prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 žure
Pozdravljeni, tekacice in tekaci !
Zanima me, ali ima ze kdo kake iskusnje z omenjenim copatom.
Mogoce kaka primerjava s Skylonom ali Pegasusom TC ?!?

Res me srbi, da bi si kupil enega izmed teh (sedaj imam Pegasusa 2003), da ga utecem za Celovski ali Ljubljanski (pol)maraton...
Uporabniški avatar
 žure
Maja, hvala, res, sem si ze ogledal, ampak mene bolj zanima, ali jih kdo ze uporablja.
Rad bi vedel, kako se obnesejo, saj je ni boljse informacije od tiste, ki je pridobljena na terenu...
 PPoce
Jest sem sicer ga le testiral na dveh kratkih tekih (po cca. 5 km) in v primerjavi s Skylonom (ki je moj copat za tekme) je bolj stabilen in nekaj manj blažen.
Občutek je precej drugačen kot v Skylonu.
Teža je praktično enaka.
Verjetno tudi malo hitrejši.

LD
 superga
Model je po zasnovi narejen malo drugače od npr. Skylona. Bistvena razlika je v tem, da je del pod prsti brez blaženja (cca, 4 do 5 cm), da je boljši stik z podlago pri odrivu ("zrak" na mestu kjer se odrinem zmanjša moč odriva). Zaradi tega je tudi občutek pri teku drugačen, ker je model spredaj nižji kot pri ostalih modelih kar pomeni, da se pri prehodu od pete proti prstom čuti, ko pridemo do mesta kjer se konča zračna blazina in se podplat "prevesi" naprej; tu je prehod na prste zelo hiter kar še poveča odriv.
Model je primeren za hitre teke in tudi tehnično "izobražene" tekače.
l.p.
model bi se dalo za kakšen dan tudi izposoditi pri meni (igor@superge.si)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA