prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 vencelj
Mislim, da bo to stvar odločitve v nedeljo tik pred startom.
Sicer ni prijetno stati v hladu pred štartom, a to se rešuje s cunjami, ki jih ni škoda in jih potem lahko odvržeš. Toploto oddaja tudi množica, ki te obkroža...
Bolje je malo manj kot preveč, saj se potem hitro ogreješ.
Meni se zdijo zelo pomembna pokrita ramena...torej majica s kratkimi rokavi...verjetno.
Odvisno pa ni le od temperature, vlogo igra tudi vreme: dež npr. poslabša razmere itd.

lp, vencelj
 *Dejan*
Se pridružujem mnenju, da je vse odvisno od trenutnega počutja pred štartom.
Orientacijsko pa lahko pomaga stran s podatki o vremenu na preteklih maratonih: http://www.ljubljanskimaraton.si/sl/vreme in galerija slik: http://www.ljubljanskimaraton.si/sl/gallery/, kjer lahko pogledamo kako so bili oblečeni drugi tekači ob različnih vremenskih prilikah.
Sam ravno nisem pristaš odmetavanja oblačil, saj mi je vsega škoda :oops:. Sem pa že začel tek s tankim flisom in ga kasneje zavezal okoli bokov (ko je postalo topleje).

Lp, Dejan
Uporabniški avatar
 Loni
Kaka stara razvlečena majca se vedno najde, ali pa vse tiste prevelike mikice, katere dobivamo vsepovsod (čeprav te bomo zdaj odnesli na Sladkih 6). Drugače se obnese pa tudi vreča za smeti, samo primerne odprtine je treba narediti... Pa tiste mini pelerince, ki se jih dobi v Muellerju za pol evra, so tudi super.
 jermana
Kako se obleči za tek v hladnejšem vremenu, je stvar vsakega posaneznika. Priporočam, da stestirate oblačila že med tednom, potem se pa odličite tik pred starom. Meni odgovarjajo toplejša oblačila, taka, da lahko med tekom vrhnji del slečem, in ga zavežem okrog pasu. Danes so na razpolago tanka in topla oblačila, ki nas pri teku ne ovirajo. Sama imam pripravljenih več oblačil, za vsak primer, če se tik pred strartom vreme spremeni in jih lahko zamenjam. Priporočam tudi tanke rokavice, saj je znano, da največ toplote in energije izgubimo iz rok.
Pa še nekaj: ne poslušajte drugih, oblecite se tako, kot vam odbovarja in tako, kot ste navajeni.
Uporabniški avatar
 pementos
Yedi napisal/-a:Koliko se naj oblečem za LM 21? predvidenih je 10 stopinj
Lp Yedi

ne glede na vreme hratke hlače in kratko majico, če je zelo mrzlo tudi rokavice.
 biji
Lani je bilo okoli 11 st.C, pa je bilo zame ravno prav za kratke hlače, majica pa bi bila boljša z dolgimi rokavi, saj me je v zadnjih kilometrih 21ke malo zeblo. Verjetno od izčrpanosti, saj je bilo nekaterim tudi vroče. Je pa odvisno od vsakega posameznika, samo kakšne jakne se niso obnesle, saj so jih tisti, ki so jih imeli, že v prvem km večinoma dajali dol.
Uporabniški avatar
 cvalenti
Ko sem jaz začel s tekom, sem se včasih oblekel premalo, včasih preveč, sploh so mi delali preglavice prehodni časi, sem malo povprašal stare mačke, kako se oni oblečejo. Dobil sem kratek in jedrnat odgovor. Temperaturi, ki je zunaj, prištej 10 stopinj (npr: zunaj +1 prištejemo 10 = +11 stopinj, ko bom tekel), ko boš tekel se boš počutil tako. Ta pregovor upoštevam še sedaj. :wink:
 Yedi
Danes sem odtekel 10km.Napravljen sem bil v tenko športno majico (tako elastično) čez sem dal tekaško majico z kratkimi rokavi,hlače čez kolen pa dokolenke pa trak na glavo, pa je kar šlo.
A mi kdo kej svetuje kaj naj še počnem do Nedelje ?
Vsak nasvet častim pijačo na okrepčevalnici hi hi pa hvala

Yedi
Uporabniški avatar
 vencelj
Yedi napisal/-a: A mi kdo kej svetuje kaj naj še počnem do Nedelje ?
Yedi

Nič posebnega, tako kot katerikoli teden v letu. Sprosti se, malo več počitka (oz. manj miganja). Pravočasno poskrbi za dvig št. številke...predvsem se pa ne obremenjuj preveč z nedeljo. Razen ene 21-ke bo čisto normalen dela prost dan...

lp, vencelj

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA