prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Halo,

prosim za kakršnekoli informacije v zvezi z mini nahrbniki, ki so izključno za vodo pa kako energijsko ploščico... Majhne zadeve, nič vsega skupaj, malo ergonomije, pa kvadratni decimeter blaga...

Kje se jih dobi pri nas, koliko stanejo dobri, kaj je treba paziti pri nakupu...

Za vse info vnaprej hvala

Oliver
Uporabniški avatar
 pegaz
Magnitude,

Jaz uporabljam pas, ki sem ga dobil v Hervisu. Ima velik žep za 0,5-0,7 l bidon z elastiko na vrhu, na spodnjem delu mini žepek z zadrgo, in še en manjši žep za mobitel / hrano. Bidon stoji poševno na pas, nosim pa ga nekako na levem boku. Uporabljam ga na dolge proge. Mislim, da je bil ene 4 kSIT.

Za daljše teke mam še en bidonček skrit v travi, za dolivanje. Na pas sem se kar navadil. Nahrbtnik bi me pa po mojem preveč motil.

LP
Pegaz :)
Uporabniški avatar
 Barb
Tudi jaz imam tak pas za bidonček in zraven je še žepek za ključe.
Ampak imam sposojenega,tko da n vem kje je bil nabavljen.
Sem jih pa tudi jaz vidla v Hervisu.
Sem se pa zlo navadila nanj,ker med tekom redno pijem.
Uporabniški avatar
 kemc
Živjo!

Tud jst uporablam pas za bidon z žepkom za kak bar in mobilca. Kupu sem ga pa kr v austriji ker so pr nas predragi sploh tistle on Nika v Hervisu. Se kar dobro obnese težava je samo da se ga morš navadit in ga prav "pozicionirat" na telesu, da ti ne baunca gor in dol med laugom. Drgač je pa dober Camelbak kar model klasik se mi zdi. Pozoren moraš bit le da se dober prilega telesu in da me gurtne ki ti omogočajo boljšo pritrditev na telo. Drgače jih pe pa že čuda na tržišču. Sam se ogledujem od Salewe adrenalinčka. Majhna zadevca z gumicami za pritrditev kake vetrovke al pa za kako majco, pa rezervoarček vode 2L. Zdi se mi da me tud manjši žepek za bar itd.
Vprašanje je kako se te stvari obenesejo ob prihajajoči zimi. Je že res da pač naliješ toplo vodo a kaj ko se ta hitro ohladi. Mogoče kdo kaj o tem :roll: ?

Lp
Uporabniški avatar
 kemc
Živjo!

Tud jst uporablam pas za bidon z žepkom za kak bar in mobilca. Kupu sem ga pa kr v austriji ker so pr nas predragi sploh tistle on Nika v Hervisu. Se kar dobro obnese težava je samo da se ga morš navadit in ga prav "pozicionirat" na telesu, da ti ne baunca gor in dol med laugom. Drgač je pa dober Camelbak kar model klasik se mi zdi. Pozoren moraš bit le da se dober prilega telesu in da me gurtne ki ti omogočajo boljšo pritrditev na telo. Drgače jih pe pa že čuda na tržišču. Sam se ogledujem od Salewe adrenalinčka. Majhna zadevca z gumicami za pritrditev kake vetrovke al pa za kako majco, pa rezervoarček vode 2L. Zdi se mi da me tud manjši žepek za bar itd.
Vprašanje je kako se te stvari obenesejo ob prihajajoči zimi. Je že res da pač naliješ toplo vodo a kaj ko se ta hitro ohladi. Mogoče kdo kaj o tem :roll: ?

Lp
Uporabniški avatar
 H2O
magnitude,
prejšnji teden sem videla, da imajo v Interšportu še nekaj pasov, o katerih so ti že napisali tekači. cena je cca. 4.000,00 SIT.
Uporabniški avatar
 vidkul
kemc napisal/-a:Vprašanje je kako se te stvari obenesejo ob prihajajoči zimi. Je že res da pač naliješ toplo vodo a kaj ko se ta hitro ohladi. Mogoče kdo kaj o tem :roll: ?

Lp

Saj imas tudi izolirane camelbake.

lp Vid
Uporabniški avatar
 Magnitude
Koliko se splača plačati za Camelbak oziroma koliko je "overkill"?

Gledal sem enega za 1-1,5 litra tekočine, izoliranega, en žepek - cena je nastavljena pri 12K sit se mi zdi. Zraven je en zelo podoben - cena 8K sit.

Kje so te pomembne razlike, ki tako zvečajo ceno? Ali so to kaki šivi, kvaliteta materiala, hujša izolacija, garancija?
Uporabniški avatar
 samo
Imam Camelbak Mule in sem res zadovoljen z njim. Telesu se totalno prilega, zatorej nič ne skače ali opleta. Vanj lahko daš do 3l vode (kar pride pri dolgih tekih v hudi vročini zelo prav), pa mobitel, pa bare/čokoladice,... pa še vertovko ali majico lahko zbašeš noter. To je v bistvu kolesarski nahrbtniček. Sam sem si ogledal precej modelov, vseh cenovnih razredov in prišel do zaključka, da je ta nekako najbolj izpopolnjen in da bo zdržal največ časa. Je pa malo dražji okrog 22.000 sit. Na planinsko izkaznico se ga da dobiti 10% ceneje. Uporabljam ga kake 4 mesece in je kot nov, razen naramnic, ki so flekaste od soli. Moja druga opcija je bil Vaudejev model, ki pa ga niso imeli nikjer več. Mislim da je bila cena okrog 15.000 sit. Pa še ena finta je pri teh nahrbtnikih - ko natočiš v meh vodo moraš ven iztisniti čim več zraka, tako ti nič ne pljuska. Oziroma zelo malo. Cena je pa taka, ker je model res izpopolnjen, primer so naramnice, ki jih tako fiksiraš, da se ne morejo podaljšat (tega pri drugih proizvalajcih nisem zasledil), pa odličen ustnik, pa res kakovosten meh, pa možnost čiščenja, pa materiali, pa šivi,... Ni da ni. To je to: http://www.camelbak.com/rec/cb_prod.cfm ... uct_id=203
Uporabniški avatar
 vidkul
Camelbak je res kakovosten in oh in sploh. Seveda pa plačaš zraven tudi firmo. Camelbak je vodili kar se tiče teh nahrbtnikov, uporablja jih tudi ameriška vojska in ostali.

lp Vid
Uporabniški avatar
 samo
Ma, meni je res hecno to, da za superge dam npr: 20000 sit in mi zdržijo 3 mesece, potem kupim ene za 30000sit in zdržijo pol leta, in tako dalje. V bistvu je hecno koliko denarja gre za tako potrošno stvar kot so superge.
Camelbak namreč kupiš enkrat in on zdrži leta.
Smo mal hecni s tem koliko za nekaj plačat in koliko ne.
Še en drug primer je meni dober - kakšen avto: dizel ali bencinar. Navadno pride (isti model) dizel par 100tisoč več, bencinar pa porabi toliko več, da naj bi to pokril recimo po največ dveh letih. Sam potem, ko imaš dizla in prideš na bencinsko in natankaš do vrha za 8.000sit in prevoziš z enim tankom več kot 1000km; pa začneš delat rekorde z minimalno porabo in najdeš čisto druge vrednote v avtu in tistih par 100k izničiš v manj kot letu, potem se ti zdi fajn, da si dal tistih 250k več za avto.
Dolgoročno gledanje je pač pri cenah še premajhen faktor. Pa ne le pri cenah.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA