prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Lep pozdrav vsem.

Zanima me, kaj menite glede obrabe podplata na mojih salomonkah. Je to običajno, da manjkajo kar koščki podplata? Z njimi sem pretekel nekje med 150 in 200 km. Nekaj malega asfalta, ostalo makadam, gozdne in planinske poti.

Hvala.

Slika

Slika

Slika
Ponavadi ne manjka, razen če imaš smolo pa zapneš v kakšno korenino in to ravno pod ta pravim kotom. Sam večinoma uporabljam Salomonke in so do sedaj še najbolj trpežne, pa jih uporabljam predvsem na gozdnih poteh in skalah.
Hehe, držim pesti, da ti zdržijo še dolgo. Ko naredim prvo tisočico z mojimi adidaskami prilepim sliko na forum, ker nimajo nobene raztrganine, pa tudi podplat izgleda še dokaj nedolžen. Sedaj sem pri 900.
Saj ne rabiš računa za uveljavljanje garancije. Dovolj je, če točno veš (datum), kdaj si jih kupila, ker imajo oni v blagajni oz. računalniku arhiv vseh računov, tako da ti lahko naredijo duplikat ;)
Če pa recimo kupuješ v Hervisu s svojo klubsko kartico pa jim samo pokažeš kartico in ti pogledajo, kdaj si naredila kakšen nakup (mislim, da za 1 leto nazaj, če pa hočeš za več let nazaj, lahko pa vidiš preko njihove spletne strani).
Pozdravljeni!

Najprej opravičilo za pozen odgovor, ampak smo nekako spregledali članek.

Hvala za vprašanje in opozorilo, vendar po sliki sodeč ne gre za normalno obrabo podplata ampak poškodbo, ki je nastala pri teku po ostrem terenu. Tekaški čevlji XT Wings 2 so sicer precej robustno izdelani in pripravljeni na zahtevne terene, vendar je nemogoče izdelati podplat, ki je neuničljiv in še vedno nudi dober oprijem.

Vsekakor pa se je ob dvomih v kakovost najbolje obrniti na pooblaščenega Salomon trgovca, kjer sta čevlje kupili in tam zahtevati pregled.

Upam da ste z odgovorom zadovoljni in se vidimo na kakšni tekaški prireditvi!

lp
Hvala za odgovor.

Slike sem poslal tudi na Salomon.com. Dobil sem odgovor njihovega strokovnjaka, da so slike poslali na oddelek za kakovost in da poškodbe razvidne s slik niso posledica neprimerne uporabe čevlja. Kopiram njihov odgovor: "They had never seen this kind of damage. The problem is not a misuse but a manufacturing defect on your shoes." Rekli so še, da se moram obrniti na tgovca, kjer sem čevlje kupil.

Čevlje sem odnesel v Intersport, kjer so jih brez problema sprejeli, vendar niso hoteli priložiti zraven še kopije emaila z odgovorm iz Salomon.com. Reklamacija je bila nato s strani sodnega izvedenca za tekstil zavrnjena. V Intersportu sem dobil še odgovor, da lahko sam pokličem izvedenca ali zastopnika in poizkusim doseči kaj več. Tega potem (še) nisem storil.

Za vaše ponovno mnenje bom hvaležen.

Lep pozdrav, Miha.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA