prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 ales
Jest tut.
Pa če bi mi lahko kdo prosm tko mal na hitr razložu tole z OZIjem, sem imel ravno cel popoldne časa, zdaj ga imam na PCju, na IPAQu, rdeče oči, vse ostalo je pa bl čudn...
 Ninocka
Tudi jaz se prijavljam na tečaj. :P
Uporabniški avatar
 Pjotr
Jst tud pridem na predavanje 8)
Uporabniški avatar
 ero
predavanje, delavnica, tečaj, ..., hudo. a bojo diplome tut?

mislim, da se bomo malo dopolnjevali. MihaPR s kartografijo, Aleš z OziPC-jem, vsi pa z dosedanjimi izkušnjami in vprašanji...
Uporabniški avatar
 Staša
jaz imam že pripravljeno vprašanje za 1. konferenco lastnikov Forerunnerjev 8) 8) in sicer za kolego ing. Jurančiča. ;) :D :D :D
Uporabniški avatar
 tini
Ne boste verjeli, pridem tudi jaz.
Bi rekli, da me stvar zanima :) .

lptini
Uporabniški avatar
 alan
Kot morebiten bodoci lastnik ene izmed teh napravic... Tudi jaz bi malo na uha vlakel...
Uporabniški avatar
 ales
Staša napisal/-a:jaz imam že pripravljeno vprašanje za 1. konferenco lastnikov Forerunnerjev 8) 8) in sicer za kolego ing. Jurančiča. ;) :D :D :D

Joj, sm mislil, da bom jaz spraševal...no ja, vmes je minila še ena noč, ko se je dogajalo marsikaj. Pri Oziju so spremenili način registracije, od verzije 3.95.4h naprej podpirajo tudi Forerunerja 301(USB), tko da nč bat...pa ene tri trojance sem že skor naselil ob iskanju crackov(hvala norton in ADware, res!)No, na koncu je pomagalo tistih čarobnih 16 številk na ECju... moje oči so se pa skor stopile z barvo TF flisa(si lohk mislte ktero). Pismo, ampak zakaj mam jest občutek, da bi mi tlele lahko ene pomagale?
Grem se zdajle mal spočit v vinograd, bom na IPAQu markiral trte...
Uporabniški avatar
 Bor
nič???? :cry:
Uporabniški avatar
 ales
Ne vem a sem včeraj na ušesih sedu, sploh se ne spomnim kaj je Ero rekel, kje dobiš une zemljevide za zadaj v Training center...al je tiste vektorizirane(?) slike poganjal z Map source programom?

Pa ves žalosten sporočam, da 301ka (še) ne deluje z OZIjem;sploh ne more prebrat trackov...

Pa enkrat se mi je zazdel, da je nekdo rekel, da 301ko tudi lahko nahecaš da izvoziš v xml formatu. Ma zgleda tale stavba elektro faksa slabo deluje na moje možgane;sem si zapomnil en tolk kt na predavanju Poberaja pri Fiziki snovi...

Drgač pa-luštn da smo se dobil, po moje bo treba to še ene parkrat. Pegaz, vse pohvale za organizacijo (še listi z obvestili so bili nalimani na vhodu, za nas pozabljive), pa pol za izbor najboljše picerije v Lj...a ste ostali dost hitr jedli?

Aja, smo rekli, da bomo zanimive linke dali tule-tale je en zanimivejših:

http://home.socal.rr.com/diverhank/ForeRunner201.htm ("nedokumentirane" lastnosti dvesto in tristoenke)

http://sports.groups.yahoo.com/group/GarminF/ (tole je pa ena user group na yahooju, tut dobr!..so notri tudi XML viewerji,s sorsi za VB in copy/paste v Excel !! Darko!! )
Uporabniški avatar
 Cyclop_si
ales napisal/-a:Ne vem a sem včeraj na ušesih sedu, sploh se ne spomnim kaj je Ero rekel, kje dobiš une zemljevide za zadaj v Training center...al je tiste vektorizirane(?) slike poganjal z Map source programom?

Ja tisto so vektorski zemljevidi, npr. CroGuide, Europe City Select, AdiraRoute... vsak od teh zemljevidov pride skupaj z MapSourcom, ker pa niti ni bistveno. Bistveno je, da ko jih enkrat namestiš na računalnik, potem Training Center sam pogrunta da so nameščeni in jih ponudi v uporabo.
LP
Uporabniški avatar
 Staša
Bor napisal/-a:nič???? :cry:

Hoj!
Na kratko:
Ero je pokazal nekaj različnih programskih oprem za karte, ki jih lahko povežeš z garminom in predstavil njihove funkcionalnosti. Te so bile:
Mapsource
CroGuide
Training Centre
Ozi.
Tako recimo MapSource prikazuje zgolj mesta in glavne prometnice, omogoča pa prikazovanje profila in razdalje. Bolj natančen je Ozi 8za katerega imamo petdesettisočke za Slovenijo), ki pa je rastrski in prikazuje zgolj traso, kjer si tekal...
Fantje, ki zadeve bolje poznajo, so potem ugotavljali še funkcionalnosti pri navigciji, kjer je pravi mojster Pegaz, ki zna spravit iz routemap v garmina želeno pot, da se ne izgubi...
malce težko je opisati vse, zagotovo bo treba še ponoviti, smo pa sprejeli SKLEP:
Ero bo odprl novo temo, kjer bodo linki do vseh bolj ali manj uporabnih programov, kart ipd. za garmina in polarja.

Aja, MatjažV pa je predstavil funkcionalnosti polarja. Zgleda super (sploh poln koledarček, kamor izvaža podatke že nekaj let), je pa res, da sem že bolj napol poslušala, ker zadevice nimam.

Je bilo kar koristno za takega začetnika, kot sem jaz, da vidim, katero zadevo bo treba bolje naštudirati... Ja, bo pa zato potrebna verjetno še kakšna bolj specifična inštrukcija, saj je bilo informacij veliko...

Pa hvala Erotu in Matjažu za posredovanje znanja ter Dragonsu za pijačo in Pegazu za organizacijo!

:D :D :D
Uporabniški avatar
 Cyclop_si
Staša, rad bi te malo dopolnil.
V osnovi obstajata za Garmina dve poti:
1. Prva pot so vektorske karte, zraven kateri pride vedno tudi MapSource program. Te vektorske karte so na primer "CroGuide", "City Navigator Europe", "City Select Europe", "AdriaRoute" (zbodla me je predvsem navedba, da je MapSource eno, CroGuide pa drugo...). Ko enkrat namestiš te karte na računalnik jih zna program MapSource (ki ga dobiš zraven) prikazati in omogoča kreiranje rut, itd. Poleg MapSourca pa jih zna prikazati tudi Training Center, torej si z njihvo pomočjo lahko ogledaš kje si tekel, kolesaril, itd. Seveda obstaja povezava za prenos podatkov na ali iz Garmina.
2. Druga pot so rastrske karte, katere najbolj značilen predstavnik je OziExplorer (ni pa edini), kjer začneš tako, da nekje dobiš bitno sliko za ozadje (to je lahko bitna slika iz Atlasa Slovenije, satalitski posnetek ali pa kar na roke naskicirana slika.. skratka bilokaj v formatu jpg, gif ali podobnih. Če malo pretiravam lahko rečem npr. da greš z digitalcem v sosedov kurnik, slikaš kokoš in rečeš to je sedaj ozadje ki bo predstavljalo slovenijo. Iz tega sledi da je lahko karta poljubnega merila (npr letalski posnetek je lahko v zelo podrobnem merilu)). Ko enkrat imaš to bitno sliko za ozadje jo moraš v programu skalibrirat (par točkam na sliki določiš koordinate) in od tu naprej lahko spet delaš rute, pregleduješ tracke, itd ter to naložiš v ali iz Garmina.
Pomembno opozorilo je, da Training Center ne zna uporabljati stvari iz druge skupine (samo iz prve skupine, torev vektorske zapise)
Mogoče še ena koristna informacija. Programi si znajo z GPS napravo izmenjevati par stvari, in sicer:
A. karte (za to mora GPS naprava podpirati kartografijo, česar pa Forerunner 301 ne zna)
B. waypointe, to so točke v prostoru, torej točke s svojimi koordinatami
C. rute, to so v vrstnem redu povezani waypointi, ki potem lahko služijo za navigacijo, ker vem je Pegaz prikazal.
D. tracki, to je sosledje točk s koordinatami, nadmorsko višino, časom kdaj si bil tam, itd (npr. srčnim pulzom) ki potem služijo za analizo kje si bil, s kakšno hitrostjo, itd. To je v nekem smislu zgodovina tvoje poti, medtem ko je ruta bolj načrt za prihodnost (ruta vsebuje samo koordinate, track pa še poljubne dodatne informacije)
No, za konec pa še to. Vektorski zemljevidi (prva skupina) se delijo na navadne (CroGuide) in na "turn-by-turn" zemljevide (AdriaRoute, City Navigator Europe...). Glavna prednost "turn-by-turn" zemljevidov je pri načrtovanju rut, saj znajo sami poiskati najkrajšo, najhitrešjo, itd pot med dvema točkama po cesti, medtem ko moraš pri navadnih zemljevidih sestaviti sam ruto med ovinki in križišči cest..
LP
Uporabniški avatar
 pegaz
Dragi moji,

tole neformalno predavanje je bilo prav super. Zvedeli smo kar nekaj novega. Očitno smo poleg teka (kruha) željni tudi tehnike (iger)!

Razvoj je res hiter, še posebej, če pogledate na prvi post v tej temi - pred enim letom so se šele pojavili prvi TF lastniki Gremlinov. :)

Hvala Erotu in MatjazuV za super predavanje (vsem ostalim za uporabne medklice), Dragonsu za postrežbo (hladilna torba, najs tač!), ostali ste pa že malo pozabili, da na faksu ni klepetanja, ko si na predavanjih! Še dobro, da imamo gajžlo dobro skrito, Ero je že parkrat segej po njej... ;) Upam, da lahko naslednjič kot predavatelja pričakujemo še koga, recimo Aleša ali Cyclopa_si. Nekaj je jasno - naslednjič se pri iskanju predavalnice ne bomo več izgubili. :)

Kmalu spet dobrodošli!
Lep let, Pegaz :)
Uporabniški avatar
 ales
Cyclop, bravo! Smo veseli, da si med nami! Nadaljevanja bodo še sledila. Čeprav sem tudi s 301ko vse bližje. Tule http://www.bradculberson.com/downloads/get301tracks.zip lahko poberete program, ki prebere zapise o tekih direkt z USBja in jih da v XML obliko in vsakega posebej v EXCEL obliko... tut jaz sem naredil vauuuuu!

Mal kasneje...tule http://www.kolumbus.fi/eino.uikkanen/ge ... /index.htm
pa lahko dobite prg, ki konvertira gpx obliko datoteke (ena taka GPS izvedenka XMLa, ki ga direkt iz 301ke pobira zgornji prg) v plt obliko in ... in tko smo nazaj v OZIju. Bi se reklo okol riti v varžet, a ima to prednost, da mi to deluje zdaj tudi na IPAQu (zdaj pa na analizah ne bo več miru...) Torej - tudi iz 301ke v OZIja!
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA