- 09 Apr 2012, 15:08
Bomo videli, sem pa 100%, da mi bodo zdržali veliko več kot 300 km. Trenutno sem pri ca. 100 km - zaenkrat zelo zadovoljen (na podlagah šoder, utrjena gozdna pot, asfalt). Edina kritika do sedaj - ravno danes sem naletel na pomrznjeno slano na lesenem mostu - na taki podlagi slabo "primejo".
Pred leti sem verjel "strokovnim" mnenjem, da je treba superge nujno zamenjati po 500, 600, 700, 800 km (ali kolikorkoli že), ker do takrat kao izgubijo blaženje itd. Svoje prve Najkice Structure Triax sem tako z zamudo in "po priporočilih" vrgel stran šele pri 1000 km. Ravno takrat so me začela kolena nekaj zezat in sem obtožil superge. Res pa je, da sem takrat še nabijal na peto. Zdajšnje superge istega modela (3 pari z različnimi kilometrinami - 1800, 1300 in 800) so vse še daleč od tega, da bi bile zares "iztrošene". Pri najstarejših so se mi edino strgale vezalke in na podplatih se vidi, da je guma že delno obrabljena - to je pa vse. Sem prepričan, da bodo šle vsaj do 2500 km. Za moj okus še vedno dovolj blažijo.
To, koliko časa komu zdržijo superge, je po moje zelo individualna stvar, odvisno od načina in količine teka, teže in terena (in vzdržljivosti materiala tudi, jasno). Sam definitivno nisem lahkokategornik - blizu 90 kg.