prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Živijo, prosil bi, če bi lahko na podlagi fotografije(obraba podplata) komentirali v katero skupino tekačev spadam, saj sem začetnik. Naj bi spadal med rahlo težje pronatorje ampak po obrabi superg bi naj bil supinator ali pa jaz vse narobe razumem...
Slika

Dejan
Uporabniški avatar
 vencelj
:arrow: Dobrodošel na forumu :!:
:arrow: Da morda ne pričakuješ malce preveč, na osnovi tele fotke... :roll: :roll:
:arrow: Par vprašanj: koliko časa imaš že te superge oziroma koliko si že pretekel v njih :?:
ali se v njih počutiš dobro, udobno :?: Če se, imaš dobre superge, če se ne ali če se ti pojavljajo kake bolečine, je nekaj narobe.
...

lp, vencelj
 milos
Naj poskusim jaz z odgovorom. Ta fotka ne nakazuje kakšnih odklonov v smislu pronacija/supinacija. Nakazuje pa povečano obrabljenost v sprednjem delu stopala. Težko rečem zakaj. Imaš mogoče preveliko telesno težo? Mogoče tečeš preveč po prstih? Mogoče nas hecaš in delaš s temi copati kaj drugega kot je tek? Malo za šalo malo zares, zgleda kot bi štihal vrt z lopato. :-)))
vencelj @ Ne pričakujem kaj dosti od prilepljene fotke :) V supergah na sliki sem ob nakupu seveda počutil dobro, tudi tekom uporabe ni bilo nobenih težav, le zadnja 2 tedna so bile rahle bolečine, pri zadnjem teku pa take da sem kasneje šepal 3 dni. Ponavadi par zdrži dobro leto, pretečenih nekje 700-900 km letno.

milos @ Ja nekak normalno je da bo obraba večja v sprednjem delu, saj ne pristajam na peti :) Po prstih ne tečem ravno, tak da na koncu verjetno ostane prevelika telesna teža. Hehe, mogoče sem jih kdaj uporabil kot pripomoček pri blaženju sil :D

Ewo, da vam kažem predhodnika :D

Slika
Tega sem hitro uničil, verjetno zaradi teže, saj sem dobil neizmerne bolečine v kolku....
 bouly
cargo_partner_ napisal/-a:Živijo, prosil bi, če bi lahko na podlagi fotografije(obraba podplata) komentirali v katero skupino tekačev spadam, saj sem začetnik. Naj bi spadal med rahlo težje pronatorje ampak po obrabi superg bi naj bil supinator ali pa jaz vse narobe razumem...
Slika

Dejan

ne pričakuj da boš dobil neke pametne odgovore tukaj....zakaj??? ker ti forumi pa naj bodo za tek,kolo,ali kar koli .........ljudje v prvi vrsti dajo najbolj neumen odg.oziroma ne povejo svojih izkušenj še boljše, nočejo jih povedat realno ampak kr neki filozofirajo (al bi tk,ali bi pa tktk)!!
lej obrabo maš na zunanjem delu se pravi da maš oziroma si SUPINATOR!!!! PIKA, BASTA....zamenjaj copate pa gasa naprej.....
Uporabniški avatar
 Pina
Haha..in zakaj si potem tudi ti član tega foruma če je pa tak al tak za en k...c in itaq ne najdeš nič pametnega? :-- :--
 spela*
bouly napisal/-a:lej obrabo maš na zunanjem delu se pravi da maš oziroma si SUPINATOR!!!! PIKA, BASTA....zamenjaj copate pa gasa naprej.....

A da je tako enostavno? Ne bi rekla. Namreč, tudi (preveliki) pronatorji pristanejo na zunanjo stran stopal (noga se šele kasneje zvrne navznoter), zato je tudi pri njih bolj obrabljen zunanji del stopal.

(Imaš pa prav: nisem ortoped, tako da moje mnenje ni strokovno. Ne dvomim, da tvoje je. :wink: )
Uporabniški avatar
 Arabo
Najboljši način za ugotovitev je snemanje teka.

Priporočam ti, da se udeležiš kakega tekaškega dneva Urbana Praprotnika, ki ti počenja redno z udeleženci, in je verjetno (kolikor sem seznanjen) tudi strokovnjak s tega področja.

Lahko pa to storiš sam oziroma s pomočjo nekoga. Snemaš tek s strani, od spredaj in od zadaj, kakih 50 m (pred tem odteči že kakih 50 m) in boš hitro videl, kako gre stopalo. Zadevo poskusi tudi po daljšem treningu, ko si že utrujen in tehnika teka "malo popusti".
 bouly
Pina napisal/-a:Haha..in zakaj si potem tudi ti član tega foruma če je pa tak al tak za en k...c in itaq ne najdeš nič pametnega? :-- :--

kaj bi teb nazaj povedal???..... :wink: sj si dala en dober link za mizunotovo stran-pohvalno,sam še vedno je 3/4 odg.nekompetentnih al pa jst preveč zahtevam....če sem koga prizadel z mojim prejšnim postom se opravičujem sam preveč različnih pogledov je in potem človek dobesedno neve kaj je prav in kaj ni prav in to mi gre pošteno na jetra....
 spela*
bouly napisal/-a:
Pina napisal/-a:Haha..in zakaj si potem tudi ti član tega foruma če je pa tak al tak za en k...c in itaq ne najdeš nič pametnega? :-- :--

kaj bi teb nazaj povedal???..... :wink: sj si dala en dober link za mizunotovo stran-pohvalno,sam še vedno je 3/4 odg.nekompetentnih

S tvojim vred - ki je popolnoma napačen.
 bouly
spela* napisal/-a:
bouly napisal/-a:

kaj bi teb nazaj povedal???..... :wink: sj si dala en dober link za mizunotovo stran-pohvalno,sam še vedno je 3/4 odg.nekompetentnih

S tvojim vred - ki je popolnoma napačen.

Špela z zvezdico...nebodi tk prepričana da je odg.napačen, človek bo šel pa si dal pregledat kako teče in kakšen copat mu paše sam upam da mu bo to naredil en ko res obvlada pa verjemi da bo zadržal zase kaj je narobe pri njemu pa mu ne zamerim.... :wink:
 spela*
O, ja, pa sem. Zgolj na podlagi obrabe zunanjega dela podplata sklepati, da gre za supinatorja, je popolnoma napačno. Obraba podplata ti prav nič ne pove, to je vse. Seveda pa je še vedno možno, da je ta človek pronator. A verjetnost za to je (statistično gledano) manjša od verjetnosti, da gre za pretiranega pronatorja ali za nevtralnega tekača. :wink:

Dovolj pametovanja z moje strani. To je bilo le v moj (in forumski) zagovor pred neutemeljenimi kritikami.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA