prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 Triatlet
Pozdravljeni.
Mene pa zanima, kakšne imate izkušnje s suuntovimi merilci srčnega utripa?
Trenutno imam na testu T6c, za katerega se odločam, pa me je malo presenetila natančnost merjenja srčnega utripa. V primerjavi s polarjem, dosedaj sem uporabljal Polar F6, se mi zdi da mi kaže suunto kar nekaj utripov na minuto več, kot polar.
Funkcisjko je ta uro ravno to, kar sem že nekaj časa iskal, sploh web stran - Movescount je odlična in pregleda za beleženje treningov.
Samo mi je pa resno kazalo dokaj previsok pulz.
Ima še kdo takšne izkušnje?
Uporabniški avatar
 tae
Hojla Triatlet!

Glede na tvoje ime, predvidevam, da si triatlonec. Tudi sam imam doma omenjeno urco za testirat. Trenutno ti ne bom mogel še nič pomagati, ampak po mojem dopustu se bom lotil podrobne analize tudi te urce. Moje ugotovitve bodo objavljene javno (osnovna stran levo zgoraj, testiranje ur Suunto)

Ali lahko o pulzu, ki ga omenjaš, poveš malo več v številkah (morda vzrok tiči kje drugje, kot v uri)?
 Triatlet
Ja, triatlon malo treniram, tako bolj zase :)
Da se malo rekreiram.

Am, pred cca pol leta sem odtekel krajši test, da sva s trenerjem preverila tudi max. pulz. Mi je prikazalo nekje okrog 194, kar sovpada tudi s pomočjo izračunov s formulami . No, to je bilo izmerjeno z garminom, tudi s polarjem je kazalo tam nekje, ob drugi priložnosti.
Zdaj pa sem tekel s suuntotam, in mi je pri nekem treningu, ko sem tekel intervale, in še to ne na maximumu, pokazalo maximalen pulz 208.
Pred dvemi dnevi pa sem odtekel malo daljši in ne tako intenziven tek, pa mi je max pulz kazalo 221, povprečen pa 180.
Med tekom sem enkrat na roke pomeril pulz, v 10s sem ga imel okoli 165, na uri pa je kazalo 188.
Ura je stara eno leto, pas se ni skoraj nič uporabljal.
Tako da sem zdaj malo v dvomih glede natančnosti.
Je to lahko problem samo pri moji uri?
 skorc
Sam sem nekaj let uporablaj T4. Pasovi so crkovali periodično na pretečenih ca. 1500 km. Menjal 3 komade - sicer v garanciji, pa vendar... Z novimi "comfort-i" ni bojda nič bolje.

Tae - z veseljem pričakujem konstruktiven test te igračke. Upam, da bo realen in relavanten. No pa saj bomo kmalu videli, če ni vse skupaj samo marketinška poteza Planetsport-a.
 bostjan321
Suunto je najboljša firma za športne ure...Že dolgo časa jih uporabljajo vojaki v Afganistanu in drugje(Advizor)..,,glej samo da ni ura izdelana na Kitajskem.Imam suunto Advizor l.2002 izdelan na Finskem,ki deluje brezhibno.Baterija mi je držala najdlje 2,5 let.Bila je že v snegu,blatu,morju,jezeru....Imam še novo igračko od Polarja,vendar me ne prepriča,(tudi na kolesu uporabljam advizorja-utrip,odštevalnik,,povprečje max ,min itd..)....Advizor se prodaja še zdaj ( na sceni že 10let!!,res pa je da so prvi modeli najboljšiii,zdej so prišle neke nove serije Core)..Cena jim je kr padla skoraj za 40 procentov....,,Ura ima premera res 5,1cm,vendar ima 54g..Vremena sploh ne gledam več,ker ga sam napovedujem prek barometra in 4 dnevnega spomina zračnega pritiska za nazaj..hehe..Vzemi T6c..
 skorc
Suunto je najboljša firma za potapljaške računalnike... pri vseh ostalih športih pa se bodo morali še veliko naučiti in narediti. Drugače je pa tudi moj favorit med high-tec igračami za velike fante. ;)
 bostjan321
Samo za potapljaške računalnike??...bi se še našlo kej drugega...no vsake oči imajo svojega malarja..suunto advizor je odlična ura...lep pozdrav..
 skorc
Pri SUUNTU je razmerje med estetiko in funkcionalnostjo približno tako kot med zidarjem in malarjem. ;)
Uporabniški avatar
 tae
Zaenkrat le moj odgovor Triatletu glede srčnega utripa.

Mislim, da je problem le v tvojem pasu, morda le bateriji.

Zadevo testiral na tekmi, kjer dam načeloma več od sebe, kot na treningu. Konkretne številke med 10km tekmo:
- povprečen srčni utrip 179
- minimalen srčni utrip 88
- maksimalen srčni utrip 185
Vse številke so pri meni v mejah normale.

Na splošno nekaj o Suuntu. Poslanstvo podjetja NI prevzeti vodilno vlogo npr. med tekaškimi urami, kljub temu, da razvijajo tudi na tem področju. Oni so usmerjeni širše, vse kar je OUTDOOR. Za veliko različnih športov in namenov.
 bostjan321
kar se tiče estetike pri suuntu..??so ogromne ure in ne dajo nič na estetiko...tko da med malarjem in zidarjem res ni povezave...prebiram tukaj na forumu da so tudi polarčki dokaj netočni pri pulzih in kalorijah..ne vem zakaj hočjo bit vodilni pri tekaških urah če jim ne gre....
Uporabniški avatar
 tae
skorc napisal/-a:Torej NE bomo deležni relavantnega testa ampak SPAM-a. Škoda...

Če tako misliš že v naprej PRAV, sicer pa si boš še vedno lahko prebral analizo testa.
 skorc
Boštjan, med malarjem in zidarjem je povezava. Malarji zakrijejo tisto, kar zidarji zafušajo. :D

Tae, z veseljem bom prebral test. Če bo relavanten pa si tudi z veseljem omislim T6c v črno rumeni barvi. ;)
 bostjan321
niti malar ne zakrije ogromne napake zidarja..na daleč zgleda lepo,a ko se prebližaš od strani misliš da bo vse padlo nate...kot polar..... :D
 bostjan321
skorc...pa vse ure imajo prednosti in slabosti,,vzemi kar ti je najbolj všeč in tebi funkcionalno.,,lahko da kupiš polarja pa te bo razočaral ali suunto pa bo kej narobe.,,no lep dan..

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA