prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 Hess
Kaj imate nastavljeno na uri, ali da vam prikazuje tempo v minutah za km. ali hitrost v km/h?, kaj vam je bližje?
Uporabniški avatar
 vencelj
Nastavljeno nimam nič, ker je ne uporabljam, a mi je veliko bližje izračunavanje tempa v minutah na kilometer.
Nikoli ne rečem, da sem tekel 15 km/uro ampak rečem, da sem mali maraton odtekel v tempu 4 min/km. Je pa res, da tekaški laik, ki se spozna na prometne hitrosti, izražene v km/h, dobi boljšo predstavo o hitrosti tekača, če bi bila ta izražena v km/h.
Ravno po nedeljskem polmaratonu sem v analizi rezultatov za posameznika zasledil več podatkov: tempo min/km; hitrost km/h; povprečni pretečeni metri/min...zanimivo.

LP, vencelj
 sitrader
Za tek v min/km.

Za kolo v km/h.

Je nekako najlažje oz. najbolj primerljivo.
km/h so nekako prevelika enota za tek zato je tu bolje min/km. Ravno obratno na kolesu. min/km je neprimerna enota ker bi moral iti v desetinke in je težko primerljivo. Zato za kolo bolje km/h. In tako imam tudi nastavljeno. Je pa najbrž to tudi stvar osebnih preferenc.

LP
 Hess
ja, je kar logično...

Kot sorazmernem začetniku mi je bilo najprej veliko bližje km/h, je pa verjetno res v min./km primerneje...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA