prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Predvidevam, da sem uničil superge za tek (Nike Structure 15). Med tekom so me začeli boleti gležnji in nart, kar se prej ni dogajalo.

Sedaj imam težavo, katere superge naj kupim. Po prebiranju forumov in testov so nike structure 16 okrcnili, da superge niso več tako stabilne.

Znamka superg mi ni pomembna, pomembno mi je da so stabilni in hkrati mehki, ker imam na kolenih prekomerno obrabo kostnega hrustanca, "platfus" pa se težak sem(120kg). V povprečju na teden pretečem 20km.

Hvala za pomoč!
sup3r3tdy napisal/-a:
Znamka superg mi ni pomembna, pomembno mi je da so stabilni in hkrati mehki, ker imam na kolenih prekomerno obrabo kostnega hrustanca, "platfus" pa se težak sem(120kg). V povprečju na teden pretečem 20km.

Ne bom ti svetovala znamke ali modela, pač pa le to, kar ugotavljaš tudi sam: da so copati stabilni (narejeni za tiste s preveliko pronacijo), ravno zaradi teže. Da ne bodo kolena še dodatno trpela.
spela* napisal/-a:Ne bom ti svetovala znamke ali modela, pač pa le to, kar ugotavljaš tudi sam: da so copati stabilni (narejeni za tiste s preveliko pronacijo), ravno zaradi teže. Da ne bodo kolena še dodatno trpela.

Ja se trudim :)

Nirvane svoje velikosti nisem našel nikjer (intersport, hervis, giga sport, tomas sport, sportsdirect)... pa na splošno je težko najdit copat št. 47+ :/
Mate mogoče še kak predlog kje iskat?
Se ti zdijo premalo stabilni ali kaj? Blaženi so baje zelo, pa kljub temu dokaj lahki.
Pač, poznam težjo tekačico, ki si jih je pred kratkim kupila in je z njimi zelo zadovoljna, tako da mogoče so za sprobat :)
pajo napisal/-a:
Kaja2737 napisal/-a:Kaj pa Nike Lunarglide?

Mislim, da ne pridejo v poštev.

To, da Lunarglide ne pridejo v postev zame so mi rekli ze lani ko sem kupi Structure 15. Razlog je bil, da so premehki zame in bi jih prehitro zbil skupaj.

Radolca napisal/-a:tukaj jih imajo
http://www.wiggle.co.uk/mizuno-wave-nir ... hoes-aw13/

Hvala za info! Najverjetneje jih bom kupil tukaj, ker majo moznost da jih vrnem v kolikor mi ne bojo prav.

Nauk zgodbe pa je... Naslednjic kupim nov par preden unicim starega :D
Kaja2737 napisal/-a:Se ti zdijo premalo stabilni ali kaj? Blaženi so baje zelo, pa kljub temu dokaj lahki.
Pač, poznam težjo tekačico, ki si jih je pred kratkim kupila in je z njimi zelo zadovoljna, tako da mogoče so za sprobat :)

Aha in ta pupa ma tam nekje 55 kg in leti ko sneta sekira. :D Ko pa imaš čez 100 kg potem pa je treba previdno kupovati. Ali še bolje povedano: kar meni odgovarja v nulo boš ti kritizirala ker ti ne bo odgovarjalo. In bi te čisto razumel. Najbolje dati na nogo in tisti copat, ki ti bo dal dober občutek naj bi bil pravi. Se pa tudi pokaže po 200 - 300 km , da nekaj ni v redu. Ni ga tekača brez zgrešenega nakupa. Tako, da na pamet svetovati nekomu kaj naj kupi... Potem je še, da nekdo na teden z njimi preteče x km drugi pa dobesedno obrne števec za kilometre.
pajo napisal/-a:
Kaja2737 napisal/-a:Se ti zdijo premalo stabilni ali kaj? Blaženi so baje zelo, pa kljub temu dokaj lahki.

Aha in ta pupa ma tam nekje 55 kg in leti ko sneta sekira. :D

Ne, ima malo pod 80kg pri nekaj malega čez 160cm. Gre za starejšo žensko, stara je mislim da 52 let.
Se pa strinjam, da vsakemu paše kaj drugega, pač predlagala sem, da naj sproba še to, glede na to, da sem slišala pohvale... če mu bodo všeč okej, če ne pa tudi v redu ;)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA