prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 TaMala
Lep pozdrav prvič na vašem forumu ':hack:'!

Rada bi kar prešla k bistvu s skrajšano varianto dolge zgodbe, a dvomim, da mi bo v tem afektu to tudi uspelo.
Dvakrat zapored v zelo kratkem časovnem intervalu sem se pošteno uštela z nakupom copat, ker sem na silo vztrajala pri Adidas-u. Poškodovala sem si obe koleni. V akutni potrebi po dobrem copatu sem med drugim poskusila Nike zoom air Miller (kljub predsodkom v zvezi z njihovim šminkerskim videzom '8)', da cene seveda ne omenjam ':shock:') ... in bila je ljubezen na prvi "obuv" (':cmok:'). Prvič sem ugotovila, kaj pomeni PRAVO BLAŽENJE. Skupaj smo preživele čudovit mesec in pol brez bolečin in kakršnihkoli poškodb, koleni pa sta se mi čudežno pozdravili, ne da bi ju podvrgla katerikoli terapiji. Nakar so copate seveda po nike-ovskih načelih (dobesedno) izdahnile - pač slabost Nike-ovega zračnega sistema, ki se je očitno ne trudijo odpraviti.

Tu se je tragedija pravzaprav začela: trikrat sem prečesala vso Slovenijo, prehodila devet hribov in dolin, celo v Celovcu sem se pomudila ... številke Millerjev 41 pa nikjer (kot zanalašč je bilo obenem obilo parov številka 40,5). ':-((' Primorana sem bila kupiti second-best: Mizuno aero (se opravičujem vsem, ki ste svojo ljubezen našli prav v teh copatih ':oops:'), ki so me že po prvem daljšem teku seznanili z gospodom Retrotrohanteričnim Burzitisom ':twisted:'. Že kaka dva meseca se borim z bolečino za trohantrom, ki se mi zadnje čase seli že proti kolenu in mi progresivno zmanjšuje tekaško sposobnost; obenem pa že ves ta čas obupano in brezupno iščem svoje Millerje.

Konec decembra sem bila seznanjena z možnostjo, da copate naročim po povzetju v Nike shopu v Ljubljani, kar sem tudi storila. Toda, ironično in kot zanalašč, je bilo v eni copati zelo (preveč) čutiti šiv pri jeziku in še ta poskus je šel po zlu. Takrat pravzaprav ni bilo jasno, katera izmed naju je bolj nesrečna: prodajalka, ki mi je prijazno poskušala narediti uslugo in se ji bo zaradi mene zdaj en par čevljev brez lastnika valjal po trgovini; ali jaz s svojo ubogo razbolelo burzo in kripljasto prihodnostjo. ':--('':--('':--('

Da končno preidem na bistvo: dobrotnika, ki mi lahko namigne, kje bi bilo Nike zoom air Millerje, ženski model mogoče najti, iz vsega srca prosim, da to čimprej stori. Trenutno sicer čakam na novo pošiljko v Hervis, ki naj bi prispela konec meseca, vendar se bojim, da tega modela (ki je mimogrede lanski) sploh ne bo več. Kaj pa potem? :bum: Ve kdo za copate, ki imajo primerljivo (ultra) blažen podplat?

Za dolžino svojega pisma se opravičujem. ':oops:'

Za nasvete se že vnaprej zahvaljujem.

Lep, sončen dan!
Uporabniški avatar
 potepinko68
Hoj!
Tudi jaz imam tezave s koleni. Hvala, da si nacela to temo... si bom zapomnil nike air MILLER... za blazenje. Tudi jaz razocaran nad adidasom, pa tudi puma ni bila dosti boljsa ("extol complete").
....
pravijo.. na forumu da so nike air PEGASUS ok.. poudarek na blazenju in tudi za supinatorje (sam sem jih kupil pred novim letom.. tip "air storm pegasus"), mi kar odgovarjajo. Imajo tudi malo dvignjeno peto.. se mi zdi da sem nekje prebral da to dobro dene ahilovi tetivi...

Ljubezen na prvi "obuv" pa je pri meni "reebok DMX road runner". . probaj jih v trgovini, meni.. kar se blazenja tice so izredne... dobis jih (vsaj lani je bilo tako)... BTC, hala A spodaj (ne mores zgresit prodajalne copat.. imajo reebok, pa nike ), pa prodajalci tud ok (ne vem kako mu je ime - ima ocala, zna pomagat)..

Pa cimprej pozdravi kolena.. se vidimo na kakem teku.
lp,
potepinko
 superga
Pozdravljena;
Glede modela ZOOM MILLER velikost 41 bom preveril v Nike centrali za Evropo, če se ga da naročiti. Mislim, da ne bo težav.
Drugače pa se lahko za Nike modele vedno oglasite v Nike & Tomas sport trgovino v Ljubljani (MESTNI TRG 18) ali v Mariboru (EUROPARK), kjer vam lahko preverijo ali je možno še naročiti oz. naročijo Nike modele, ki jih ne najdete.
L.P.
Superga
 TaMala
Hvala za nasvete!

Nike Pegasus sem pomerila še isti dan, ker tudi sama opažam neko splošno navdušenje nad njimi, ampak ... :roll: ... ko se človek enkrat razvadi s copati, ki jih že ves čas povzdigujem v nebo :cast1: , je pravzaprav težko ostati objektiven v zvezi z vsemi ostalimi. Torej, kar se mene tiče, so žal padli na testu. Skupaj s še prenekaterimi drugimi, ki sem jim včeraj mimogrede posvetila svojo pozornost.

Druga stvar pa je naročanje copat: kot že rečeno, sem poskusila tudi to. Saj niti sama ne morem razumeti, zakaj, vendar različni primerki istega modela in velikosti (lahko tudi znotraj samega para copat) se utegnejo med seboj tako razlikovati, da nekaterih domala ni za kupiti. Ko sem svoj prvi (in žal edini) par kupila v Hervisu, sem morala razdevičiti dvoje copate, da sem našla tiste ustrezne in nežuleče. Z onimi, ki sem jih na Mestnem trgu pred kratkim naročila, sem imela prav to nesrečo, da je bil šiv pri jeziku v desnem čevlju tako izrazit, da si ne morem predstavljati daljšega teka z njimi (če že v mirovanju žulijo) :? Je sploh potrebno poudarjati, v kakšni zadregi se človek znajde, če mu copati, ki jih je naročil, ne ustrezajo in jih zavrne zaradi nekega resnično težko dokazljivo motečega šiva; verjemite, da s tem prodajalca, ki vam je šel na roko in jih naročil, spravite v pošteno nejevoljo :x ! Verjemite tudi, da nimam poguma in optimizma še kdaj kakih copat na tak način naročati :( .

Glede na to, da sem pogledala že takorekoč pod vsak kamen na cesti v upanju, da najdem svoje Millerje, sem pripravljena iti prek vseh (bližnjih) meja zanje. Ve kdo za kak bolje založen kraj izven Slovenije poleg Celovca (ki je, mimogrede, v primerjavi z Ljubljano pravo razočaranje kar se tiče založenosti s športno opremo!)?
Če ne, ve kdo za kako poceni lekarno, da ne bankrotiram na račun porabe antirevmatikov? :lol: ... ... ... :roll:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA