prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 skorc
Zadjih 6 superg za povrstjo je bilo Mizuno Elixir. Strogo cestna zadeva... treningi so večini tudi cestni. Bliža se zima, copati so na koncu, potrebna bo menjava. Do sedaj sem reševal sneg in tistih nekaj klimoetrov hoste na "moji" progi z derezami, ki sem jih nataknil čez elixirke. Vse super... razen, da sem po malo globjem snegu imel vedno mokre noge.

Pa gledam te oglase, ki letijo sem in tam za Salamona, Adidasa... Vse je Gore Tex, Aqua Tex, itd.. To kar sem videl do sedaj je vse naravnano bolj v Trail. A se dobi tudi kakšen "cestni" gore tex copat? Uporabljal bi ga izključno za zimske treninge, razdalje pa tja med 15 in 70km.

Ni nujno Mizuno, z veseljem pogledam tudi konkurenco...

Hvala!
Uporabniški avatar
 dexi27
Včas so ble Pegasuske se mi zdi no tak bllj napamet.

Drgač pa bom jaz reku tak, že kar nekaj cajta laufam v vseh letnih časih, se pravi tud pozimi in mam tako mnenje da nima smisla iskat goretex copat, ker največji problem pri snegu je da pada od zgoraj to pa tud ogretex ne bo rešu.

Še en argument več je to da sem tud edino zimsko izvedbo Tran-Slo pretekel z čist navadnimi copati, pa da je blo prvo jutro ene 20 cm novga snega na cesti :mrgreen:

Aja pa tud n Pohorje hodim skoz z navadnimi copati z malj bolj grobim profilom, zdaj trenutno z Adidas Canadia
Uporabniški avatar
 natasa
Jaz sem za zimsko varianto Trans Slo kupila Gora tex varianto Asics GT 2160, ker tečem tudi z navadnimi Asics GT 2160, ampak je bil zelo neposrečen poskus tak, da sem celotno pretekla z navadnimi......, ker so zelo, trdi in težki......max za 10 km pa še to, rajši ne ... guram poleti in pozimi isti model.....

:wink:
 skorc
Hvala obema. Sem poizkusil tele Salomon-ove Crosmax-e, pa so bili katastrofa. Sprej ozko, zadaj mi je peto ven vleklo, podplat mi je pa zvračalo očitno je bil preozek. Potem sem si pogledal še Mizuno Cabrakan, pa me niso prepričala. Tudi en model od adidasa... tiste čepke na podplatu bi po moje zgulil na dveh dolgih treningih...

Očitno bomo spet naročili elixirke... konec, koncev bo že peta zima, ko bomo brodili okoli, nogavice pa tudi hitro sušijo.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Moje mnenje:
Pozimi mora bit copat zaprt, premalo je poletna luknjičasta mrežica na asfaltarcah.
Vsak copat s kompaktno membrano brez vodonepropustnosti je vredu, če gre za navadne zimske razmere, suhe in snežne.
Stvar se bistveno spremeni, če je proga polna žlufarce (snežne vodene brozge) in takrat je potrebno obuti nepremočljiv čevelj, ki ti tudi ne zagotavlja več kot eno uro gibanja brez mokrote.
Sicer pa to stari borac Škorc že vse ve, malo pa tipa, kaj mi mislimo :lol:
 skorc
Pa v bistvu... niti ne. :)

Non stop laufam v letnih copatih... sedaj, pa gledam te reklame, ko letijo po TF-u, pa sem mislil-revolucija. Eto, pa izvem, da je ni in da je vse skupaj samo marketing.

Asfaltarce ueber alles - tudi to zimo. :D
Uporabniški avatar
 Wega
Tudi meni peta v obeh Salomonkah (Salomon XR Crossmax Guidance in Salomon XT Wings 2 GTX) drsi noter, kot bi bil postrani podplat. In povrhu obakrat samo desna. Čisto sem žalosten
 bobsaap
Jaz imam te Adidas Kanadia 4 in so SUPER copat, kar se tiče prileganja nogi.

Z njimi šibam na Pohorje, ampak opažam, da se ob manjšem blatu kar precej drsijo, kljub temu, da imajo kar precej izrazit podplat.

Tečem z njimi tudi v gozdu in so super, mogoče malce težki v primerjavi z prejšnjimi copati, ki sem jih imel (NB).

Ko bo pa vrglo prvi sneg, pa sporočim, kak se odnesejo še v snežnih razmerah. ;)

Sem pa do sedaj fural New Balance teniske, pa mislim, da bom zraven teh Adidask nabavil še NB, so mi preprosto bile preveč odlične, da bi jih kar tako enostavno zamenjal za Adidaske. :)
Uporabniški avatar
 Miroslav
Jaz tečem pozimi in v mokrem z Asics GT 2150 GTX (Goretex), ki imajo čisti cestni podplat in so super. Res so malo težji, tako kot vsi Goretex copati, vendar meni to ni neki problem. Važno je, da so odlično blaženi.
:D
Uporabniški avatar
 klatez
Meni so vse te x-tex variante neudobne in težke.

Sam uporabljam takšne superge le v celem snegu, plundri, ob močnem dežju ali pa ob ekstremnem mrazu. V celem snegu jih uporabljam v kombinaciji z nepremočljivimi gamašami.
 ton
Tole bo malo nenavadno, ampak naj se sliši: lani sem si prvič omislil zimske superge, potem pa so se Puma Betasso II izkazale za tako vsestranske, da tečem še zmeraj kar v letnih supergah, pumarce imam pa za vse ostalo vključno s službo. Tako so trpežne, da žal letos nisem imel opravičila, da bi nabavil nov, še lepši model. Morda drugo leto...
Uporabniški avatar
 Pina
Jst mam za v službo crossmaxice goretex in so super, komi čakam da jih bom lahko obula za v kakšno blato :P. Drugače pa mi Pegasus goretex uredu služi v mrzlih dneh.
 danteslavko
Da še jaz izkoristim male tole temo. Moje stare Salomonke (wings 2) so po treh letih šle v penzijo. Podplat je enostavno postal pretrd. Sedaj iščem nove primerne superge (tečem predvsem po makedamu, gozdnih poteh), torej iščem nekaj, ker je vzdržljivo in ne občutljivo na "brcanje" v korenine in ima dobro blaženje. Po moznosti Gore-Tex. Nagledane mam nove Salomonke Wings2 GTX. Ima še kdo kak drug predlog, katere še naj pogledam in preizskusim? Cena ni pomembna...

Lp, Gregor
Uporabniški avatar
 AVI
Morda ti pride kaj prav:

Lanski konec zime sem pretekel povečini z XA PRO 3D ULTRA GTX, ki ima sprednji del copata še posebej ojačan in je tako po mojem mnenju kar precej trpežen. :D

Letos pa imam še XR Crossmax CS (ni GoraTex je neka druga tehnologija imenovana ClimaShield - funkcija podobna), ki se je do sedaj (dva malo daljša in nekaj krajših tekov) zelo dobro obnesel, kako bo v snegu bomo pa še videli... :D

LP

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA