pa niti ni vem, kakšen strošek je zamenjava.

Za CX varianto pa jaz ne bi dajal dodatnih 100 evrov.
Uporabniški avatar
 flister
Najbolj jezen sem pa na to uro takrat, ko ne zaklenem tipk in po nesreči ugasnem snemanje.

Kako to misliš, da ti 'ugasne snemanje'? Kaj ti skoči na prvotni menu (ura-datum) in ti zato po določenem času prekine trening?

Če je to to, potem obstaja rešitev.
 matej123
Moje mnenje je da je ta touch bazel slaba stvar v vseh pogledih, in pomoje te stavri Gramin ne bo več uporabljal. Drugače pa je ura kar uredu.
Uporabniški avatar
 Biz
flister napisal/-a:
Najbolj jezen sem pa na to uro takrat, ko ne zaklenem tipk in po nesreči ugasnem snemanje.

Kako to misliš, da ti 'ugasne snemanje'? Kaj ti skoči na prvotni menu (ura-datum) in ti zato po določenem času prekine trening?

Če je to to, potem obstaja rešitev.

Ne, ne, recimo, ko na kolesu zviješ zapestje, se ponesreči stisne zgornja tipka in ugasne časovnik. Se mi je zgodilo na enem polmaratonu, pa danes, ko sem bil na kolesu itd. Moteče, zelo moteče, ni pa povezano z bezlom.Tudi če zakleneš bezel, so tipke še vedno aktivne, tako da še vedno lahko ugasneš snemanje po nesreči. Saj zapiska, ampak včasih ne slišiš.
Uporabniški avatar
 ugor
matej123 napisal/-a:Ne, ne, recimo, ko na kolesu zviješ zapestje, se ponesreči stisne zgornja tipka in ugasne časovnik.

Zato mosim jaz uro na desni roki!
(do sedaj, v letu in pol se mi še ni ugasnila).
LP
Uporabniški avatar
 flister
Jaz dam uro na kolesu ponavadi dol z roke - na nosilec na krmilu. Sicer nimam original nosilca za FR-ja, stoji pa.
Start/Stop/Lap gumbi so kar trdi, venad verjamem, da s kako kolesarsko rokavico gor bi se dalo tudi po pomoti ustavit.

Rešitev: uro dol al pa na jo na roki okol obrnit :ignore:
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 59

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA