prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 andrej57
Zdravo,
Opazil sem, da nekateri uporabljajo neke pumpice za dihanje podobno kot ventolin za astmatične bolnike, pa me zanima koliko je vam to poznano in ali je to škodljivo.

Lep dan,
 superga
To je POWER BREATHE za "treniranje" pljuč. Zadeva deluje na vzmet in je narejena v treh različno močnih verzijah.
Cena cca. 23.000 sit.
superga
Uporabniški avatar
 vidkul
Živjo!
Mene zanima ali ga kdo uporablja in kakšne ima izkušnje z njim?

lp vid
Uporabniški avatar
 mirko1
jaz uporabim robček,in udihujem zrak 20 krat.dvakrat dnevno.kadar se pač spomnim.
lp,mirko
Uporabniški avatar
 haupi
Bral sem marsikaj, vendar me še vseeno zanima kako se stvar obnese v realnosti!

Lp
haupi
Uporabniški avatar
 vidkul
Sej ravno zato Haupi. O tej pumpici piše vse super in ne vem kaj, samo nobenega pa ne poznam, ki bi jo uporabljal.

lp Vid
 fic27
Jaz jo imam, pa sem sapo v klanec kar izboljšal-samo treba je dihat z njo
 many
me zanima s čim opravičujejo tako visoko ceno? 23+kSIT...mnogo je, mnogo...sem pogledal v štacuni kako stvar izgleda in vse kar lahko rečem...dal bi max do 10k...ma še to je preveč...

andrej57: kar se tiče škodljivosti, če misliš na Power Breathe, potem to ob neki racionalni uporabi vsekakor ni škodljivo, gre le za trening dihalnih mišic + ozaveščanje dihanja, če pa misliš, da bi Ventolin ipd. pumpice uporabljal kar tako, brez indikacije za astmo...(kar vem, da so nekateri počeli / počnejo) potem pa bi se o tem že dalo razpravljati...jaz sam verjamem, da tale Power Breathe lahko potencialno nekaj pripomore...vsaj kolikor se jaz spoznam na fiziologijo športa...moti pa me ves ta bum okoli tega in nenormalno visoka cena...podobno kot vsa scena okoli "nordic walking-a"...

LP
Uporabniški avatar
 bluegreen
Pozdravljeni!

Ker je tema že precej stara, predvidevam, da ste že mnogokateri preizkusili razne power breathe igračke. Mogoče kake izkušnje? Je kakšen efekt ali samo napihovanje trgovcev za večji zaslužek? V kolikor sem zasledil, eni govorijo da niso tako zadihani ko npr. pridejo na vrh stopnic, eni pa da ni omembe vrednega efekta. Kako se to obnese pri tekačih?

Hvala, LP

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA