prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 Scooby
Živjo,

vem, da je bilo že nešteto tem glede nakupa novih copat...ampak bi vseeno prosil še za malo pomoči.

Nekaj podatkov o meni:
- začetnik
- redno tečem od aprila 2011
- do sedaj pretekl cca 800 km
- teža: 78 kg
- višina 173 cm

Trenutno tečem z Mizuno Wave Elixir 2 in imam občutek, da so oddelale svoje. Z njimi sem letos pretekel cca 650 km, pred tem pa po grobi oceni v štririh letih še cca 1000 km.

Načeloma sem s copati zelo zadovoljen ampak ker so to moji prvi in edini tekaški copati, jih ne morem z ničemer primerjati. Po opisu sodeč so to copati z bolj malo blaženja in primerni za bolj hitre tekače.

Sedaj pa ne vem...ali ostati na istem modelu ali vzeti nekaj z več blaženja, ker sem malo težji? Po odtisu stopal predvidevam, da imam nevtralno stopalo? Imam prav? Če sem v kaj siguren trenutno je pa to, da imam dosti široko stopalo. :D

Slika

Slika

Za vsakeršen komentar, pripombo, nasvet se vam že v naprej lepo zahvaljujem!
moje laično mnenje :|
:arrow: včasih so bile za tvojo nogo MIZUNO WAVERIDER, imam podobno nogo in podobno razmerje med višino in težo (vsakega sicer nekaj enot več) ali pa obratno :D
:arrow: ta model 14 ni več tak kot so bili prejšnji (se nas je že nekaj nategnil z nakupom le teh)
:arrow: zamenjal sem jih z modelom PRECISION in me kr fajn nosjo, še posebej zjutraj pred šihtom, ko še vse spi :laola
:arrow: kot nadomestilo pa imam tudi ULTIMO, ki je sicer nekaj ožji model

Najbolje pa je, da greš u štacuno pa probaš katerokoli znamko :!:
Pa ne zanašaj se preveč za nasvete prodajalcev, če niso tudi sami tekači :!:
@Pina: hvala za link. Bom probal narediti ta test.

@Radolca: hvala za mnenje!

Sem se pa ravnokar vrnil iz Intersporta kjer sem probal Mizuno Waverider in Precision ter Brooks Ghost 4.

Po prvih vtisih Waverider sigurno odpade, ker je preozek in sem na nogi takoj začutil rob podplata. Ghost in Precision sta dosti bolje sedla na nogo s tem da se mi zdi, da Precision še malenkost bolje kot Ghost. Bo treba verjetno še parkrat v štacuno zavit. :roll:

Upam, da mi bo ratalo si posneti kako tečem, da vsaj približno določim kakšen način teka imam.
Še dve sliki mojih Elixirk. Če ima kdo mogoče kakšen komentar na obrabo.

Slika

Slika

Nekaj sem razmišljal...tele Elixirke so, če se ne motim, bolj namenjene pronatorjem. Je glede na obrabo smiselno sklepati, da imam bolj nevtralen podplat in mi je zaradi ojačanega notranjega loka nogo vseskozi nagibalo navzven? Sploh razmišljam prav?
kr hod mal po štacunah, ker je vsakega souda škoda, če kupiš napačne copate :!:

po mojem imaš podplat dokaj nevtralen. meni, imam podoben podplat in podobno krive noge kot ti :rol: , bolj ustrezajo superge za supinatorje. tudi zadje, MIZUNO WAVERIDER 14, sem doma predelal na tak copat :cast1:
Uporabniški avatar
 jole
Scooby napisal/-a:Še dve sliki mojih Elixirk. Če ima kdo mogoče kakšen komentar na obrabo.

Glede obrabe bi bila boljša slika podplata od spodaj, peto vsi obrabljamo bolj ali manj na zunanji strani, važno je na sprednjem delu ali je copat bolj znucan na notranji ali zunanji strani. Drugače pa glede na odtis stopala (sam imam podobnega) lahko komot kupuješ nevtralne copate. Sam sem celo enkrat imel model za pronatorje pa mi niso ustrezale, ker mi je kolena zvračalo navzven in ni bil dober občutek. Drugače pa sem imel ravno modela Mizuno Precision in Brooks Ghost in sem bil z obema zadovoljen. Precision je že bolj za na tekmo sploh za tiste preko 70kg, Ghost pa je bolj za vsakdanji trening. Brooks so tudi malo ožji spredaj od Mizuno (pri primerljivi številki seveda).
Hvala obema za komentar.

Še nekaj slik podplata:

Slika

Slika

Slika

Slika

Po slikah sodeč, je notranja stran malo bolj obrabljena kot zunanja. Čeprav...ko pa tečem imam pa občutek, da se mi noga iz pete prevali bolj na sprednji zunanji del.
Uporabniški avatar
 jole
Ja res zgleda, da je zgornji zunanji del manj obrabljen, notranja stran pa bolj, tako da bi ti teoretično pasal copat za pronatorja. Vendar če se v takšnih copatih ne počutiš dobro potem kvragu pa teorija, kupi copat v katerem se počutiš udobno. Modela Brooks Ghost in Mizuno Precision sta drugače oba nevtralna modela, ne boš pa vedel kako se bosta obnesla dokler jih ne boš dalj časa preizkusil.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA