prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 skorc
Pozdravljeni,

Ni reklama, slučajno sem zasledil, pa ne vem če smo tu že kaj debatirali. Texas Instruments je dal ven prvo športno uro, ki omogoča dostop do izvorne kode ure. To pa pomeni? Da si lahko uro polljubno sprogramiramo. Bojda naj bi bilo mogoče vrednotiti podatke iz različnih senzorjev ala pospeškometrov, višinomerjev... programiranje izgleda grafično, čepra po predstavitvenem videu izgleda, da je treba obvladati kar nekaj kode...

Sedaj bomo vsi tisti, ki znamo biti kritični do komercialnih produktov, končno lahko razvili svojo uro, s čisto svojimi funkcijami (O.K. na texasovi platformi). Res pa je, da se bo potrebno malo poglobiti v fiziko in software... :) WiFi prenos vrednosti iz pospeškometra, vrednotenje le te...jupi pa pičimo notri še kakšno nevronsko mrežo, ki bo kalibrilala pode-samodejno glede na vibracije in temperaturo... višinomer s fuzzy logiko, ki bo obravnaval vreme... Kot poslastica pa še nadzor vseh hišnih računalnikov in statistika, kaj počnejo domači na računalnikih... Ma ni, da ni. Bi se šel kdo? Je že kdo imel morda možnost poizkusit?

Slika

Tako pa verjetno zgleda, ko mu uploadaš pomankljivi hex. :)

Slika

Aja...cena....khm...3300,00$, oziroma v trenutni akciji 1500,00$ :--( Če pišem pravoslavnemu božičku bo še šlo skozi? :D

Tu je še nekaj več: http://www.iar.com/website1/1.0.1.0/1867/1/
Uporabniški avatar
 klatez
Ti kar programiraj, jaz pa bom s svojo igračko s celim kupom pomanjkljivosti raje tekel... :wink:
Baje bolj koristi. :mrgreen:
 skorc
WAU, prehitro sem rekel ceno. Cena 3300,00€ je s profi programjem. S tistim kar pa ponuja TI je pa 49$.

http://www.ti-estore.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD&Product_Code=eZ430-Chronos-433

Sem čisto divji, bom kar naročil, pa bomo v C++ programirali. :) Neki compiler bomo že našli...

Aja, edino kar me je v oči zbodlo je frekvenčno področje WiFi-ja... 433, 868, pa 915Mhz. A ni ANT+ na 2.4GHz? A morda kdo ve na katerem frekvenčnem območju delajo triatlonski pasovi za merjenje utripa? 433Mhz?
 skorc
4 x poizkusil naročit, e-trgovina se je sesula, razprodano vse, tistim, ki jim je uspelo naročit bodo dobili verjetno Marca, kdaj bo pa ponaročilo pa se jim sanja ne... ah...obsojen na komercialo. :(
Najprej pozdrav vsem forumašem.

Pred nekaj tedni sem postal lastnik ure TI ez430 in sem jo že prilagodil svojim potrebam. Na uro sem čakal dobra dva tedna. V prihodnje, ko dobim licenčno programsko opremo in ne bo imela omejitve pisanja kode le do 4kb, bom to uro spremenil v močno razvojno orodje.

Za zdaj imam na njej program prilagojen mojim potrebam. Ura glede na nastavitve shranjuje podatke o srčnem utripu (potrebno dokupit prsni pas za merjenje srčnega utripa), nadmorski višini in temperaturi. Interval shranjevanja je nastavljiv v času od 1 sekunde do 60 sekund. V primeru shranjevanja meritev nadmorske višine in temperature v intervalu 60s, je prostora v spominu za neprestano shranjevanje cca tri dni. V kolikor pa shranjujem le temperaturo, pa je čas neprekinjenega shranjevanja kar nekaj dni. Prenos podatkov iz ure v PC poteka preko wireless komunikacije z USB sprejemnikom. Za enkrat je potrebno vse spremembe izvajati preko PC vmesnika. Na uri lahko le izbiram prikaz in vklop ali izklop shranjevanja podatkov. Kalibriranje termometra in višinometra je s tem programom možno le preko PC-ja, prav tako pa tudi nastavitev ure in datuma.

ez430_2.jpg
ez430_2.jpg (45.36 KiB) Pogledano 1485 krat
vzpon.JPG
vzpon.JPG (55.4 KiB) Pogledano 1483 krat
temperatura.JPG
temperatura.JPG (58.42 KiB) Pogledano 1492 krat
 skorc
UUUUUU, hudo. Kako ti jo je uspelo dobit? Jaz sem se matral 3 dni, klical "support", na koncu je bilo vse razprodano. Preko supporta sem jo potem sicer naročil a so rekli, da ne vedo kdaj bodo spet na zalogi. Upam, da pride nekje do poletja.

Kako se pa obnesejo kaj vgrajeni pospeškometri. Sam sem imel idejo, da bi z uro krmilil 3-DOF robota. Če so pospeškometri po treh oseh bi, mi ravno ustrezalo. Vsak pospeškometer za vsako prostostno stopnjo, dvakrat inegriram pa dobim iz pospeška, položaj in je to to. Bi bila prava šminekrska zadeva, ko bi robot "plesal" tako kot bi jaz z roko migal. :)
Uro sem naročil preko Farnella, ker imam tam odprt račun. Verjetno bom v kratkem naročil še nekaj kosov.

Program, ki ga imam trenutno na uri je logger (shranjevanje podatkov) in v njem ni zajet pospeškometer. V športnem programu kjer je pospeškometer vključen, pa lahko spremljaš posamezno os pospeška na sami uri, ali pa vse tri osi hkrati na PC-ju. Če boš naročal uro, ti priporočam, da vzameš 868MHz, ker je ta frekvenca namenjena za EU uporabnike. Tudi razne Tx/Rx module boš lažje in ceneje dobil v Evropi na 868MHz kot pa na 915MHz. Sicer pa pospeškometer zazna že nagib iz katerekoli osi in obračanje same ure. Za realne rezultate bi moral imeti uro v "vaservagi". Verjetno bi se dalo pospeškometer uporabiti tudi kot kompas, sicer le z numeričnim prikazom v stopinjah, a vseeno uporabno.

Drugače pa sem s samim delovanjem zelo zadovoljen. Termometer se v cca. desetih minutah stabilizira, višinomer pa je tudi točen in hiter.
 skorc
Šit, jaz sem pa mislil, da jo ima Farnell samo v okviru nagradne igre. :( Nič, bom moral čakat na Texasa. :(

Kaj sem pa naročil, sem pa že pozabil. Vem, da je bila EU frekvenca, samo mislim, da 433MHz.

Hvala za info. Že nestrpno pričakujem... :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA