prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Ceprav smo sedaj vecina tekacev z mislimi na Ljubljanskem maratonu :TF) , mi misli bezijo naprej v zimske dni. Rada bi kupila zimske tekaške copate.
Za suho vreme bom uporabila moja stare, problem pa nastane ob mokrem in vlaznem vremenu.
Zato bi rada nasla primerne nepremočljive copate.

Verjetno se bo naslo precej TF ovcev, ki imajo izkusnje s kaksnimi dobrimi in udobnimi. Rada bi tudi pozimi kolikor toliko ostala brez zuljev. Tudi poleti mi to ne uspe vedno :x . Se posebno ne po kaksnih tekmah.

:TF) Lep pozdrav vsem in dober tek! :lol: :lol:
 Nataša
Majda, tukaj je link na eno starejšo temo, v njej pa link na še starejšo temo :wink: Piše vse.
http://www.sportosplet.net/viewtopic.php?t=1491

sama imam en mesec stare Pegasus Storm, ki pa še niso bile preizkušene v "pravih" razmerah, zato težko rečem, če so v redu. Hvalijo jih vsi, nepremočljive so!

LP
Uporabniški avatar
 Matevz
Jaz pa v življenju še nikdar nisem čutil potrebe po nepremočljivih copatih. Pozimi je fino, če je podplat malo bolj narezan, pa še to ni kak hud problem, ker na snegu un ledu itak vse drsi razen žebljev.
 tozd
Kakšna reklama!
Slučajno sem načekeru novosti in nabašem na tole o supergah.... Ja, samo še kater model nisem prepričan, čeprav me goretex kr gane...
Kaj naj rečem, dobil so me.
 Nataša
Matevz napisal/-a:Jaz pa v življenju še nikdar nisem čutil potrebe po nepremočljivih copatih. Pozimi je fino, če je podplat malo bolj narezan, pa še to ni kak hud problem, ker na snegu un ledu itak vse drsi razen žebljev.

ja, je res. mal si pač že zmišljujemo. a ni luštn to? :lol:
sej včasih so pa nosil celo zimo čevlje iz tjulnove kože pa je blo tud okej :wink: in če nisi mel za zenf in si bil partizan, si pa hodu bosopet in gologlav :wink:
Uporabniški avatar
 vidkul
Nike ma fajn kolekcij ACG outdoor. Ne vem pa koliko so primerni za tect. Zgledajo ze fajn robustni.

lp Vid
 superga
Trenutno najbolj "huda" zadeva za tek je tule:
http://www.superge.si/html/svn/354850-AA.shtml
in ženski model :
http://www.superge.si/html/svn/354871-AA.shtml
To je model SPEEDBLADE, GTX membrana, prava oblika za tek.
Potem so tu še STORM PEGASUSI:
http://www.superge.si/html/svn/181929-AA.shtml
http://www.superge.si/html/svn/181936-AA.shtml
Pa tudi ACG kompletna linija, pa še in še:::
Kje vse to dobiti? NIKE SHOP LJUBLJANA; MESTNI TRG 18;
PA POPUSTI ZA TF, PA TEKAŠKI TEKSTIL .....
Uporabniški avatar
 guinness
jah, dejmo nekaj razjasniti; nepremocljivih copatov, superg, cevljev ni. niti v visinskih cevljih za $1000 ne ostanes suh, v plasticnih gojzarjih sploh ne, kaj sele v ubogih 150g copatih za tek s šnirnci po celi dolzini narta in dolgem jeziku.

ce koga motijo mrzle in/ali mokra stopala naj obuje boljse štumfe. neredko si med dolgo zimsko plezarijo po hribih cez tanke spodnje nogavice obujem plasticno vrecko ali tanek polivinil, potem pa debelejse termo štumfe. to pomaga, da se tadebela nogavica ne napije vlage/svica in tako ne izgubi na izolaciji.
med taksnim eksperimentiranjem je davno tega en alpinist ugotovili, da kot po cudezu spodnje nogavice ne plavajo v svicu! vojska pa raziskovala dalje in pogruntala, da telo uravnava potenje glede na vlaznost neposredne okolice. v suhem okolju se skoraj ne boste potili zato noga ostane relativno suha. kljub celodnevnemu pohajkovanju v globokem snegu.

kombinirajte po zelji, taksnih stvari vas noben trgovec ne bo naucil. ce je dober vas bo preprical, da so copati z gore-tex liningom za 30 in vec jurjev krvavo vredni svojega denarja, ravno tako nogavice za 10 in vec :roll:

ampak izbira je vasa :P
Uporabniški avatar
 guinness
ups, sele sedaj sem pogledal kaj ponuja superga :oops: se mu oproscam, se vedno pa stojim za svojim mnenjem :D
Uporabniški avatar
 ero
hoj,

v zadnji reviji Triathlon (DTU) je test 'trail' copat. splošni zaključek je, da so proizvajalci prepričani, da je dovolj, če cestni copat oblečejo v sive barve in, hopla, že je tu trail copat :cry:

bom po nedelji napisal kaj več o testu, OK?
 Nataša
Nataša napisal/-a:Hvalijo jih vsi, nepremočljive so!

pa sej ne govorimo o nepremočljivosti v smislu da te zalije pol jadrana in ti ves suh v stormkah peketaš dalje :wink: To je tko kot če rečeš na smrt sem utrujen, pa vsi pri zdravi pameti vemo, da ne boš umrl od utrujenosti.

ampak če se vrnem k supergam - je pa gotovo razlika, če grem v dež ali sneg tečt v skylonkah al pa v stormkah :wink:
 superga
Ero, se priporočam za kopijo članka ?

superga
Uporabniški avatar
 bojanu
@ guinness: zanima me, a si sprobal goretex tekaške superge in to govoriš iz konkretnih izkušenj?
Lani sva kupila pegasus storm (so mi bolj pasale na nogo kot teocalli z goretexom, čeprav mi je jasna razlika v materialih) in sem z njimi zelo zadovoljen. Uporabljam jih za tek v mokrem in hladnem vremenu, predvsem pozimi. V kakšni plundri se odlično izkažejo, ne čutiš mokrote in hladu od zunaj, a tudi potenje ni pretirano. Precej bolj udobno kot v običajnih supergah.

PS Ero, kaj pa če skeniraš članek?
Uporabniški avatar
 ero
bojanu napisal/-a:PS Ero, kaj pa če skeniraš članek?

hm, vedno je tu vprašanje kopirajta, a ne?

kaj pa, če se naredim francoza in objavim sken nemškega članka na slovenski strani? no, pa bom...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA