prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Pozdravljeni.

Ugotovila sem, da mi ta polarjeva ura z GPS napravo glih ne kaže točne razdalje km, ki jih pretečem (odstopa tut po 300m na km).

Mogoče delam kej narobe, ker GPS senzor vključim šele potem ko na uri pritisnem start in dejansko začnem teč. Na senzorju zato na začetku teka utripa rdeča luč in ne zelena, pa čeravno ura že meri pretečeno razdaljo. Prebrala, sem da uro oz. GPS napravo zmoti že mobi telefon, zato sem tekla tudi brez njega, pa ni bilo nič bolje.

Prosim za mnenje, odgovore in se vam zanje vnaprej lepo zahvaljujem.

LP, A.
Ko se GPS naprava 'zažene' mora prvo vzpostaviti povezavo s tremi sateliti. Pri jasnem nebu to (vsaj pri meni na FR310XT) traja lahko tudi slabo minuto. Če pa je nebo oblačno se lahko ta povezava kar zavleče.
Predlagam, da GPS priklopiš še preden pritisneš START. :)

lp
GPS moraš prej priklopiti. In za čim hitrejšo povezavo, stati pri miru. Že kako minuto prej, ker kot je rekel predhodnik rabi nekaj časa za iskanje satelitov. Če se ne motim, ko je zadeva povezana s sateliti začne utripat zelena lučka. Ko se to zgodi, prižgeš uro oz. počakaš na potrditev linka še v "pretrain" mode. Potem zaštartaš in bi moralo biti ok.

Če začneš takoj kot ti narediš in traja vsaj minuto da se poveže zadeva, ti v tem času že odlaufaš 300m in več in tu imaš minusa na kilometrini. Pa računaj da GPS ni na meter natančen, ampak okvirno razdaljo ti pa poda. Vsekakor pa bolj natančno kot 300m napake na kilometru. Samo drži se predlaganega postopka in GPS prižgi prej da ima čas za iskanje satelitov. In počakaj da se vse poveže preden začneš.
Najlepša hvala za odgovore.

Vse kar ste napisali sem že sprobala in prav zato sem nejevoljna. Priznam, da ste glede na to, da je mogoče moje vprašanje malce smešno, prav lepo in uvidevno odgovorili. Hvala:))))

Danes grem iz "gajsta" pretečt označeno tekaško traso in bom videla kako bo ura kazala razdaljo. Malce me jezi, ker se pripravljam na 21tko v LJ in nikoli ne vem kolk dejansko pretečem. Edino čas in malce razbolele mišice sta moja zaveznika:))).

LPA
Upoštevaje vaše priporočila sem včeraj testirala uro.

Rezultat:
500m......ura kaže 580m
1000m.... ura kaže 1250m....
4000m ......4700m

Za nameček sem še zvečer, ko sem sedela na kavču poskušala še enkrat:
to je bil pa višek: jst sem sedela ura pa mi je po 5 minutak kazala da sem pretekla 650m...

Kaj mi je storiti?

lpa
No, to je pa res čudno. 700 metrov na 4 km je pa malo preveč.

Upoštevaj pač naslednje:

- ura oziroma GPS G1 senzor naj ne bo v torbici ali pokrit z rokavom
- G1 senzor naj bo nameščen tako kot je predvideno, na zunanji strani roke na nadlakti (kot je narisano tule: LINK )
- preveri stanje GPS signala, naj sveti zelena preden začneš in pritisneš start
- senzor naj za večjo natančnost deluje pri polnem režimu porabe, ne pri nizkem. Menjava režima gre takole: Ko je senzor vklopljen, pritisni tipko in pustite, da petkrat utripne, in režim se bo spremenil. Lučka za baterijo utripne štirikrat; zelena lučka označuje vklop polnega režima porabe, rdeča lučka označuje vklop nizkega režima porabe.
adma napisal/-a:Upoštevaje vaše priporočila sem včeraj testirala uro.

Rezultat:
500m......ura kaže 580m
1000m.... ura kaže 1250m....
4000m ......4700m

Za nameček sem še zvečer, ko sem sedela na kavču poskušala še enkrat:
to je bil pa višek: jst sem sedela ura pa mi je po 5 minutak kazala da sem pretekla 650m...

Kaj mi je storiti?

lpa

Je kavč na vrtu? Če je v sobi, tam nimaš kaj testirat delovanja GPS. Sem pa tja ujame par satelitov in trenutno pozicijo izračuna zelo na oko. To pomeni, da ti ne glede na to, da miruješ, ves čas izračunava pozicijo, ki ni točno enaka prejšnji. In metri se naberejo.
Tudi če med tekom ne lovi dovolj satelitov, ti pa npr. tečeš v ravni črti, GPS track ne bi pokazal tega, ampak neko zelo cik cak črto. Večja ko je napaka, več ti bo nameril. Vsekakor bi pred tekom pustil GPS-u čas, da ujame čimveč satelitov. S tem se poveča točno merjenja trenutne pozicije. Zadnja možnost, ki se jo spomnim, pa je, da je morda kaj narobe s sprejemnikom.

LPT1
Sam takih težav z Polar GPS-sistemom nimam. :D Uporabljam ga redno, tako na treningih kot na tekmah. Primerjave na stadionski stezi ali pa s cestnimi razdaljniki (na vsakih 0.5 in 1 km) pokažejo zelo majhne odmike - na km cca 10 m. Tudi na tekmah je izmerjena razdalja zelo primerljiva z uradno - ob upoštevanju, da seveda nikoli ne tečeš idealne linije. Res pa je, da ga prižgem šele na planem in ga med tem, ko se malce ogrevam na mestu, odložim, pripnem na roko pa šele tik pred tekom in nato štartam uro, ko že utripa zeleno. Zelo zadovoljen! :clap:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA