prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 sim
Imam 2 leti stare Mizuno Wave Rider 10 s "prevoženimi" le 250 km :oops:
Ali je glede na mojo letno kilometražo že čas za menjavo? Ogledujem si Wave Rider 12, Wave Ultima in Wave Creation. Glede na izrabljenost kolen (na 3 mesece dobivam injekcije Hyalgan :? ) želim dobro blaženje. Na testu so mi ugotovili, da sem blag pronator (teža je pod 60kg), vendar s pronatorskimi Nike Structure nisem mogla teči.

Ima kdo izkušnje z Wave Creation, čeprav jih pri nas nisem zasledila, na forumih so pa izredno hvaljeni.

Hvala in lp.
Uporabniški avatar
 Medicius
Nekje dobrih 600km bi naj bilo, da copati več nimajo ustreznega blaženja, če se ne motim. Pri dveh Mizuno-jevi modelih sem opazil po 1/2 letni uporabi in nekje +800km, da je podplat bil uničen, kot če bi bil stisnjen oz. zgneten. Sem pa bil v Hervisu prejšnji teden in sem imel obutih več modelov, kot Mizuno Wave Rider 12 in ostale Mizunojeve, ene Nike in na koncu Asics GEL 2140, ki so me prepričale, blaženje fenomenalno pa še znižane so. Prvi dan sem pretekel z njimi 24km in nisem dobil enega žulj, kar za noben Mizunojev model do zdaj ne morem trditi. Govorim pa seveda le iz osebnih izkušenj.
 luzr
Nekateri copati nehajo opravljati funkcijo blaženja prej, drugi kasneje. Povprečno pri je govora o števillki 700 do 800 km, kar je zelo odvisno od uporabnika, njegove teže, podlage kjer jih uporablja in od načina teka(!).
Pri mizunkah smo razpravljali in ugotavljali, da nekaterim odpovedo pri približno tristo do štiristo kilometrih al icelo pri manjši kilometraži. Kljub skrbnemu ravnanju...
Poznam tudi ljudi, ki uporabljajo mizunke, stare in strgane po tisoč kilometrov in več in me z njimi prehitijo. (A ne Razy? ;>)
Uporabniški avatar
 bidi
danes zamenjal po 600km SALOMON INVERT GTX z novimi ASICS GEL- MORIKO G-TX in je skor kot bi imel nove noge :)
menjava bi bila potrebna pomojem že kake 200 km prej. gore-tex membrana je prepuščala vlago od vsega začetka, prav tako se je natrgala. podplat se je kar dobro obrabil, prav tako pa sem zelo čutil večje kamne. v petenem delu se vidi da je podplat stisnjen oz. postal mehak. vmes sem imel tudi ene merrell, tisto je bilo pa obup. vibram podplat se je po parih mescih skoraj razletel in totalno obrabil, dobesedno cveteti je začel, da ne govorim kako se je vse raztrgalo v notranjem petnem delu...
za asics resda ne morem ocenjevati glede na prvo uporabo in kako se obnašajo pri teku, ampak pri mojih treningih, mešanici hitre hoje in teka pa je prvi vtis zelo ok. v mokri travi ne prepušajo vode, oprijem je super tako na travi, po makadamu, kot asfaltu. podplat je dovolj tog, ravno tako se pretirano ne čuti podlage. tudi v petnem delu je dovolj stabilen.
zdaj bom pa videl kaj bo čez pol leta, leto :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA