prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 jelenček
Dragi tekači, tisti ki med tekom prisegate na glasbo,

ker sem v nedeljo izgubila ipod shuffle, sem se včerajo dpravila po novega. In kupim zadnji model, in danes med tekom ugotovim kaj za eno sr.... sem kupila.

Najnovejši model ima gumbe na slušalkah, kar pomeni, da se lahko uporabljajo samo original ipod slušalke. Te, ki jih dobiš zraven, so popolnoma neprimerne za tek, ker skoz padajo ven iz ušesa, da o tem kako moteče je preklapljanje različnih pesmi med tekom niti ne govorim.
Ipod slušalke za tek stanejo 80 eurov, kar je več kot shuffle. A je kdo pogruntal če se da uporabljati tudi slušalke drugih prozvajalcev?

Najraje bi ga nesla nazaj vtrgovino, samo ne morem ker je že uporabljen. Prav jezna sem ker sem pustila nategniti prodajalcu, ki me je prepričeval, da so te slušalke super za tečt.

pozdrav, jelenček
Uporabniški avatar
 jelenček
Pa še eno podvprašanje: :D

ali za prenos glasbe na ipod vedno uporablhate itunes ali se da tudi kako drugače?
Ker meni ta Itunes ni najbolj všeč.

Hvala.
Uporabniški avatar
 MihaPR
Hm, ponavadi je dobro, da prej pogledaš na internetu kakšen review oz. oceno izdelka, toplo priporočam.

Drugače pa, nesi nazaj, v 8 dneh lahko vrneš, če izdelek ne ustreza, poskusi se dogovoriti vsaj za zamenjavo za starega (če ga imajo še na zalogi), ker očitno lahko uporabljaš samo "potrjene" slušalke, ki pa so zato seveda dražje:
http://www.engadget.com/2009/03/15/thir ... -licensed/
Vsaj zaenkrat je tako, ne dvomim, pa da se bodo sčasoma našle rešitve, ena je taka:
http://lifehacker.com/5169867/replace-t ... headphones
 masamune
jelenček,

tazadnji ipod shuffle je res pravo sranje (v nasprotju s predzadnjim modelom, ki pa meni osebno ni boljšega mp3 predvajalnika). In res problem je v slušalkah. Jaz sem ga že skoraj nabavil, ker mi je tisti iz prejšnje generacije že dodobra zdelan, ampak ko sem ugotovil, da sem primoran uporabljati tiste slušalke, se na srečo nisem odločil za nakup.
po moje te je prodajalec mal na#$%&u :evil: :evil:

kakorkoli, sem pa po netu malo iskal, ali ima kakšen drug proizvajalec slušalke s komandami na kablu, sem nekje našel izdelek, ki je v bistvu kabel ko vtakneš v ipod in potem so na koncu kabla komande, plus vtičnica za poljubne slušalke. Tako da neka kvazi rešitev za enkrat ostaja, dokler drugi proizvajalci ne začnejo prodajat takšnih da bodo pasale zraven.

drugače pa za prenos glasbe uporabljam itunes (imam mac računalnik in osx operacijski sistem, tako da je zame to logična rešitev)
 luzr
jelenček napisal/-a:Najnovejši model ima gumbe na slušalkah, kar pomeni, da se lahko uporabljajo samo original ipod slušalke. Te, ki jih dobiš zraven, so popolnoma neprimerne za tek, ker skoz padajo ven iz ušesa, da o tem kako moteče je preklapljanje različnih pesmi med tekom niti ne govorim.

Če se ti ljubi prijavi stvarno napako. Zakon o varstvu potrošnikov ;) www.zps.si
jelenček napisal/-a:Najraje bi ga nesla nazaj vtrgovino, samo ne morem ker je že uporabljen. Prav jezna sem ker sem pustila nategniti prodajalcu, ki me je prepričeval, da so te slušalke super za tečt.
Lahko ga vrneš zaradi zgoraj omenjenega zakona. Četudi je izdelek "uporabljen". Tu ne morejo veljati izgovori, da je baterija rabljena, ker si izdelek uporabljala.
Obljubili so ti super izdelek s katerim je možno teči!
Če je prodajalec pošten bo zadevo mogoče rešiti tudi na klasičen način, kot je predlagal MihaPR.
Lahko ti tudi podarijo nove tekaške slušalke ali pa ti namontirajo nanje posebne silikonske obročke. Ne vem, če to obstaja za "ajpoda"...
Uporabniški avatar
 Bobek
jelenček napisal/-a:Pa še eno podvprašanje: :D

ali za prenos glasbe na ipod vedno uporablhate itunes ali se da tudi kako drugače?
Ker meni ta Itunes ni najbolj všeč.

Hvala.

Tule imaš nekaj rešitev:
http://en.kioskea.net/faq/sujet-191-managing-ipod-without-itunes#how-to-install-sharepod-on-your-computer

Jaz uporabljam za prenos na iPod Windows Media Player s "plug in"-om MGTEK dopisp, ki omogoča prenos z WMP na iPod.
Uporabniški avatar
 jelenček
Hvala vsem za odgovore.
Pri tem nakupu sem se res nekoliko zaletele in nisem prej preverila na internetu. S starim ipod shufflom sem bila full zadovoljna in sem nekako pričakovala, daje novejši model samo boljši, ne pa slabši. Silly me :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA