prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 Olinad
#268526
Zdravko, pred časom si pohvalno pisal o teh copatih. Ali lahko prosim napišeš, koliko so zdržale in če pozitivne ocene še držijo.

Hvala in lep pozdrav
Uporabniški avatar
 Miroslav
#268543
Sam sem jih pred tednom dni nabavil, odtekel okoli 50 km in sem zelo zadovoljen. Dejansko je tek brez bolečin, ker so me že dalj časa spremljale bolečine v ahilovi tetivi (zaradi dolgih tekem in treningov), ki se sedaj izginile. Copat je zelo dobro blažen, občutek pri teku pa je tak, kot z minimalističnimi copati - položaj stopala pri udarcu na tla in odrivu je zelo naraven. Zelo mi je všeč, da ni peta privzdignjena! Isto sem občutil pri Saucony Kinvari, ki pa so praktično brez blaženja.
Če bodo še zdržali toliko kot ostali dobri copati, bodo tudi naslednji ON!
:clap:
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
#268568
Moje izkušnje so pozitivne. Teče se lahkotno, občutek tihega teka, nič copotanja po tleh, občutek hitrosti zaznaš bolj, ko obuješ spet prejšnje copate za tek. Prirezana peta te postavi bolj na sprednji del stopala.

Za trening jih uporabljam v glavnem na urejeni podlagi: stadion in na domači rundi (pretežno asfalt in ca 500 m makadama).

Z njimi sem opravil poleg večine treningov še Ljubljanski maraton, Maraton Crikvenica, Sladkih6 (kjer sem dobil žulj zaradi trdih nogavic), polmaraton Palmanova ... in še kaj manjšega.

Zaenkrat ni nobenega znaka obrabe na copatih, zgledajo kot novi. 8)

Toliko na kratko
 ton
#268625
Tudi jaz po dobrem mesecu zelo zadovoljen. Nabavka je sicer sovpadla z zasebno versko poblaznelostjo ('oštja, tole predbazno obdobje si bom pa zagrenil s tekom po prstih, sicer bo preveč dolgčas') in bi bil ves razbolen tudi, če bi tekal v japonskih lesenih japankah... AMPAK dovoljujem si sklepati, da je tisti zrak pod nogo vendarle pripomogel, da sem za kakšen auč manj zmahan.
Muko skupaj mučiva s prijateljem, ki si je podobno samokaznovanje naložil z 'brezpodplatnimi' čevlji: bova poročala, kdo bo prvi odpadel. Vmes naju je preveč poslušal in v bolečinah preklel en 'oldtajmer' (razumljivo, po supergah in ne letih), ki ga ne bom štel, ker je začetnik...
AJA, Wega: jaz sem do spreobrnitve tudi nosil tablico 'pronator' (če kaj zaleže).
Uporabniški avatar
 Ganesh
#268631
Superge On so rezultat dela in raziskovanja Švicarjev (svetovni prvak in zmagovalec Ironmana Oliver Brenhard in Co.)

Uspelo jim je nekaj o čemer ni upal nihče niti pomisliti; namreč narediti copat, ki je bolj udoben kot so do sedaj poznani copati za trening obenem pa hiter kot racing copat.
Neža Mravlje je z njimi postala državna prvakinja na Ljubljanskem maratonu...

Tukaj je uradna web stran:

http://www.on-running.com/

V Sloveniji jih je možno dobiti pri uvozniku: http://www.ganema.si/
Npr. v Ljubljani pri trgovcu: TC motoshop

Upam, da ne bom kregan zaradi te reklame oz. informacije
Uporabniški avatar
 Biz
#268639
Ko pri minimalističnem ali bosonogem teku kirtiziramo obutev, je šlo veliko kritike na račun udobja copat, ki so omogočili tek na peto. Od tam se pa prenašajo sile na sklepe bistveno bolj, kot pri teku na sprednji del stopala.

Tukaj se oglašuje še večja stopnja ugodja, zato me v tem smislu intrigira, ob upoštevanju, da naj bi peta pri tem čevlju ne bila tako visoka kot pri konvencionalnih copatih (kar je v skladu z minimalistično filozofijo), ali ni potem to še vedno enaka ali še večja potuha za nogo? Posledično pa enake sile na sklepe? Sicer res lahko v vsakih copatih tečeš na sprednji del stopala, tudi v teh... Proizvajalec sicer oglašuje novo tezo, da so za poškodbe krive horizontalne sile, te pa ta copat amortizira. Tega še nisem slišal doslej.

Raziskave, ki jih navajajo na spletni strani uradni proizvajalci (objavili so tiste neodvisne), o tem ne govorijo.
Uporabniški avatar
 Miroslav
#268645
Probat je treba, potem pa soditi!
Cena v Motoshopu je 127 € s popustom, kar je podobno kot drugi boljši copati (prav tako s popusti).
Copat je nevtralen, tako za pronatorje kot za supinatorje. Nima visoke pete, kar pripomore k bolj pravilnemu teku.
Je posebej copat za lažje in posebej za težje tekače. Meja je 75 kg, ta težji je bolj blažen, ima noter še dodaten gel pod vložkom - sem pogledal ob nakupu!
Sam sem z njim zelo zadovoljen. Je skoraj en copat za vse - ko bo še Goretex, bo pa res za vse.
:wink:
Uporabniški avatar
 vencelj
#268648
Podobni pomisleki, kot jih ima Biz, so obhajali tudi mene, a sem takoj pomislil na tisto, kar je sedaj napisal Miroslav: ker jih sam nisem sprobal, prepustim presojo izkušenim, zato sem bil raje :ignore: . Verjetnost, da jih ne kupim, pa je približno 99%. Vsak se odloča sam. Bom najprej preizkusil bolj bose variante, morda kasneje zaidem v bolj blažene... :roll: . Da ne bo preveč zarečenega kruha :mrgreen: .
Toliko denarja zaenkrat nisem niti pod razno pripravljen dati za superge.

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 husein
#268653
vencelj napisal/-a:Toliko denarja zaenkrat nisem niti pod razno pripravljen dati za superge.

127€ je glavni razlog.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 27

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA