prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Na tekaskem podrocju sem zacetnik, sicer ne popolni, ker sem sicer ze od malih nog zelo aktiven (celo vrhunski) sportnik in je bil tek vedno vsaj majhen del priprav na druge napore. Letos sem zacel teci po Golovcu in Rozniku, zadnje case sem kar nekajkrat zasel tudni na Polhograjsko hribovje proti Katarini itd...
Najraje tecem po goznih poteh, asfalt me ubija in na tek po njem niti ne pomislim, rad imam klance saj sem kondicijsko precej dobro pripravljen, pa vendar mi tisti gorski tek v najhujsi obliki ne disi prevec, radi imam torej cim bolj razgiban teren.
Imam 190cm, 80kg, ter kolesarske noge in pljuca potapljaca :) Vecina mojih tekaskih podvigov traja nekje med 45 minutami in 1.5 ure, torej bolj rekreacija ne neki hudi gorski teki/maratoni itd, je pa res, da je intenzivnost ni najmanjsa - recimo tam okoli 75%-80% MSU.
Ker imam ze precej nacete stare Nike superge, imam namen v naslednjih dneh kupiti nekaj novega. Ali se za okrog 15ksit ze dobi kaj spodobnega? Gledam namrec cene tekaskih superg in velika vecina stane nad 18-20ksit. Kaj moram trgovcu povedati (in v katere trgovina naj zavijem za strokovno svetovanje?) ob nakupu. Kako vidim ali nog ne drzim popolnoma naravnost in rabim copate, ki so na zunanjem/notranjem delu ojacani? Kaj pa izbira profila?
Domnevam da je bolj kot vse tehnicne znacinloti in namembnosti pomembno, da se v copatih kar najbolje pocutim ze v trgovini pri preizkusnji? Se motim in jih je potrebno najprej "uteci".

Upam, da sem navedel dovolj podatkov, da mi bo lahko kdo dal kako uporabno informacijo.

lp
f.

PS: forum sem odkril sele danes po nakljucju, sicer sem ga le malo preletel, ampak prvi obcutki so super, se mi zdi da vlada tu gor precej domace in sprosceno vzdusje, pa se polno znanja in tehnicne podkovanosti se najbrz najde gor.
Uporabniški avatar
 cyc
Karkoli boš že izbral, vzemi številko večje od "kot ulitih", ker boš sicer imel pri teku po klancu navzdol probleme s palcema ...
 fantom
Hmm sem mislil, da ravno tega ne smem storiti, ker se mi je dozdevalo, da priprevelikem cevlju potem prevec drsajo prsti sem ter tja in tako lazje dobis zulje?!? :roll: No ja bo ze drzalo, ce tako tule pravite. Kaj pa firma? Ze od malih nog vec ali manj nosim samo Nike, je pa res, da ne tekaske modele.

f.
 fantom
A to sploh kdo bere? :roll:

f.
 Lučko
fantom napisal/-a:A to sploh kdo bere? :roll:

f.

Beremo, beremo "fantom". Veš pri izbiri in velikosti copat, je tisoč ljudi in tisoč nasvetov, vsak bi ti solil pamet po svoje in ti bi bil še bolj zmeden. Zato predlagam najboljšo rešitev: pri nakupu copat se posvetuj z prodajalcem! Predlagam ti TS2, kjer poznam prodajalce in prodajalke, ki so obenem tudi člani TF in so strokovnjaki. Oni ti bodo povedali vse o supergah, šef njihov je pa SUPERGA, ki je tudi naš forumaš.
Pejt v TS2, moj nasvet :wink:
PS
Denarenco pa na širok odpri, nč šparat. :wink:
 erik
Jasno da beremo. Izbira super je vedno tezka, sploh za zacetnika. Svetujem ti podobno ko Lucko. Pa se nekaj, superge morajo biti ze ob prvi probi na nogi okey. Pa brez svojih tekaskih nogavic ne hodi v trgovino.
Uporabniški avatar
 miro
Se strinjam z Lučkom.
Naj ti svetuje izkušeni prodajalec. Ne škrtari pri denarju , ker ti bo pozneje žal, če bi prebral vse poste v temi OPREMA , bi že dobil nekaj informacij in tudi videl kako različne so.
Drugače se pa moraš tudi sam malo potruditi in poiskati teme saj je teh na tem forumu ogromno.
Lp
Miro
 fantom
1000x hvala vsem :) Zdej grem pa prebirat zgornje linke, potem pa v TS2! Samo se nekaj, vsi govorite ne sparat, tako kot mnogi, ampak jaz si zaradi mnogih drugih stroskov ne morem privosciti superg za 30ksit ze 20k se mi zdijo visave, za toliko kolikor tecem (2x na teden po dobro urico) imam namrec precej obutve za kolo, pa nekaj za v mesto, pa se za kosarko, tako da mi tekaske niso ravno prioriteta. Sedaj me res zanima koliko je tista minimalna cena, ki si jo moram postaviti in pod to mejo niti probavati superg?

f.
Uporabniški avatar
 primus
Tek je eden najcenejših športov, kjer tudi pri opremi lahko improviziraš (majice, hlačke,...) ampak pri supergah se pa ne hecat. Ne gre za denar, firme in šminkiranje - gre za zdravje !

Mislim, da kar pripravi cca. 20k, potem pa hitro z njimi v akcijo, da boš strošek čimprej 'dobil nazaj'. Verjemi, da bo to ena tvojih boljših naložb.

primus
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
Pozdrav!
fantom napisal/-a:Sedaj me res zanima koliko je tista minimalna cena, ki si jo moram postaviti in pod to mejo niti probavati superg?

Pozabi na ceno. Lahko das 30k sit za copate, ki jih bos vrgel stran cez dva meseca, ker te bodo nenornalno bolele noge ali pa bos za 10k sit kupil copte, ki ti bodo sluzile vec kot 1000 km. Pravi test bos naredil tako sele na kaksni daljsi turi v bolj izjemnih vremenskih pogojih. To je ena taka hazarderska igra, ki te kosta veliko casa in zivcev. Z malo srece si potem dober za nekaj casa. :) Srecno!

lp, oranzni slon
Uporabniški avatar
 cyc
Jaz sem z Nike Pegasus zelo zadovoljen in kakih kritik na račun teh copatov še nisem zasledil, udobne so, ceno imajo pa tudi ugodno.
 fantom
Ja to glede Pegasusk sem tudi sam tu gor ugotovil, da je vecina zelo zadovolnja. Ce bom imel jutri kaj casa, grem v shoping! :) Do sedaj so mi pa res najbolj sedle ene take "treking" superge, s prav nic izrazito tekaskim podplatom, ki sem jih kupil v akciji za 12 ksit. V njih sem lahko udobno pretekel veliko vec kot v enih "tekaskih" najkicah za 18ksit...

f.
 5ER
Lep pozdrav vsem TF-jevcem :D

Mi lahko kdo pove kako se obnesejo Pegasus Storm v suhem, vročem... predvsem kako je s potenjem?

Ali je bolj smiselno imeti dvoje copat (za različne letne čase)?
Uporabniški avatar
 cyc
Pa saj Storm Pegasus so namenjene mokremu vremenu, baje celo snegu? Jaz načrtujem nakup teh copat jeseni ...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA