prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Hm, ne vem če sploh so slovenska navodila oz. so zelo ''slaba'' osnovna. Bom pa pogledal doma kaj sem jaz dobil. Kar se pa tiče umerjanja footpoda boš pa to najlažje storil na tekaški stezi, jer odtečeš 400m krog in potem pogledaš koliko ti odsopa potem pa izračunaš po neki formuli, ki so verjetno v navodilih, da dobiš faktor katerega vneseš v uro in to je to.
Samo mala dopolnitev VIgorja, tečti je boljše 2 km za kalibriranje - 5 krogov, priporoča proizvajalec. Formmula je prikazana pretečena razdalja / dejanska pretečena razdalja, če se prav spomnim.
raziskovalec napisal/-a:Samo mala dopolnitev VIgorja, tečti je boljše 2 km za kalibriranje - 5 krogov, priporoča proizvajalec. Formmula je prikazana pretečena razdalja / dejanska pretečena razdalja, če se prav spomnim.

Niti ne :wink:
Formula za "novi" CFn (kalibracijski faktor) je:

CFn = CFs x dejanska razdalja / prikazana razdalja

pri čemer je CFs "stari" kalibracijski faktor. Samo če je bil CF prej nastavljen na 1.000 (CFs=1), kar je tovarniška nastavitev, množenje s CFs ni potrebno, sicer pa moraš pri popravkih kalibracije vedno upoštevati CF, pri katerem si naredil kalibracijski tek.

Bolje kot na atletski stezi je narediti kalibracijski tek na podlagi in v pogojih, v katerih boš sicer največ tekel (če seveda poznaš točno razdaljo, če ne pa pač stadion). Če recimo delaš kalibracijo na tartanu, v resnici pa tečeš na asfaltu, bo kalibracija za asfalt lahko zelo mimo (zaradi podlage). Razdalja 2 km je premalo. Čim več, tem bolje. Kalibracijski faktor je podan na 3 decimalke, izmerjena razdalja na uri pa ima resolucijo 10 metrov. Torej moraš zato, da izkoristiš vse 3 decimalke pri CFju, teoretično narediti razdaljo 10 km. V praksi je pa najbolje narediti več tekov (tudi če niso ravno tako dolgi) in potem vzeti njihovo povprečje. Seveda pa tudi za idealno kalibriran footpod ne pričakuj, da bodo prikazane razdalje dejansko na en promil (3. decimalka CF-ja) točne. Se pa da doseči, da je velika večina tekov izmerjenih z manj kot 1% napako, zato ima smisel nastavljati vse 3 decimalke CF-ja. Pri meni je že tako, ampak slišal sem za primere, ko jim nikakor ne uspe ukrotiti footpoda, da bi meril zadovoljivo točno. Ali je to napaka uporabnika ali footpoda, kdo ve....

Podlaga, hitrost teka, način teka, obutev, mesto pritrditve footpoda na nogo in profil proge vsi (lahko) vplivajo na merjenje hitrosti in razdalje s footpodom. Samo sam boš lahko ugotovil, ali so ti vplivi zate zanemarljivi in za vse tvoje teke zadošča isti CF (če so odstopanja dovolj majhna), ali pa mogoče rabiš za različne pogoje različne CF-je.
Nazadnje spremenil zappa, dne 02 Okt 2009, 16:06, skupaj popravljeno 1 krat.
Na tekalni stezi ne boš mogel kalibrirati. Po moje ne bo realno, čeprav ga bi uporabljal recimo samo na tisti stezi. Tekalna steza ima svoj pogrešek, v to sem prepričan. Zao bo dovolj natančno deloval S1 tudi nekalibriran.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA