prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 legi86
Seveda se strinjam....če igram z boljšim nasprotnikom je pulz normalno večji saj on diktira tempo. :) Sej pravim, pred nakupom sem sklepal, da pač ura meri kalorije in ker sem navajen na primerjavo kalorij po igri,saj je prejšnja ura to omogočala....pač želim še to dalje početi. :roll:
Uporabniški avatar
 StaraKost
Pravi pokazatelj obremenitve niso porabljene kcal. Pravi pokazatelj je število stresnih točk, in področje vadbe/obremenitve v katerm si te stresne točke nabral.
To je pri Polarju exsertion namber, ki ga vidiš kot številko in v grafični obliki kot "Exsertion in Sports Zones". Temu bi po domoče rekli volumen treninga/obremenitve=(trajanje*intenzivnost po področjih). Edino na ta način pravilno primerjaš sres, ki je nastal na dveh različnih treningih/tekmah. Primerjanje preko porabe kcal je dosti manj natančen.
 kundum
Kako se spremenjo milje v km na Garmin Training centru?

hvala
 legi86
Pozdravljeni.

Pri mojem Garminu 405 sem že večkrat zasledil, da mi poveča maksimalno hitrost oz. 1x sem mel 4.450 km/h :lol: ....danes nisem sel čez 15km/h pa mi je prikazalo 34km/h?! :o
Posledično mi tudi potem prikaže nepravilnem najboljši čas/km.

Ima kdo podobne probleme? kako jih rešiti?
:roll:
SW imam 2.70.0.0.

Hvala.
Uporabniški avatar
 Wega
kundum napisal/-a:Kako se spremenjo milje v km na Garmin Training centru?

hvala

V View daj metric units
 milk
legi86 napisal/-a:Pozdravljeni.

Pri mojem Garminu 405 sem že večkrat zasledil, da mi poveča maksimalno hitrost oz. 1x sem mel 4.450 km/h :lol: ....danes nisem sel čez 15km/h pa mi je prikazalo 34km/h?! :o
Posledično mi tudi potem prikaže nepravilnem najboljši čas/km.

Ima kdo podobne probleme? kako jih rešiti?
:roll:
SW imam 2.70.0.0.
Hvala.

Meni so zaradi raznih težav in nenatančnih merjenj zamenjali že kar nekaj Garminov, pa so se take reči pojavljale na vseh. Včasih se mu zmeša samo od sebe, večinoma pa se taki podatki pojavijo, če ga vmes ustaviš in ponovno poženeš, med tem pa se nekolko premakneš ali pa ko za nekaj trenutkov izgubi signal zaradi drevja, podhoda ipd. Ponavadi to ne vpliva drastično na končni rezultat, bolj vpliva njegova splošna nenatančnost, ki včasih presega 10%.
 legi86
Zanimivo...in na podlagi kakšne reklamacije so ti menjali garmina? Zaradi SW?

Sem primerjal zadnjič podatke na garmin connectu iz 15. Nesovega teka in opazil, da imajo vsi, ki so uploadali podatke okoli 30km/h max. hitrost-kar pa po mojem ni bilo možno doseči.

Torej narediti se ne da v bistvu NIČ? :?
 skorc
Khm... zanimivo, da je 405-ka ena redkih high-tech igrač, ki mi deluje dobro. S hitrostjo je pa tako kot s potovalnim računalnikom v atomobilu in povprečno porabo goriva. Več kilometrov kot narediš, bolj natančno bo povprečje. Kam pa sodijo tiste špice trenutne porabe, ko Twingo pije 13l/100km pa vsi vemo. ;)
Uporabniški avatar
 UršaR
Pozdravljeni strokovnjaki!

Tudi jaz imam eno vprašanje glede tele mašince. V garmin connect-u mi sporoča, da je na voljo nadgradnja, pritisnem update, najde povezavo, vse izgleda ok, ampak do ure ne pride, kljub vsem povezavam. Ko grem na garmin connect, mi piše isto "na voljo je nova različica...". Ima mogoče kdo idejo, kako uspešno "apdejtati" zadevo? Če se ne motim, mi je to do zdaj nekajkrat že uspelo, tokrat pa kljub večkratnim poskusom, ne.

Hvala za odgovore.

Lp, Urša
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 59

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA