prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 runner
V Neckermannovom katalogu (na zadnji strani) je naprava za fitnes.
Lahko si jo ogledate tudi na tem naslovu:
http://www.neckermann.si/article.asp?docid=337423&class=000100040017
Stane 50 k SIT. (dajejo tudi na obroke) in ima enoletno garancijo.
Nimam nobenih izkušenj s dvigovanjem vteži in me zanima vaše mnjenje o tej napravi.
Do sedaj sem dobil par nasvetov na NE kupim to napravo. Menda ima plastična kolesca, ki rada počijo, potem da se jeklena vrv razcefra. Da vse skupaj ni nič vredno... no ja... mogoče za kakšnega profija... kaj pa tako ... za me pa za dediča... ki se bomo bolj za zabavo s tem ukvarjali.
Meni bo pa prav prišla za ojačanje stegenske mišice (poškodovano koleno), dedič pa je že izrazil željo da bi malo gvihtal... (uh puberteta že trka na vrata).

Veselim se vaših nasvetov...

LP runner
Uporabniški avatar
 žure
Živ!
Jaz te naprave ne bi kupil.
Res je poceni, vendar... Za jačanje stegenskih mišic lahko delaš druge vaje, ne pa na tej mašini.
Tudi drugače mi mašine ne sedejo, sem bolj pristaš krepitveniih vaj in vaj s prostimi utežmi. Na kable se res ne morem navaditi (izjema je metuljček za prsne mišice in pa "lat mašina"). Pri omenjeni mašini se mi zdi, da je kabel za vajo za nožne mišice malce nerodno speljan, saj je maximalna obremenitev na začetku, ko je koleno pokrčeno, kar ne vem, če je nabolje.
sicer pa, kakor komu paše.
Za dediča pa, mogoče ni slabo, čeprav so po mojem mnenju boljše proste uteži.
Govoril sem, hough!
Uporabniški avatar
 Matevz
Sem enakega mnenja kot Žure.

Proste uteži so zakon. Je pa res, da pri prostih utežih hitreje kaj narobe delaš in pride lahko do poškodb.

Poleg tega je pri domačem fitnesu vedno vprašanje motivacije. IMam kar nekaj prijateljev s podobnimimi naparavami, ki se prašijo kje v kleti. Jaz imam tisto kar je navedeno spodaj in se tudi relativno malokrat spravim resno kvihtat. Za motivacijo moram v fitnes.

Za večino vaj za telo rabiš dejansko le:
žogo (65cm - swiss ball) 2500 SIT
dve ročki z navojem, da reguliraš težo (vsaka 10kg) 3000 SIT
eno dolgo štango (kar bolj dolgo, da jo lažje daš za vrat) 6000 SIT
dvakrat 5kg uteži 3000 SIT
dvakrat 10kg uteži 3000 SIT

Pa za dediča bi bilo po mojem bolje še malo počakat z utežmi - kakšnih 5 let (saj ima enih 10-11 let, če se prav spomnim, a ne). Vaje za moč telesa pa naj seveda kar dela (trebušnjaki, sklece, vaje z žogo - zgoraj omenjeno)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA