prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 oven
Oj...dajte mi nekaj povedat.Sicer sem že gledal po arhivu pa nisem kaj našel.
V glavnem sem bil pri osebnem zdravniku zarad prehlda, in sem za foro še stopil na tisto stekleno mizico in mi je tetka povedala, da je leva noga nevtralna desna pa pronira!?!
Malo sem bil začuden pa ok...Zdaj ko razmišljam, me res boli desno koleno, in samo desno....nekega vzroka bolečine pa ne najdem...Kakšne copate naj gledam tej?
Al obstajajo kakšni vložkial kaj?
Sicer sem bral, da bi naj tisti, ki imajo nevtralen podplat lahko nosili vse vrste tipov copat, malo bega....saj sem probal za foro enkrat pronatorske čevlje in je groza...čist mimo občutek.Si ne predstavljam hodit, kaj šele tečt v njih....
Trenutno tečem v Salomon misson...Predvsem pa tečem po neravnih površinah, ter tu pa tam malo po asfaltu....sam tolk da prilezem do prvega gozda:D
Mogoče bi to pomagalo kaj..baje na je bolj za pronatorje tole
clanki/62

lp
Uporabniški avatar
 oven
Hja...če bi le vedel da so težave zarad superg, bi bilo super...tako pa ne vem ali so supege ali ne...Težave pa so,in ne prav majhne...Desno koleno boli, nekega vzroka ne najdem.
Med tekom bolečin ni, po teku so...1mesec nisem laufal, sem se športal na drugačen način..Grem po mesecu že spet tečt 8km in pridem domov, evo..koleno boli....
Razmišljam v smislu, da je treba problem rešit v izvoru, se pravi obutvi in če to ne pomaga je treba it potem po napotnico in dalje...mogoče se motim..ne vem...
Se pravi, problemi so, da pa je za to krivo desno stopalo ki pronira, pa ne vem...opcija pa je...
Predvsem me zanima, kako to drugi rešijo...predvidevam da nisem edini ki ma dva "različna" stopala.

lp
Uporabniški avatar
 vencelj
Priznam, da se s temi pronatorsko supinatorskimi zadevami zelo malo ukvarjam, običajno se pri nakupu zanašam na občutek in imam srečo, da me ta še ni prevaral.
:arrow: Velikokrat je bilo že govora o tem, da zvračanje stopal igra vlogo na urejenih podlagah (asfalt...), ne pa tudi pri teku po naravnih terenih (gozd itd.), ker nam tam že itak zvrača noge glede na podlago (korenine itd.). Ti praviš, da tečeš v glavnem po neravnih površinah.
:arrow: Iz opisa za superge mission: So striktno nevtralnega blaženja in so primerni tako tekačem z nevtralno tehniko teka, kot tudi zmernim pronatorjem.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA