prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 tozd
Kaj naj rečem, presenetila me je temperaturna razlika in ker sem lene narave, si še nisem obodu zgornje švic majčke, tako da sprašujem preventivno (ne zaupam najbolj "svetovalcem" v trgovinah), kako oprijeta mora biti zgornja majčka z dolgimi rokavi. Sem namreč v Hervisu gledal neke oranžne njihove znamke - Benger, pa se mi zdijo dokaj ohlapne. A se torej držijo telesa, al ne? :roll: :?: :D
 Nataša
če majica ni oprijeta, potem dry fit material pač ne opravlja svoje funkcije. mora bit oprijeta. tolk da se še da dihat :wink:

sem gledala včeri helly hansen spodnje termo majice. super so, pa tut super drage :cry:
Uporabniški avatar
 Lucifer
Švic majica mora biti oprijeta, če ne izgubi svoj namen. Torej se mora držat telesa! Maš kr nekej firm, ki so na tem področju vodilne: Craft, Loefler, Millet, Karibu, Maeser,Etirel... Večino teh boš našel v hribovskih štacunah ala Iglu šport, Promontana, Koala... Izdelujejo pa kratke maje, dolge maje, ter seveda tud gate: kratke in dolge. Tud kroji so taki, da se oprimejo telesa , no pa velik sreče pri nakupu.
LP Lucifer
Uporabniški avatar
 Matevz
Termal Active rulz.

V Bitnjah pri Kranju.
Uporabniški avatar
 haupi
Zdravo

A lahk kej več informacij o Bitnjah pri Kranju? Kdo to dela? Kontakt.

Lp
haupi
 tozd
Zdej sm pa malo zmeden :roll:
Prebiram in vidim mnogo nekih imen znamk, materialov ipd. Po drugi strani se govori tudi o spodnjem perilu (zgornji del) itd. Sej mi je jasno, da vsak uporablja svojo kombinacijo zgornjih oblačil za tek, sploh v hladnjejših dnevih, pa vendar. Če prav razumem, se pod švic majčke z dolgimi rokavi, ki so oprijete (z namenom odvajanja), ljudje oblečejo tudi v spodnje perilo, nad majčko pa po potrebi še flis, anorak oz. oboje? :?:
A kdo ve, če je v Žolna trgovini v Ljubljani poleg primerne opreme tudi kakšen prodajalec, ki bi mi to primerno razložil in posredno prodal..?
:wink:
 Nataša
Craft in ostale naštete firme proizvajajo "spodnje perilo" oz. prvo plast (layer 1) pri funkcionalnem oblačenju. ta zadeva mora bit na koži in ti odvaja mokroto. za ne prevelik mraz je dovolj majica, potem pa pač dodajaš glede na to, koliko te zebe. čez lahko oblečeš kakšno dry-fit tekaško majico z dolgimi rokavi ali pa flis ali pa oboje. za ta vrhnja oblačila je pomembno, da dihajo.

včeraj sem bla v Žolni in kupila ene fajn in poceni termo pajkice. sicer pri njih delajo več za kolesarje in po naročilu, zato je trgovina na prvi pogled lahko razočaranje. delajo pa tudi svoje dry-fit majice. prodajalec (šef) je bil prijazen in se na materiale spozna, ampak prav podrobno ga nisem zasliševala, tko da ne vem, koliko ve o oblačilih prav za tek.
Uporabniški avatar
 Matevz
Tako kot je Nta napisala so švic majce spodnje perilo. So pa med seboj različne.

Maš take, ki so ful tanke, pa take ala craft, swix, ki so srednje debele, Termal active pa je še malo bolj debela. Od vseh se meni zdi za mraz najboljša zadnja, ker je tkanina na notranji strani res suha kot poper, čeprav je majica tako mokra, da jo lahko ožameš.
Uporabniški avatar
 ero
Matevz napisal/-a:Maš take, ki so ful tanke, pa take ala craft, swix, ki so srednje debele, Termal active pa je še malo bolj debela. Od vseh se meni zdi za mraz najboljša zadnja, ker je tkanina na notranji strani res suha kot poper, čeprav je majica tako mokra, da jo lahko ožameš.

debelost je seveda relativna zadeva. Termal active spodnjo majico brez rokavov, ki je načeloma namenjena uporabi v hladnejših razmerah in je res malce debelejša, sem namerno uporabljal sredi poletja pri odbojki na mivki. majica je bila po dveh urah igranja in švicanja znotraj čisto suha, zunaj pa se je posušila v par minutah - prva liga.
 tozd
JA, kaj naj rečem :D
Grem kr zdele v Žolno pogledat, pol bom pa u Hervisu še čeknu, če imajo oni kaj za moje bone...
Hvala Nataša in ostali.
Upam, da bo v nedeljo vsaj pri teh stopinjah ostalo in tudi vetra ne bom glih pogrešu...
 tozd
ero napisal/-a:
Matevz napisal/-a:Maš take, ki so ful tanke, pa take ala craft, swix, ki so srednje debele, Termal active pa je še malo bolj debela. Od vseh se meni zdi za mraz najboljša zadnja, ker je tkanina na notranji strani res suha kot poper, čeprav je majica tako mokra, da jo lahko ožameš.

debelost je seveda relativna zadeva. Termal active spodnjo majico brez rokavov, ki je načeloma namenjena uporabi v hladnejših razmerah in je res malce debelejša, sem namerno uporabljal sredi poletja pri odbojki na mivki. majica je bila po dveh urah igranja in švicanja znotraj čisto suha, zunaj pa se je posušila v par minutah - prva liga.

Ja, sem šel gladko do "družine" v Bitnje. Prijaznost kot se spodobi za družinsko podjetje in zadovoljno domov.
Sem si pri okrog devetih Celzijevih gor navleku najprej dolgo, čez pa še kratko termo spodnjo. Kaj naj rečem. Očitno se ne spoznam dovolj na te tkanine, ker sm bil pod mikico mokr na hrbtu in tudi po trebuhu (oprijeta na meni), je pa res, da z notranje strani ni bila mokra, z zunanje pa. Mogoče bi pa moral še malo počakati, da vse vn stisne, al ne? U glavnem - za začetek bo, za naprej pa bomo videli z uporabo.
Cene za morebitne kupce - 4900 dolga, 4500 kratka.
Uporabniški avatar
 Matevz
Zdaj pa ne štekam :shock: :shock:

Saj ravno to je namenmajice. Ne moreš pričakovat, da bo majica suha, ker enostavno tolk vode ne izhlapi. Majica ti samo vodo od kože prevaja na zunanjo plast tkanine. Notranja plast pa je suha. Jaz imam te majice večkrat oblečene še nekaj časa po treningu (ali pa v hriobih, ko se ustavljaš, npr v koči, na vrhu) , pa me nikoli ne zazebe, kar ne velja za nobeno drugo majico.
Uporabniški avatar
 editor
tozd napisal/-a:
ero napisal/-a:

Ja, sem šel gladko do "družine" v Bitnje. Prijaznost kot se spodobi za družinsko podjetje in zadovoljno domov.
Sem si pri okrog devetih Celzijevih gor navleku najprej dolgo, čez pa še kratko termo spodnjo. Kaj naj rečem. Očitno se ne spoznam dovolj na te tkanine, ker sm bil pod mikico mokr na hrbtu in tudi po trebuhu (oprijeta na meni), je pa res, da z notranje strani ni bila mokra, z zunanje pa. Mogoče bi pa moral še malo počakati, da vse vn stisne, al ne? U glavnem - za začetek bo, za naprej pa bomo videli z uporabo.
Cene za morebitne kupce - 4900 dolga, 4500 kratka.

Hm, a se da zadevo še kje drugje videt (slikca) ali se moramo vsi gor peljat?? :lol: :lol: :lol:
 tozd
Matevz napisal/-a:Zdaj pa ne štekam :shock: :shock:

Saj ravno to je namenmajice. Ne moreš pričakovat, da bo majica suha, ker enostavno tolk vode ne izhlapi. Majica ti samo vodo od kože prevaja na zunanjo plast tkanine. Notranja plast pa je suha. Jaz imam te majice večkrat oblečene še nekaj časa po treningu (ali pa v hriobih, ko se ustavljaš, npr v koči, na vrhu) , pa me nikoli ne zazebe, kar ne velja za nobeno drugo majico.

Sej v bistvu sm neki tazga povedal oz. mislil. Namreč ta majica je moja prva take vrste in valda nisem poznal funkcionalnosti oz. "delovanja" tega materiala. Se strinjam s tabo, da gre za OK produkt, saj sm tudi včeraj še enkrat preveril zadevo (na koncu začelo rositi in že kar deževati, občutek je bil prvovrsten, telo ni zaznalo dežja kot moteči faktor), in res, zunanja je bila precej mokra, medtem ko notranja samo malo vlažna, lahko bi rekel suha v primerjavi z zunanjo in res je, lahko jo nosiš še kar nekaj časa...
Sem pa včeraj kombiniral dolge termo rokave, čez pa navlekel nogometni dres (original)!
Kaj naj rečem, zadeva je bila čisto zanimiva...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA