prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 MIHA1979
Pred dnevi sem si kupil nove tekaške copate NIKE ZOOM ELITE4 in me zanima sledeče. Po prvem teku z njimi sem dobil žulje na petah v velikosti 1 cm.
Že dalj časa tečem in sem iz Mizuna prestopil na NIKE sedaj pa takole. Danes sem si nalepil silikonske obliže Hansaplast pa je že malo boljše.

Zanima me, če je to normalno in koliko hitro se mi bo noga navadila na ta copat? Sem mogoče kupil napačne copate?
Z Mizuno copati na začetku nisem dobil takih žuljev.
Malo me je strah ker mislim z njimi na LM. Mislite, da je bolje da grem s starimi??

Hvala za nasvete.
lp, miha :lol:
 luzr
O konkretnem modelu ti bo podrobnosti z veseljem posredoval Laufer. :wink: :arrow:

Kateri Mizuno? Predvidevam, gre za model wave...
Niike Zoom elite je bolj pronatorski copat. Je malo trši, namenjen tudi tekmam.
Lahko je problem le v vložkih. Zamenjaj vložke z Mizunovimi in poskusi tako odteči en tek.
Nove vožke si oglej, morda so nagubani na zadnjem delu in ne sedejo lepo v copat?
Kakšne nogavice imaš? Morda so prevelike.
Morda je problem v opetniku, ki ni idealen zate.
Ne vem kje na peti si dobil žulje; na podplatih ali na pritrdišču kite. :?:

Nekateri copati so idealni za našo nogo in ti ne potrebujejo nikakršnega navajanja.
Pri nekaterih traja naprimer tudi do petdeset kilometrov preden se utečejo. Pri menjavi znamke ali bistveno drugačnega modela copat jih je pametno najprej uhoditi, vsaj kakšno uro. V njih lahko tudi čisto počasi tečeš (džoging).
Ne priporočam iti na tekmo s copati, ki jih nisi vajen. Do Ljubljanskega maratona je sicer še nekaj časa za spoznavanje s copatki...
Ne pretiravaj s tekom, ker se morata žulja zaceliti.
Uporabniški avatar
 Laufer
MIHA1979 napisal/-a:Pred dnevi sem si kupil nove tekaške copate NIKE ZOOM ELITE4 in me zanima sledeče. Po prvem teku z njimi sem dobil žulje na petah v velikosti 1 cm.
Že dalj časa tečem in sem iz Mizuna prestopil na NIKE sedaj pa takole. Danes sem si nalepil silikonske obliže Hansaplast pa je že malo boljše.

Zanima me, če je to normalno in koliko hitro se mi bo noga navadila na ta copat? Sem mogoče kupil napačne copate?
Z Mizuno copati na začetku nisem dobil takih žuljev.
Malo me je strah ker mislim z njimi na LM. Mislite, da je bolje da grem s starimi??

Hvala za nasvete.
lp, miha :lol:

Vse je odvisno od tvoje noge in copat, ki si ga kupil. Na enih nogah se obnese super, na drugih pa je lahko katastrofa, ne glede na to, da je copat ocenjen kot odličen in noben drug nima problemov.
Sam sem pred dvema letoma kupil ZOOM ELITE 3, super copat, lani pa ELITE 4 in imam ves čas velike probleme. Pri hitrejših tekih na tekmah sem vedno dobil krvav žulj, sedaj od njih verjetno še cisto na tetivi. Tako da jih imam samo še za hojo. Na razprodaji sem takoj nato kupil še en stari model 3 :lol: in sedaj jih skrbno čuvam, samo za maratone.
Za krajše teke imam sedaj Mizuno - Idaten3, ki so spredaj širše in jih dal iz škatle na nogo in brez vseh problemov in brez žuljev odtekel polmaraton.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA