prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 klopotec
Zima je že tu. Kupujem čevelj čez gleženj primeren za zimska prečenja Kozjaka, Pohorja...
Ne sme biti pretežek in preokoren, tako da se da v njem tudi tečt, pa dovolj topel mora biti, da te med dolgotrajnim gibanjem ne zebe. In nikakor ne sme premočit. Ima kdo kaj takega?
 klopotec
Do 150 vevrčkov.

V teh, ki si jih predlagal se bojim da me bo v snegu pri minus 15 zeblo. Al pa ne? Pa tam do 24 ur jih bom mel skozi na nogah.
Uporabniški avatar
 Cveto
Moje mnenje je, da bi te zeblo skoraj v vsakih čevljih, tudi če čevlji ne premočijo ter so visoki. Tudi v visoke čevlje dobiš sneg noter in ko je mokro te zebe, pa tudi švicaš v nogo. Tako, da za katere koli čevlje se odločiš, imej vsaj dvoje pare nogavic, da jih zamenjaš.
Probaj mogoče čevlje, ki so kljub temu, da imaš znotraj mokro, topli.

Kdaj pa imaš to v planu izpeljat?

LP Jure - Cveto
 klopotec
Tisti Salomonov zgoraj mi je kar všeč.
Na Kozjaku je že sneg in na Pohorju tudi. Ne morem točno reči kdaj, sigurno pa ne dokler bo blato, ker blata imam letos že dovolj. Ko bo pomrznjeno in kolikor toliko stabilno.
Uporabniški avatar
 IČA
klopotec napisal/-a:Tisti Salomonov zgoraj mi je kar všeč.
Na Kozjaku je že sneg in na Pohorju tudi. Ne morem točno reči kdaj, sigurno pa ne dokler bo blato, ker blata imam letos že dovolj. Ko bo pomrznjeno in kolikor toliko stabilno.

Salomonke preiskušene na Kozjaku in Pohorju in se po takšnem terenu solidno obnesejo, mogoče je kontagrip po občutku malo slabši od vibrama, ampak še vedno omogoča stabilen korak. Tudi lažji tek po mehkem terenu ni težaven. Čevelj v slogu tekaških copat lepo objame stopalo. Za boljše občutke pa jih boš seveda moral sam preiskusiti.
Uporabniški avatar
 leteči polž
Cveto napisal/-a:Tudi v visoke čevlje dobiš sneg noter in ko je mokro te zebe, pa tudi švicaš v nogo.

Kaj pa, če bi uporabljal gamaše? Mogoče bi potem lahko imel nižje čevlje v katerih bi lažje tekel.

Sicer se mi je pa zdelo čudno, da te lahko zebe pri teku, tudi če ti čevelj ne premoči. Potem sem pa videl tole:
klopotec napisal/-a:...pri minus 15 ... ...do 24 ur jih bom mel skozi na nogah.
 luzr
Namesto tankih supergic: Za take primere se pač uporablja gojzarje. Saj obstajajo zelo različni modeli od nizkih in tekaško fleksibilnih do trdih v katerih sre je mogoče še vedno gibati po snegu.
Namesto poletnih nogavičk: dvojne ene tanke in ene debele, prilagojene številki čevlja!
Gamaše niso nujne, če so hlače primerne. Pohodne, vetrne, nepremočljive z zadrgami ali zankami okoli gležnjev. Pa tudi kolesarske in podobne zadeve preizkušeno pridejo prav.
Res pa je, ne delam štirindvajseturnih nepretrganih potepov...
Nazadnje spremenil luzr, dne 12 Nov 2009, 21:32, skupaj popravljeno 1 krat.
 klopotec
Gamaše tako ali tako. 24 ur pa zato, ker sem pač počasen. Pravi kerljci naredijo Kozjak mnogo hitreje, jaz sem pa pač polžek, in rad ga ima pozimi. Ma brezveze nekaj sprašujem.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA