luzr napisal/-a:Malo vlečem iz pozabe...
Če je kdo preizkusil kaj njihovega, poleg x-socks nogavic, naj pove.
tole zadevo bi moral že lani sprostiti

na tej strani po TRANS SLOVENIJA 400 km
Ampak nikoli ni prepozno za izkušnjo, ki pride do izraza pri takih temperaturah, kot so bile v teh dneh.

vroče k pr norcih.
Da boste vedeli zakaj se gre je tukaj bolj strokovno prikazan
http://www.youtube.com/watch?v=kBifL93yM1I&feature=related
pa na tekaču v vroči komori
http://www.youtube.com/watch?v=KLhLXSyaVlA&feature=related
so še nadaljevanja o tej obleki. Obleka , ki jo nosi v komori -
z njo sem prišel do cilja.

zdej pa druga zadeva:
ker sem bil soudeležen lani na 400 km pri podobnih temperaturah cca 35 do 40 po celi dan VAM lahko povem, da sta se
X Bionic - fennec majica in hlače SUPER obnesla.
Nosil sem jih vsako etapo, prav tako nogavice X socks in spodaj še tanjše, poleg tega pa noge namazane z vazelinom

posledica tega

en mali žulj na zadnji etapi na peti.
Občutki so bili:
hlače kratke oprijete ,
- prijetne na otip in nošenje brez spodnjic,
- na začetku problemi pri genitalijah, ker gre levo ali desno, kasneje se stvari stabilizirajo,
- na videz debele, vendar zelo dobro opravljajo svojo funkcijo, ni bilo vroče v njih, mišice v dobrem stanju brez odrgnin - za preventivo sem se rahlo z vazelinom namazal, švic ni delal težav na ritnem delu, in med nogami.
Majica X Bionic - Fennec

- atraktivna na pogled, debelejša po izgledu, velikost pomembno vpliva na počutje, možnost, da te bolj drži pod pazduho, če je premajhna oz. če si preveč ojačan pomeriti več velikosti za boljši feeling
- med postanki zunanji del majice moker, koža tudi, po koncu tekme cca 10 min in dalje se občuti hladnost,
- hladnejši obutek med samim tekom po vročem soncu

, ko si prišel v senčni del poti še prijetnejši hladilni občutek in po vstopu na sonce, na hitro vroče in takoj zatem prijeten občutek telesa.
Skratka med potjo mi ni bilo tako vroče kot je dejansko bilo ostalim, ki so šli del poti z nami v navadnih majica oziroma švic majici.
Ker je koža bila stalno rahlo potna in ker po pregledu prikaza na zgornjih naslovih, kako deluje stvar, vam lahko rečem, da je VREDNA GREHA in se jo uporablja.
Med teki sem jo pral samo z vodo in ožel, do jutra posušila v kopalnici, spodnji del je bil še rahlo moker , saj v 3- 4 urah ni bilo kakšnega prepiha v sobah, pa zjutraj ni bilo problem jo dati nase, se je hitro temperatura ustalila.
Zgornji del sem imel pod hlačami, da je ostala na bokih, pri nošenju torbice oziroma nahrbtnika, je možnost, da se malce nacufa, tako kot se pri ostalih švic majicah zgodi.
Še bolj pride do izraza pri daljših tekih ali kolesarjenju....

sem sprobal na Djerbi pa včerej ćez Soriško v Bohinj med drugim....
Jo zelo toplo priporočam vsem, predvsem pa ultrašem, katerim bo dejansko pomagala pri dosegu ciljev..

To je bilo iz mojih občutkov z njo....
Če pa ima še kakšen svoje izkušnje pa naj jih objavi

je dobro za vse

in naše počutje..... pri odločitvah o nabavi nove opreme