prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Lp , toplejši dnevi se bližajo in treba bo priklopiti iz gorskega teka na ravnino.Odločam se za nakup tekaškega copata za asvaltno podlago.Zanimam se za Asicsov model hyper 33 zdaj pa me zanima , če ima gdo izkušnje s tem copatom :) Rabim pa vzdržljiv copat za treninge saj delam okrog 100 do 120 km na teden imam pa 72kg.Prosim za vaša mnenja :D
lp Primož
Dobre superge. Moje mišljenje o tem modelu? Lahek copat, ima še dovolj blaženja,spredaj so malo bolj ozki... Je pa dobro pri tem modelu, da tečeš čim bolj na prste ne na peto. Mislim pa, da so namenjene bolj hitrim tekačem( kar pa sam nisem pa me ne moti) in treningom. Vsak dan mislim, da jih sam ne bi nosil.Res pa je, da še nisem probal daljše obdobje vsak drugi dan teči z njimi. Na lanskem LJ maratonu so se čudovito obnesle. Sedaj pa še tole: kar meni odgovarja ni nujno, da bo tudi tebi, Daj jih na noge pa boš sam videl ali ti sedejo. Mogoče pa bo letos spet na PST-ju test Asics modelov tako kot lani. Beri tukaj pa boš videl. Če si iz teh krajev doma.
pajo napisal/-a:Dobre superge. Moje mišljenje o tem modelu? Lahek copat, ima še dovolj blaženja,spredaj so malo bolj ozki... Je pa dobro pri tem modelu, da tečeš čim bolj na prste ne na peto. Mislim pa, da so namenjene bolj hitrim tekačem( kar pa sam nisem pa me ne moti) in treningom. Vsak dan mislim, da jih sam ne bi nosil.Res pa je, da še nisem probal daljše obdobje vsak drugi dan teči z njimi. Na lanskem LJ maratonu so se čudovito obnesle. Sedaj pa še tole: kar meni odgovarja ni nujno, da bo tudi tebi, Daj jih na noge pa boš sam videl ali ti sedejo. Mogoče pa bo letos spet na PST-ju test Asics modelov tako kot lani. Beri tukaj pa boš videl. Če si iz teh krajev doma.

Aha , to da so spredaj bolj ozki meni zelo sede po domače rečeno na nogo :) No mislim da sem kr hiter oz. dokaj hiter.Se pa definitivno strinjam s tabo da vsakemu ne ustreza isti model copata.Pa niti pretirano dragi niso , na spletni strani superge.si imajo ceno 78e , kar se mi ne zdi pretirano za tak copat. Em doma pa sem iz okolice Mb :D
lP
Pozdravljeni tekači!
Ker se po treh letih teka v Nike LunarTrainer odločam za nove tekaške copate se obračam na vas:) na teden pretečem med 50 in 80km. Tečem samo po asfaltu. Z zgoraj omenjenimi supergami sem bil odlično zadovoljen, vendar je prišel čas, ko rabim nove, zato se tudi obračam na vas. Vem, da boste rekli da naj grem najprej probat, ampak vseh mislim da se ne bo dalo sprobat pri nas. Želim pa čimlažji čevelj, ki bo imel tudi precej dobro blaženje, pa tudi izgleda malo šteje:)
Kolikor sem pregledal splet v zadnjih dneh, se mi zdi, da bi mi najbolj ustrezal ene izmed teh:

Saucony Kinvara 3 ali Asics Gel Ltye 33

Danes pa sem še malo iskal, pa mi je zelo padla v oči Nike-ova Flyknit kolekcija in me je pritegnil tudi model Flyknit trainer.
Zdaj bi vas prosil, da poveste kaj vi menite o zgoraj omenjenih supergah in kaj pravite na Nike-ovo Flyknit kolekcijo?
Se že v naprej zahvaljujem za odgovore:)
Kaj boš izbral je tvoja zadeva. Nobene superge niso zanič. Imam pa nasvet. Če boš še dosti tekel samo po asfaltu ne boš več dolgo tekel. Saj veš v čemu je štos? Dobro kupuj.
Saucony Kinvara je copat skoraj brez blaženja, tekmovalen, namenjen bolj hitrim treningom in pravilni tehniki teka.
Dobro blažen in vzdržljiv copat je Asics Kayano, sedaj je na tujih spletnih straneh po ugodni ceni. To je po mojih izkušnjah, imam oba.
:wink:
sem sprobal gel kayano 19 in so kar fajn copati, sprobal sem tudi gel nimbus 14, mi je prodajlka v intersportu rekla, da naj bi ti bili top glede blaženja. Jaz neke ful razlike po tem ko sem malo zalafal po trgovini nisem občutil. mogoče imajo nimbus malo boljše blaženje na sprednjem delu copata. Pri nas je razlika v ceni okoli 30€, na ebayu okoli 10. Vizualno pa so mi gel kayano bolj všeč, saj se jih da dobiti v beli barvi z oranžnim podplatom in prav fajn pride:)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA