prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Garmin FR 50 ali pa FR 60. Čeprav moraš biti pripravljen na težave z baterijo vsaj pr 50.
Imam 50-ko kupla sm ga julija in zdej mi že kaže Lo Batt. Mnde se zadeve še poslabšajo ko enkat baterijo zamenjaš. :( ..drugače je pa super urca....
Naj še drugi kaj povejo ....
In sedaj bo se vsipalo mnenj med Polar vs Garmin vs Suunto fan-i in bo vsak zagovarjal svojo znamko. :D Pa še kako Sigmo bo kdo omenil.

Drugače pa mislim da boš moral malo bolj globoko v štunfo za kaj konkretnega. Če si tekač te bodo verjetno zanimale tudi tazdalje, footpodi in razni GPS sprejemniki pa niso niti tak poceni, pa čeprav jih kupiš v kompletu.

Veliko veselja pri izbiri.
Drugače pa mislim da boš moral malo bolj globoko v štunfo za kaj konkretnega. Če si tekač te bodo verjetno zanimale tudi tazdalje, footpodi in razni GPS sprejemniki pa niso niti tak poceni, pa čeprav jih kupiš v kompletu.

Ja tako bo, vsaj kakih 200-250 €, jaz imam Polar RS200SD, mi že par let kar lepo služi, baterija na uri zadostuje za kako leto, na pasu jo je pa terba večkrat zamenjat, tao lahko storiš tudi sam, jaz raje nesem k urarju.
Tako kot je že zgoraj napisano, se bo prej ali kasneje začelo "prepucavanje" kateri MSU je najboljši. Več ali manj so vsi od naštetih dobri. Nekateri imajo takšno funkcijo drugi pa drugačno funkcijo več. Vprašanje je kaj od MSU pričakuješ in kako redno boš treniral, da ne boš na koncu za 1 mesec vrgel vsaj 100€ stran. Če si resen, ti definitivno priporočam, da privarčuj še kakšen €, ker se je precejkrat zgodilo, da smo na začetku kupili nekoliko cenejšo uro...kasneje pa so potrebe bile večje in smo v kratkem času kupili še eno uro.
Moje skromno mnenje...
Počakaj še malo do Božiča ali še prej bodo Garmini skonto. In to ti bo čisto dovolj. Cena bo pa okoli 200€ ali pa malenkost čez. Odloči pa se sam. 405 je čisto O.K.
trifko napisal/-a:pozdravljeni,

zanima me, kater merilnik srčnega utripa se splača kupit do 100€ za rekreativnega tekača?

za sem za 100 evrov ubodu polar RS100. to je osnovna tekaška ura za tek in zraven dobis pas za merjenje utripa.
sem z njim zelo zadovoljen in dela brezhibno
Bi pa nekaj drugega še vprašal! Sigurno že imate izkušnje s "kolesarskimi" polarji! Kako so ti uporabni za tek? A imajo npr. RS modeli kakšno večje prednost kot CS modeli? Ali je CS model primere za tek le za merjenje pulza in časa?
Milkec, Cs600 je kolesarski model. Po mojem skromnem mnenju je neuporaben povsod, razen na biciklu.
Če bi rad kombiniral tek in kolo (ne mislim na triatlon) potem kupi multisport modele. Sx ali Rs z Gps.
Če že imaš neko tekaško uro s katero si zadovoljen in boš na priemr en dan zgolj kolesaril, si privošči cs. Če si ga ravno želiš.
Namesto tega lahko uporabljaš obstoječo uro za merjenje utripa. Za ostalo na dvokolesu pa običajen kolesarski števec za 30 do 50€.

Obstaja še kar nekaj drugih kolesarskih ur, ki niso zgolj števci.

Kaj potrebuješ? Poleg vseh meritev hitosti in razdalj, še temperaturo, višinomer, kadenco, moč(pri pedaliranju)?????????
luzr napisal/-a:Kaj potrebuješ? Poleg vseh meritev hitosti in razdalj, še temperaturo, višinomer, kadenco, moč(pri pedaliranju)?????????

Nič posebnega. Rad bi imel povprečno uporabno uro za tek in nekaj, da mi ne bi bilo treba imeti tako števca kot polarja na kolesu!

Pa nisem zahteven uporabnik!
milkec napisal/-a:
luzr napisal/-a:Kaj potrebuješ? Poleg vseh meritev hitosti in razdalj, še temperaturo, višinomer, kadenco, moč(pri pedaliranju)?????????

Nič posebnega. Rad bi imel povprečno uporabno uro za tek in nekaj, da mi ne bi bilo treba imeti tako števca kot polarja na kolesu!

Pa nisem zahteven uporabnik!

Sam sem najprej kupil polar RS 100 (poleg ure dobiš še pas za merjenje srčnega utripa) za tek.
Kasneje sem teku dodal še kolesarjenje in uri dodal števec CS100b - končnica "b" na koncu pomeni da poleg števca NE dobiš pasu za srčni utrip, saj je števec kompatibilen s pasom od ure. Dobiš pa poleg števca, senzor za hitrost. Za kadenco pa lahko dokupiš.

Osebno sem z obema zelo zadovoljen in nimam nikakršnih težav, ampak je treba pa tudi povedati da gre za zelo osnovna modela z osnovnimi funkcijami. Po drugi strani je pa cena glede na kvaliteto zelo ugodna. Za uro 100 evrov in števec 60 evrov. Vprašanje če dobiš konkurenčni izdelek za 160 evrov.
Zdravo,

evo jest sm nabavu Polar s725x multisport pri pelotonu za 200€ zraven sem dobil pas za utrip plus senzor kandence in hitrosti pa še nosilec za uro za na balanco ter cd z programom polar trainer 5. zaenkrat sem z uro zelo zadovoljen tko da ti priporočam nakup, maš pa zadevo kompatibilno tudi z senozrjem za tek in ostalo kramo:)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA