prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 muc
Ojla ;)
Sigurno je na TF-ju že tekla debata o trail copatih ampak glede na čas, ki prihaja morm tud jest nabavt superge, ki se po vaših izkušnjah dobro obnesejo na razmočenem terenu.
Glede na to, da jih imam namen uporabljat tudi poleti na kakšnem gorskem teku ni potrebe, da imajo GTX membrano...tudi, če je mal mokro paše :wink:
Ožji izbor zaenkrat Cascadia brooks (teža!) ali salomon speedcross (preozek!)...mal sem gledal po netu tudi Inov8 modele ampak se mi zdi, da so čisto brez blaženja?
Scott copatov pa zaenkrat še nisem zasledil v nobeni trgovini v LJ in okolici ?

Sej vem..."sto ljudi sto čudi" ampak kje bom pa dobil boljšo info kot na Tekaškem forumu! :wink: ...uživajte
 nana
Meni so Inov8 super, blaženja sicer res ni, so pa zato lahki. Amkak, ko me je dobil dež sem pa iz njih potegnila 2 litra vode. Mogoče tebi mal mokro paše, jaz sem se počutila pa grozno. Še posebej, ko jih je bilo potrebno naslednje jutro še enkrat obut. Fuj :wink:
Več pa naj povejo tisti, ki se na to bolj spoznajo :D
Uporabniški avatar
 Misho76
Za Scottove copate Venclja vpraši. Kolikor sem bral, jih je on nabavu (trail in cestake) ter je z njimi zadovoljen http://vencelj-sportnik.blogspot.com/2012/08/do-you-run.html.
Jaz sem se navdušil nad Sauconyom (mam cestaka Kinvara 3) in ker tudi rabim nov trail copat (NB so odslužile svoje in že drsijo k svina), si bom vzel Peregrine 2, ki je bil pri uporabnikih zelo dobro ocenjen. Je pa ožji model, tako, da ne vem, če bo ravno kul za tvoje noge :(
Poglej še Brooks PureGrit. Jih tudi zelo hvalijo. Dobr kup, kar kol že boš.
Uporabniški avatar
 muc
Ja problem je v večini primerov, ker ji ni možno probati (Inov8, Scott itd ne dobiš v trg?! )
dobiš samo "znane" firme ...zaloge št. sploh okrog 45-tke so zlo boge.
Pogledaš na netu v kateri trg. naj bi imel te modele, prideš tja pa zaloga 0.

Nana a Inov8 si dobila kje v LJ?
Problem je tudi v teži copat...recimo na Grintovec se po parih skalah kar pozna..no al pa je problem drugje?!! :lol:
Uporabniški avatar
 andrejl
Jaz sem dal Scottove zadnjič malo na nogo in v njih hodil, pa nisem imel dobrega občutka. Žal sem jih dobil samo malo za poskusit, ne pa tako, da bi jih šel prav stestirat v naravo.

Speedcrosske imam 2 GTX. In so mi precej neudobni. Ne vem zakaj, imam tudi druge Salomonke, pa so mi neprimerno bolj udobne. Speedcrosske uporabljam samo za gorske teke po zahtevnem terenu, da bi pa v njih šel na ene 20km trail tek, pa ni šans. Tudi na tekmo, če le teren dopušča, grem raje v drugih.

Naslednji izbor bodo po mojem Cascadia. Bom pa prej preizkusil še kakšen drug model Salomonk, če so drugi bolj udobni.
Uporabniški avatar
 muc
Grem dons mal v btc pogledat...drugače bi pa kej tazga probal..vprašam v trg Pohodnik ;)
http://www.wiggle.co.uk/inov-8-x-talon-190-shoes/

Andrej Salomon ima to kar ima..spedcross se mi zdi najbolj vsestranski sploh za kakšno tekmo ampak kaj ko je tolk ozek...probal S-lab pa ni nič boljš...ostalo mi je pa tko, tko,...bolj šminka.

Cascadia probal v TS-ju pa ti lahka povem, da je dober občutek na nogi...tako, da če ne dobim kej drugega jih verjetno tud jest nabavm.
Uporabniški avatar
 Scooby
Muc, ta nove XT Wings 3 si že sprobal?

http://www.21run.com/ru_de/herren/laufs ... ngs-3.html

Glede na XT Wings 2, ima 3-ka podpalt z veliko več oprijema (čeprav ga jaz pri 2-ki nič kaj dosti ne pogrešam). So pa tudi malo bolj trde v primerjavi z 2-ko.

Drugače jaz mojih XT Wings 2 ne bi zamenjal za nič od tistega kar sem uspel sprobat, ker mi enostavno nič drugega ne sede na nogo tako kot 2-ka.
 nana
muc napisal/-a:Nana a Inov8 si dobila kje v LJ?

Ja. Meni se zdi, da v Tadeja Brankovič šport (v BTC). Sem gledala prek neta, pa me je s popustom prišlo skoraj enako. Sem se odločila za nakup kar tukaj, ker sem jih lahko probala. Pozabila sem še napisat, da imam tudi jaz precej široko nogo in so Inov8 kar se tega tiče super.
Uporabniški avatar
 5r002
muc, pri inov8 pazi na velikost. Zaenkrat je to edina firma pri kateri sem imel 1 CM manjšo cifro od ostalih (ponavadi gledam cifre v CM).

Imam INOV-8 ROCLITE 312 GTX, večinoma za sneg in hud mraz. :D
Uporabniški avatar
 vencelj
Seznam prodajaln/ test centrov znamke Scott: http://www.prolocotrade.si/tek/prodajal ... centri.asp
Model eRide AZTEC 3 se mi zelo dobro obnesejo, kar pa ne pomeni, da bi se tudi drugim uporabnikom (hočem reči, naj me kdo ne drži za besedo, da sem ga nažajfal... :mrgreen: ).
Je treba sprobat in se odločit.

LP
Uporabniški avatar
 muc
Včeraj obiskal dve pohodniški trg. v LJ..hmmm se mi zdi, da so ti copati bolj pohodniško trail naravnani kot pa tekaško...se vidi, da tud jest nimam izkušenj ampak vse se mi zdi nekam trdo?! :?
Sej vem, da verjetn tako mora bit, da se noga ne zvija itd. ampak čist druga pesem kot pa recimo spedcross...mehak k putr :lol:
Danes pa naprej v akcijo...a ima kdo namen kaj naročat iz tujine?

Caw :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA