prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Pozdravljeni prosil bi, če mi lahko pomagate pri izbiri pravih tekaških copat zame. Pregledal sem že kar nekaj testov po internetu vendar bolj kot ne ni enega podrobnega, vsaj našel ga nisem, vsak pokaže malce drugače,....pa tudi po moje izkušnje iz prve roke povejo največ. Torej...po daljšem predahu (malo je kriva lenoba, kar nekaj pa bolečine v peti) sem se odločil, da se ponovno začnem rekreirati in sicer za začetek s hojo in kolesarjenjem, ko bom fizično dovolj pripravljen pa tudi s tekom. Teči imam namen po kombiniranih površinah se pravi cesta + peščene površine, pa naj bo razmerje 50/50. Velik sem 188 cm, 115-120 kg (že nekaj časa se nisem tehtal), imam izredno plosko stopalo, široko, št. okoli 47(odvisno od obutve). Zaradi teže predvidevam, da bi moral imeti izredno blaženo in stabilno obutev...v kolikor se motim me popravite...prosim pa za nekaj predogov tekaških copat, katere lahko grem potem preizkusit v trgovino.

Hvala za vse nasvete in pomoč
Jaz mislim, da bo treba pot pod noge pa v trgovino in sprobat kaj na tvojo nogo najbolj paše :D . Občutki, ko jih obuješ. Po internetu pač to ne gre.

:wink:
miciM napisal/-a:Jaz mislim, da bo treba pot pod noge pa v trgovino in sprobat kaj na tvojo nogo najbolj paše :D . Občutki, ko jih obuješ. Po internetu pač to ne gre.

Očitno nisem bil dovolj jasen...prosim za nekaj modelov copat, kateri bi bili primerni za mojo težo in stopalo, da grem v trgovino z približno izdelanim mnenjem...
NewStyle napisal/-a:
miciM napisal/-a:Jaz mislim, da bo treba pot pod noge pa v trgovino in sprobat kaj na tvojo nogo najbolj paše :D . Občutki, ko jih obuješ. Po internetu pač to ne gre.

Očitno nisem bil dovolj jasen...prosim za nekaj modelov copat, kateri bi bili primerni za mojo težo in stopalo, da grem v trgovino z približno izdelanim mnenjem...

Jaz delam v trgovini (Tomassport, Čopova) pa ti kar povem, da modeli copat na pogovor ne prinesejo uspeha (vsako stopalo je malo drugačno, kar je zame dobro ni rečeno, da je zate) treba je priti v trgovino probati nekaj modelov, narediti izbor copat, glede na težo in vse tvoje želje, biti pošten do sebe, kateri ti najbolj ustreza in .........

Prvo ne sodi jih po izgledu ! Motit te ne sme nič ! Ne poslušaj raznih zgodb ,da se bojo doma rastegnile in tko naprej , bolje večje kot majhne ! PA poslušaj Mici! :clap: Meni je zelo dobro svetovala končno sem našel ta prave ! :juhuhu:
Pozdravljeni,
mene pa zanima kakšne superge priporočate za gorski tek? Kakšne izkušnje kaj imate? Pri "cestnem" teku prisegam na Mizuno...z gorskim tekom pa sem šele začela. Želela bi nek tak model, ki bi bil primeren npr za nekaj kilometrov po cesti in potem še skos na kak bližnji hrib.gozd, skale... Menda je znamka INOV najboljša (sem malo prebirala stare objave na forumu), ker so prav specializirani za gorski tek? Kaj pa Salomon? Pozna kdo model Salomon Sense Mantra? Kaj pa Lasportivo - Iglu šport?
Najlepša hvala in uspešen teden vam želim!
Ce ti Mizuno najbolj pasejo na nogo, je mogoce smiselno, da se odlocis za kaksen njihov trail model, recimo Mizuno Ascend. Jih imam in so super, ampak ne vem kako bi se obnesli na kaksnem pravem gorskem teku, ker jih uporabljam bolj za gozd in manjse hribcke :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA