prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 runner
Kaj mislite o tej lučki ?

v Iglu športu jo majo za malo manj kot 10.000,00 SIT

Drago kaj? Hmmm ... všeč mi je ker nima tako debelega traku.
Obstaja pa se cenejša različica s tremi LEDicami. (7k SIT).

LP runner
Uporabniški avatar
 Matevz
Jaz imam za laufat za pozimi ta malo lučko s 3 diodami (Petzl Tikka - nekih 5-6 jurjev je vredna - se mi zdi) in je popolnoma dovolj. Tudi za tek po kolovozih, slabo shojenih gazeh ipd. Obstaja še en model, ki je enak, le da lahko lučko reguliraš gor dol, ampka meni to nič ne manjka. Jo pač na čelu daš malo višje ali nižje in sveti bolj naprej ali pa bolj pod noge.

Pa na adventure raceu sem tudi imel tako s tremi diodami (Petzl Mio3) in je bilo tudi čisto dovolj. Halogenko sem samo ene dvakrat vklopil zaradi orientacije - iskanja poti, ker ima daljši snop svetlobe.
 And®ej
Jaz tudi uporabljam Petzl Tikka za tek pozimi. Kar se cene tiče, pa tudi navadni modeli lučk niso bistveno cenejši (Ptezlovi seveda).
Uporabniški avatar
 vidkul
Živjo!
Kot vidim je runnerju všeč zipka ker nima traku ampak vrvico. Meni je bolj všeč trak. Mi smo sedaj kupili ene naglavne lučke, podobne Tikki in smo dali 2500 SIT (količinski popust). Drugače pa naj bi stala okoli 3500.
Je pa res da je Petzel firma. Sam sem tudi uporabnik Tikke in moram reči da nisem najbolj zadovoljen z njo. Brni mi, enkrat sveti dobro drugič slabo, čeprav so notri nove baterije. A ta problem sem do sedaj zasledil samo pri meni.
Že nekaj časa me pa ima, da bi si kupil Petzl Myo5 belt.

lp Vid
Uporabniški avatar
 Matevz
Jaz imam myo 3 (brez belta) in je zelo fajn, samo ta velko luč (halogenko) zelo redko rabiš, tako da je vprašanje ali ima smisel. Pa tudi belt je za tek malo nepraktičen, Myo pa ima tudi prevelike baterije za laufat.
Uporabniški avatar
 vidkul
Se čisto strinjam s tabo Matevz. Halogenko (myo5 belt) bi tako ali tako potreboval večinoma ma tekmovanjih ali če bi kolesaril ponoči, kjer imam vedno ruzak, tako da me to ne bi motilo.
Drugače so pa Tikka in podobne luče najbolj praktične za tečt.

lp Vid
Uporabniški avatar
 samo
Moj sotekač ima pa takole lučko: http://www.blackdiamondequipment.com/ge ... re/ion.php.
Je zadovoljen. Sam imam Tikko Plus in sem res zadovoljen. Ta tek ali gore je idealna. Trak je boljši kot vrvica. Cene Ion 4,999sit, Tikka 7,290sit v Alpinističnih štacunah, da ne bom delal reklame.
 lastovka79
Jaz imam tudi Tikko+ in sem zaenkrat z njo zelo zadovoljna (no ja, če odštejem to, da mi je pošteno izpraznila žep). Sem sicer iskala kakšno cenejšo varianto pa nisem našla. V nekaterih trgovinah sem videla še lučke drugih firm pa ni bilo bistvene razlike v ceni.
Se pa po mojem bistevno bolj splača kot nakup čelke z navadnimi žarnicami.
Uporabniški avatar
 bossta
vidkul napisal/-a:Živjo!
Sam sem tudi uporabnik Tikke in moram reči da nisem najbolj zadovoljen z njo. Brni mi, enkrat sveti dobro drugič slabo, čeprav so notri nove baterije. A ta problem sem do sedaj zasledil samo pri meni.
Že nekaj časa me pa ima, da bi si kupil Petzl Myo5 belt.

lp Vid

jest sm meu isti problem in so mi zrihtal, če se neda ti dajo pa novo, sej ma 2 leti garancije !!! oglasi se pri uvozniku Treking šport d.o.o., Tbilisijska 59 (pri Interšpar-Vič), tel.:012562501

RUNNER jest ti svetujem kr TIKKO+ je lahka ima tri stopnje jakosti (max=15m) ima eno diodo več kot navadna TIKKA ( 4 diode) pa še premika se gor - dol. cena je 7990 sit

bossta
Uporabniški avatar
 vidkul
bossta napisal/-a:jest sm meu isti problem in so mi zrihtal, če se neda ti dajo pa novo, sej ma 2 leti garancije !!! oglasi se pri uvozniku Treking šport d.o.o., Tbilisijska 59 (pri Interšpar-Vič), tel.:012562501
bossta

uuu, hvala. Se bom pozanimal. :D

lp Vid
Uporabniški avatar
 S*
Jaz imam tudi Tikko+ in sem zelo zadovoljna.
V trgovinah Iglu sport imaš s planinsko izkaznico 10% popust.

LP Suzana
Uporabniški avatar
 Bajsi
Helou!
Khm, obljubim sicer ničesar, vendar lahko se zgodi, da vam jo zrihtam s kakim malo bolj človeškim popustom.
Lastnik štacune, ki je uvoznik za Petzl je moj kolega iz društva in dobri prijatelj.
Ali vas zanima in koliko vas je?!
Po potrebi se pozanimam tudi za THORLO nogavice (tudi za to je uvoznik)!
Uporabniški avatar
 samo
Bajsi, a lahko vprašaš še za Berghaus Goretex Packlite jakno?
Jaz jo imam in z njo laufam, hribolazim, smučam, tekam na smučeh, no, to bo verjetno kar vse. Lani sem si kupil še hlače v Italiji po nenormalno nizki ceni. So perfektne za zgoraj omenjeno. Finta Packlite-ja je v tem, da se ga zloži v res malo pakungo. Diha pa zadeva, ja no, kar v redu. Če pač laufaš v taki jakni, verjetno, da ne gre ves pot ven, a ne. No, rad bi kupil še eno za mojo življensko sopotnico, za darilo. Normalna cena je pa tam okrog 54k.
Uporabniški avatar
 žure
Helou!
Bajsi, seveda nas zanima in sem koj zraven za lučko Tikka plus.
LP
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Ja vidim, da je zelo velik interes za laufarsko obleko in podobno.Imam nekega znanca, ki bi lahko zrihtal od firme "THE NORTH FACE".To je ena najbolj priznanih firm za gorništvo in ostale stvari, ki se uporabljajo lahko pri teku.Od windstoper in tako dalje.To bi mi lahko zrihtal precej ugodneje kot v trgovini kjer se cene gibljejo tudi do 40 ali 50 % dražje.Sam moram reči, da je ta firma bombastična.Če bi koga zanimalo mi lahko sporoči na moj e-mail.Ali pa me pokliče na gsm telefon pa bi se lahko dogovorili kako in kaj s to zadevo.Potem bi vam lahko prinesel pokazati par stvari potem bi se pa lahko odločili.Recimo na kakem treningu skupnem ali kaj podobnega.Kdor pozna to firmo ve zagotovo, da so cene v trgovinah zelo visoke.No ja saj je tudi firma visoko rangirana.Tako kar se tiče kvaliteta tukaj sploh ni debate.
lep pozdrav

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA