prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 dimmu
Ima kdo izkušnjo s SALOMON XT Wings 5? Oziroma predlog za kaj podobnega? Imam namen kupiti dober tekaški nahrbtnik.
Uporabniški avatar
 AVI
Prvo vprašnaje je za kaj oz. kakšen namen potrebuješ nahrbtnik. Ali gre za krajše turce ali za kakšne izmed daljših bolj "treking" varinat tur.

Sam imam tega in sem z njim extra zadovoljen, vendar ga uporabljam predvsem za daljše ture, saj je ravno prav velik, da notri pospravim vse kar na takšni turci rabim. Predvsem pa pri teku nič kaj dosti ne poskakuje in se me prav lepo prime...

Za krajše turce, kjer mi gre zgolj za to, da imam s seboj nekaj tekočine in kakšno ploščico in drobnarije (ključi, mobitel, ...) pa imam tega, ki ga skoraj tako oblečeš kot kakšen brezrokavnik in takorekoč ne veš da imaš kaj na sebi...vendar pa v njem ni nič kaj več prostora, kot za stvari, ki sem jih navedel...

Toliko na hitro, predvsem pa moraš vedeti za kaj ga boš uporabljal. :wink:
Uporabniški avatar
 jozeg
V Intersportu sem vzel CRXSS7, predvsem zaradi dveh žepov z zadrgo v pasu (Garmin, fotoaparat), pokrivala proti dežju. Ima seveda prostor za meh in tudi za drobnarije. Preizkusim ga na prvem trekingu STL.
Dosedaj sem uporabljal Source Spiner Pro3, ki ima tudi uporabna stranska žepa za ploščice, gele ali napitke. Zadostuje za rezervno majico in anorak, več pa tako ne rabiš.
Uporabniški avatar
 dimmu
THNX za komentarje. Sicer mi nekaj link šteka, ampak sem kljub temu razbral za katera dva "ruzaka" gre. Glede na moje trenutno kondicijasko stanje in trajanje tekaških tur (cca 2 uri) je vsekakor SKIN5 boljša rešitev. Ko pa pogledaš ceno, se ti pa zamegli pred očmi. XA 10-ka ni dosti cenejša varianta. Nekaj bo treba pogruntat.
Uporabniški avatar
 nejc.kuhar
Salomon XT Wings 5 uporabljam zadnej dva meseca. Iskal sem primeren ruzak za UTMB, pa se mi zdi da sem s tem kar zadel. Glavna prednost tega ruzaka zame je, da ima super stranska žepa z bidoni. Sam namreč zelo nerad uporabljam kamelo, ker ima vrsto slabih lastnosti (ni kontrole nad tem koliko popiješ, težje polnjenje in nenazadnje tudi higiena itd...). Tudi prostora za robo je dovolj, oz. glede na primerljive ruzake precej veliko. Paščke si pa lahko tako naštimaš, da imaš večji del teže lepo na pasu (super sistem) in ti ruzak tako nič ne skače po hrbtu.
Je pa res primeren za kakšne daljše ture, kjer rabiš še kako majco za preoblečt pa še za kakšno drobnarijo več placa je kot v prej omenjenih...
Lp
Nejc
Uporabniški avatar
 dimmu
Je padla odločitev. Cena, velikost, uporabnost....TRAIL20 je moj. Ni optimalno, je pa nekako en kompromis. Lepo "sede", z izjemo paščka za pas. Lahko bi bil bolj "futran". Kot je že omenil moj predhodnik je tudi pri tem modelu zelo dobro, da ima prostor za dva stranska bidona. Meh moraš dokupit. Tako ali tako nisem ljubitelj mehov. Glede prostornsti pa vse dobro. Marsikaj se bo dalo zbasati notri. Vsem en lep tekaški pozdrav.
Uporabniški avatar
 KidrocK
a kdo kaj ve kje se da kupiti tale XT ADVANCED SKIN 5 SLAB nahrbtnik ?
kjerkoli ga iščem ga nimajo, da ne omenim večjih centrov, ki sploh še zanj niso slišali...

Hvala za informacije.

Kid
 gazi
KidrocK napisal/-a:a kdo kaj ve kje se da kupiti tale XT ADVANCED SKIN 5 SLAB nahrbtnik ?
kjerkoli ga iščem ga nimajo, da ne omenim večjih centrov, ki sploh še zanj niso slišali...

Po mojih informacijah ga v Sloveniji ne boš našel - obrni se na uvoznika (Salomon - predstavitve imajo na vseh večjih tekaških tekmah) oz. nakup prek spleta (Wiggle ...).

Pa tudi ravno poceni ni - cca 125 EUR :!:
Uporabniški avatar
 dimmu
Ja sem nehal iskati XT5. Na koncu sem vzel TRAIL20. Je kar v redu zadeva. Glede cene XT5 bi pa tudi lahko odprl novo temo. Neverjetno drago. Celotna SALOMON XT ali EXO kolekcija je enostavno predraga. Ko voli nek izvoli. Težko je komentirat. CW-X in 2XU (katere uporabljam) nista poceni, pa še vedno cca 20% ceneje.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA