prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 anĆ
Rada bi vaš nasvet.

Še pred eno uro sem bila odločena, da si bom kupila salomonove copate RX MOC. Še vedno sem čisto nora nanje, danes sem jih tudi probala in so res odlični, zdaj pa sem malo brskala po internetu in začela razmišljati, da bi si namesto tistih copat kupila nove tekaške čevlje.
Še posebi so mi všeč adidasovi čevlji clima chill, in adizero ACE W http://www.adidas.com/running/com/products/footwear?cm_mc_uid=61083570661212820734938&cm_mc_sid_90297136=1282077690&cm_mc_sid_90297149=1282077690&cm_mc_sid_90321214=1282077690#d=/running/com/product/G03460/%3Fcm_mc_uid%3D61083570661212820734938%26cm_mc_sid_90297136%3D1282079717%26cm_mc_sid_90297149%3D1282079717%26cm_mc_sid_90321214%3D1282079717
pa tudi nikeovi čevli so mi dobri. Oziroma so mi boljši. A mi lako malo povete, svetujete, kakšnega koli nasveta bom vesela.

Tolko stvari mam za kupit, rabim tut športni modrček (če vete, kje bi lahko dobla kaj bom po normalni ceni, se priporočam :) ) razmišljam pa tut o cep-ovih kompresijskih nogavicah.
Vem, da ne morem imeti vsega, zato pa prosim za vaše nasvete, kaj se mi bolj splača. Sicer tekaški copati ki jih imam zdaj še niso tako slabi, vendar se že opazi, da niso takšni kot bi morali biti.

hvala za nasvete :)
Uporabniški avatar
 Uroš Sobočan
Nisi napisala koliko tečeš itd.

a) Izbrala si si lahek model namenjen tekmam ne treningom, brez blaženja. Copat je uničen po cca 600 km.
b) Ne zaženi se preveč, da te želja po teku ne mine prehitro. Raje kupuj počasi, postopoma tisto kar se nujno rabiš.
c) Cepke so šminkeraj.
d) Če čutiš da copat ni pravi ga menjaj. Ni zunanji izgled tisti, ki pove v kakšnem stanju je temveč blaženje. Če čutiš, da te "zabija" potem ne razmišljaj dolgo, raje prej kot, da te kasneje bolijo noge.
e) Pojdi pri nas v kako trgovino s športno opremo kjer imajo skener nog. Prosi, če te lahko skenirajo (naredijo brez problema) in računalnik ti pove kateri copat je primeren zate. Nato ga, če je možnost preizkusi v trgovini (malo tečeš gor dol ne zmeni se za poglede drugih) in naročiš preko neta, to je praksa.
e) Opremo naročamo najceneje iz tujine. Najbolj priljubljeni strani sta:

:arrow: http://www.startfitness.co.uk/

:arrow: http://www.wiggle.co.uk/d/run/8/1/1/

Na prvi se splača naročiti oblačila, na drugi copate (zaradi poštnine je na wigglu čez 120 eur brezplačna).

Upam da je pomagalo :)
 anĆ
Ja, to sem res pozabla napisat. :oops: Pač, drugače treneram atletiko, kjer imamo zelo razgibane treninge (od distanc, šprintov, poskokov, kilometraž, iztekov...). Drugače pa je moja disciplina 1500m, pa tudi 800m.

a) No, za tekme mam tk šprintarice, tako da tisti torej niso potrebni :)
b)Ja, sej zdaj sm se odločla, da bom raje še malo počakala in v miru ob priliki šla v trgovine in probala, potem pa se počasi odločila :D
c) Cepke? :? sory, nisem razumela
d) Po pravici povedano copat še ni tako zelo slab. Sicer ni več takšen kot je bil včasih, vendar nekih problemov zaenkrat še z njim nimam. Mam pa Nike-ove Zoom (nevem točno kk se reče modelu :oops: ).
e)Wooow, res hvala za linka ! :D Od zdaj naprej bom najbrž vse nakupovala tam :D
Kk pa plačevanje poteka? mislim, a moreš v funtih al gre v evrih? Nisem še takšen profesionalec v naročevanju iz tujine :oops: :D

Nekaj me še zanima. A se splača kupit tiste kompresijske nogavice? Kako se obnesejo, a so fajne? Tudi o njih malo razmišljam.
Prej sem še nekaj mislila vprašat, pa sem pozabila. Moram kupit bilobil :) :lol:
Če se bom spomnila bom napisala :D
Hvala za odgovor in pomoč!
Uporabniški avatar
 lonely
Glede kompresijskih nogavic nočem ...ne svetovati...ne odsvetovati...ampak po pogovoru s tekači ki so jih že preizkusili...sem prišel do naslednjih ugotovitev:

-enim resnično pomagajo (limfna drenaža,občutek toplote,kompaktnosti...)
-drugi le "mislijo" da jim pomagajo...placebo-efekt
-tretjim je to reklamni trik (po nekajkratni uporabi jih zavržejo)
-ostalim je to le modni dodatek ...ki se pač barvno usklajuje z barvo majičke

Torej,odločitev je na vsakem posamezniku.
Uporabniški avatar
 Uroš Sobočan
Glede Cep nogavic (=cepke :mrgreen: ) ti je Željko sedaj čist lepo napisal, da se kdo spet ne bo na moj post obešal :mrgreen: , sama presodi če so vredni denarja.

Ok to je že mao bolje.
Če treniraš vsekakor odsvetujem da si nabaviš adizero, ker so slednje res namenjene izključno hitrim treningom, na krajših razdaljah, no jaz jih vlečem tja do 21 na treningu, maratona mi še ni uspelo odlaufat z njimi, nekak majo ultre prednost :mrgreen:
Lej pri kupovanju copat kompliciraj, tu lahko komot. To ni nekaj kar kupiš za dan ali dva ampak bi te naj držale vsaj pol leta (odvisno od kilometraže). Tudi sam jih ne kupim čez noč ampak prej dobro razmislim.
Ja Nike kar dolgo zdržijo, ker imajo močno blaženje na splošno pri svojih modelih.
Plačevanje poteka najlažje preko kreditne kartice, če je nimaš se ponavadi zmenimo tu na forumu, ko eden kaj naroča oziroma če poznaš koga osebno je še boljše, kar se tiče zaupanja. Drugače pa na wigglu se registriraj in imaš desno zgoraj narisan mali tovornjak. Klikni na okvirček spodaj SHOW OPTIONS in si tam izberi valuto in pa kam naj robo pošljejo.
Če spadaš med lahke tekačice ti predlagam da si tudi ne izbereš pretežak copat. Žal ti noben ne more povedat kaj je najboljše zate ker smo preveč različni. Je treba pač eksperimentirat, začetek je težak kasneje pa že gre.

Lp

Uroš

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA