prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 pnejc
Zdravo!

Zanimam se za nakup copat salomon XA PRO 3D ULTRA 2. Pred leti sem sicer že imel nek podoben salomonov copat, ki sem ga želel uporabljati za gorski tek, na žalost za to nikoli ni bil uporabljen. Takoj ko sem namreč začel s tekom v hrib, me je začelo precej boleti stopalo in tek z njimi je bil zato nemogoč.

Pri omenjenih copatih nameravam biti zato zelo previden in jih dobro stestirati preden jih kupim. Zato me zanima, če morda kdo od vas ve, ali katera od športnih trgovin (oz. zastopnik) nudi testiranje copat?

Vsak odgovor in ideja je dobrodošla! :wink:
LP, Nejc
 Salomonrunning
Pozdravljeni!

Hvala za zanimanje.

Omenjenega modela žal nimamo v testni kolekciji, predlagamo pa, da nam obiščete na eni izmed tekaških prireditev (objavljene na www.salomonrunning.com/si) in se posvetujete s strokovnjakom in preizkusite kakšen podoben model.

hvala in lp!
Uporabniški avatar
 lukav
pnejc napisal/-a:Zdravo!

Zanimam se za nakup copat salomon XA PRO 3D ULTRA 2. Pred leti sem sicer že imel nek podoben salomonov copat, ki sem ga želel uporabljati za gorski tek, na žalost za to nikoli ni bil uporabljen. Takoj ko sem namreč začel s tekom v hrib, me je začelo precej boleti stopalo in tek z njimi je bil zato nemogoč.

Pri omenjenih copatih nameravam biti zato zelo previden in jih dobro stestirati preden jih kupim. Zato me zanima, če morda kdo od vas ve, ali katera od športnih trgovin (oz. zastopnik) nudi testiranje copat?

Vsak odgovor in ideja je dobrodošla! :wink:
LP, Nejc

Tega sicer ne sprašuješ, ampak meni je ravno ta model to zimo zelo dobro služil (tako kot sicer vsi Salomonovi copati do sedaj).
Uporabniški avatar
 cvalenti
Sam sem lastnik omenjenih copat. Kupil sem jih zaradi daljših tekov po razgibanih terenih, nekakšne trail varijante. Prvi tek, niti unosil jih nisem, sem odtekel 4 urno traso. Copat se je odrezal s oceno 4. Zakaj ni dobil 5 ?
Copat ni pustil nobenih žuljev, nobenih težav nisem zasledil, dober oprijem, toda ne v mokrem (prvi-) oceno iz 5 do 4 pa mi je znižala teža.
Kot netekmovalec, le ljubitelj teka in narave sem, na to sploh nisem pomislil oz se oziral. No, po 4 urah teka, pa nekako že začutil noge. Čeprav mi ni bilo noben problem teči po gozdovih tudi do 8 ur, sem tukaj po 4 urah malo čutil noge.
Sprva sploh nisem razmišljal, da je to od copat oz teže. Po pogovoru s kolegom pa mi je omenil težo in da je morebiti to in resenično je teža vplivala na to. :x
Copate še vedno uporabljam, služijo mi 100%, a le do max 2 uri teka.
Vedi, da nisem tekmovalec, nikoli ne kompliciram zaradi teže, apak te copati nekako niso za dooolge proge, vsaj zame ne.
Drugače pa copat odličen. :wink:
 pnejc
Hvala vsem za odgovore.

Pravzaprav iščem nek univerzalen copat, ki ga bom imel na nogah na večmesečnem backpackingu. Poleg vzdržljivosti za vsakodnevno rabo bi moral zdržati tudi kakšen tek - maksimalno (pa še to redko) 3 ure. Pomembno je tudi, da zdrži tudi kakšen dež in da ne izgleda preveč športno. Vem, veliko zahtev imam :mrgreen: Ampak omenjeni copat ima praktično vse kar si od njega želim, poleg tega pa sem bil s prejšnjimi salomonkami precej zadovoljen (razen bolečega podplata).

Verjetno se bom udeležil kakšnega testiranja preden se odločim za nakup, saj mi je res pomembno, da noge ne bodo trpele.
Uporabniški avatar
 polpiskra
Da še jaz dodam svojih 5 centov.

To je bil moj prvi copat (XA PRO 3D ULTRA 2), ki sem ga začel uporabljat izključno za treking ligo. Tam se teče po vseh terenih: asfalt, makadam, trejli, off-traili, potoki, travniki, suhe struge, sneg, ... Eno sezono so zdržali sedaj pa so za "okol hiše". Kaj mi je bilo (povdarek na bilo) na njih všeč, je to, da je noga bila zelo stabilna. Ni mi nabijalo prstov pri hitrih spustih. Ni mi je zvračalo. Oprijem je bil super, dokler so še bili štopli (ca. 400 km treking lige so zdržali). Tako kot se je hitro noga zmočla, tako se je hitro posušila. Bil zadovoljen.

Kaj mi ni bilo všeč
-> notranji vložek. Narejen je iz dveh komponent, iz penastega materiala na sprednjem delu stopala in gumjastega, na ostalem delu.
Ko je čevelj razmočen (sneg, mokra trava, potok, močvara, ...) se notranji vložek začne mečkati oz. začne gumjasti del pri spustih lesti preko penastega. Totalno moteče. Zakaj niso dali povsod perforifane gume?

-> notranji vložek. Vložek je "anatomsko oblikovan". Pod stopalnim lokom ima podporo, ki me moti in mi povzroča žulje na loku. :x Na začetku se mi to ni dogajalo. Sedaj, ko pa imam noge razvajene na razne minimalistične variante (Vibram FiveFingers, Merell Trail Glove, Vivote) pa jih sploh ne morem več obut za več kot uro, ker me začne lok boleti.

Za to sezono sem prešaltal na Inov8 Trailrock 295, ki nimajo nobene upore, brutalen oprijem in so za nameček za 150g lažji po čevlju v moji velikosti. Za njimi je letos 120 km treking tekem in treningov. Prvič par žuljev in otišancev sedaj pa sem jih uhodil, oz. so oni mene obuli :mrgreen:
Bom videl kako se bodo držali konec sezone, če bodo preživeli.

ojoj sem se razpisal. upam, da sem bil dovolj razumljiv
Uporabniški avatar
 polpiskra
pnejc napisal/-a:Pravzaprav iščem nek univerzalen copat, ki ga bom imel na nogah na večmesečnem backpackingu. Poleg vzdržljivosti za vsakodnevno rabo bi moral zdržati tudi kakšen tek - maksimalno (pa še to redko) 3 ure. Pomembno je tudi, da zdrži tudi kakšen dež in da ne izgleda preveč športno.

glede na to kar iščeš, bi rekel da je ta salomonc z zakompliciranim imenon zate ... meni je zelu ustrezal, sedaj pa več ne

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA