prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 amfibija
#323421
Živjo!

od danes, so v Sloveniji v trgovini Amfibija, na voljo tekaški copati Altra, ki jih odlikuje:
ničelni naklon - spodbuja naravni tek
širok predel za prste - boljše ravnotežje
modeli za cesto in trail.

V Amfibiji si lahko copate tudi izposodite in jih testirate na svojem najljubšem krogu.

Na voljo modeli:
The One, 3Sum, Torin, Instinct 2.0, Intuition 2.0, Superior 1.5, Lone Peak 1.5

Jaz z njimi tečem že približno pol leta in so to do sedaj najboljši copati, kar sem jih kdaj imel. Čeprav imam cestne z zelo gladkim podplatom, tudi tek po makadamu ni ovira.

Več o Altri si lahko preberete tukaj.

Lep pozdrav,

Blaž
Uporabniški avatar
 amfibija
#323796
Leon je testiral model Altra Superior 1.5 in na blog napisal svoja opažanja.

Preberete jih lahko na tej strani: Test Superior 1.5. Seveda ste dobrodošli pri nas, da jih preizkusite tudi na svojih nogah. Veseli bomo vaših komentarjev na forumu.

Kmalu bomo začeli tudi s testi na terenu. Lokacije bomo objavljali na Lokacije testiranj. Všečkajte stran in bodite na tekočem!

lp,

Blaž
 Cici
#323803
Opravljenih 260km po puščavi z Altro Lone Peak. Prav nobenih težav, kljub temu, da sem se še pol leta nazaj borila z vsemi možnimi poškodbami stopala. Tokrat niti najmanjše bolečine.

Ježek za gamaše se sicer obnese, je pa treba na preostali del copata ježke še prišiti, saj lepilo drži le kako uro, dve. :)

Bi pa kljub širokemu sprednjemu delu za zares dolge teke predlagala kakšno številko večje. Jaz sem imela ravno udobno številko, pa mi je noga toliko zatekla, da imam oba nohta na palcih črna. No, Mucki je vzela moški model (ki je še nekoliko širši) in jo je odnesla zgolj z dvema bednima vodenima žuljema. Ni čudno, da jo je potem kar nosilo preko sipin.

Skratka, midve prisegava na Altro!

Vsem polube, vsem pozdrave,

Cici in Mucki
 lona
#323833
Pravkar preizkusila lepe nove (zdaj že blatne) Lone peak. Odlične! Sploh navzdol so se odlično obnesle, malo manj navzgor, ker je bilo še vlažno in je drselo čez skale. :clap:

Aha, zdaj vem, zakaj so ježki... :wink:

Kolena pa se počutijo odlično! :D :D Kar nisem mogla rečt za ostale copate za v hrib in v gozd. Resnično mi ustreza takšna oblika copat - raven sprednji in petni del. Tudi varovanje pred vejami in kamni je odlično. Počutje s "širokimi" prsti pa odlično!

Toplo priporočam!
Uporabniški avatar
 Sukar
#323836
Še jest da pohvalim Altra Superior :D v bistvu sem v petek gledal en filemček od Krupicke kako lahkotno teče po gozdu v tistih minimalkah,nakar se spomnim na Amfibijo in pokličem Boštjana če mi jih da v rento za en krogg po Polhograjci , copate dvignem in gasa po klasični trasi ki jo najraje obračam :D v petek je bilo suho nikjer nobenega blata tako da so copati zlo dobro grabili v klanec na spustih sem se malo bal kako bo z gležni ampak nobenga problema copat je nizek in zlo stabilen samo na pete moraš pazit da ne pristaneš na kak kamen, po ravnem sem ga kar navil itak sem delal krajši korak in pristajal na prednjem delu copata ne čisto na prse,ko ga navijem proti Tošču v klanec mi je šlo res lepo samo ko prideš na korenine in skale sem imel stalno v glavi da sem pristajal nekako vmes na zemljo da se izognem korenin skal kamna,na vrhu sem bil zlo navdušen kako lahkotno mi je šlo mogoče tudi zaradi tega ker sem bil sam hehe :lol: na spustih copat dobro prime kjer je zemlja paziti sem moral samo na parih ovinkih kjer je bil droben pesek da ne odletim,potem še skok na Grmado kjer sem do vrha lepo mlinčal, no zdaj pa spust po špičastih sklah kamnih mivki šlo je odlično treba se je bilo edino malo skoncertrirat da stopam na ravno podlago,nato še malo gore dole in po prečki in zlo hudem spustu do Andrejca v Dvoru, kaj naj rečem copat je odličen lahek mehak, spredaj ko je malo širok so prsti hvaležni in lepo tipajo podlago,zadaj na petnem delu je copat tudi lepo širok tako da ne čutiš da ti stiska peto,v glavnem treba bo spilit tehniko in to je to. :D Sem se tudi odločil da jih nabavim :D
 matej-jethro
#325103
Ker me je pot nesla mimo sem skočil v Amfibijo in malce podebatiral z Blažem o tekih v zadnjem obdobju. Tudi o Altri sva rekla nekaj besed, in ker je znamka zame popolna neznanka sem privolil v test modela Superior 1.5 o katerem sta pisala že Sukar in Leon.
Plan je bil teči po gozdu, zemlji. Kašno urco s cca.300vm. Ker je bilo podrtih dreves na tej poti še preveč sem se preusmeril na makadam, ki se je stalno, a zlagoma vzpenjal ter kasneje v gozd in še višje na krasne, ozke potke z mehko podlago. Zaradi spremembe plana se je nabralo za 2h30' in 1000vm teka! Pošteno sem se nagaral :D Vmes me je zalila ploha in ponudila supergom novo preizkušnjo.
Pa Altra? Super občutek zaradi precej širokega sprednjega dela, ki je pri vzpenjanju ne glede na podlago odlično prijemal. Dobro je grabil tudi, ko je teren na gozdni podlagi nekoliko visel. Opazil sem, da je vrhnji del dobro zaščiten oz. "obšit", da mu veje, korenine, kamenje ne pridejo do živega oz. se ne trgajo. Slabše oz. manj sigurno pa sem se počutil na strmem spustu, ko sem pristajal na peto, ki je zdrsavala, mokre korenine jim tudi niso ustrezale! Ko se je naklonina zmanjšala in podlaga spet postala mehkejša sem se ponovno počutil varneje.
Dva dni kasneje sem vajo ponovil s Cascadio v podobnih razmerah - ponovno ploha :mrgreen:
Altro Superior 1,5 bi uporabljal za ne preveč ekstremne terene, predvsem spusti bi morali imeti manšji naklon. Recimo, da bi mi ustrezali za lahkotne, sproščujoče teke saj se v teh supergah tudi počutim bolj svobodno in lagodno kot v tistih z blažitvijo. Seveda se moram pri takšnih "flat" supergih tudi bolj truditi s tehniko teka, a mi je v veselje.
Ko sem jih vrnil in Blažu omenil, da moram pred nakupom uničiti vsaj dva para starejših mi je hudomušno navrgel, da zna biti to precej kmalu :lol:
Kakorkoli že....Blažu hvala za test, da sem se lahko spoznal s to, do sedaj čisto neznanko 8) Zna biti, da se v prihodnosti kaj oglasim :wink:
Uporabniški avatar
 Misho76
#325418
Blaž zdravo,

ali boste mogoče pripeljali tudi Altrin model Olympus v SLO ? Če boste, prosim obvestite, bi rad sprobal.

Hvala, lp Mišo
Uporabniški avatar
 čara
#327850
Malo gledam tole Altro. Trenutno imam Nike dual fusion 2, širši model 40.5, pa bi kamot imela 41-42.
Kaj od altre bi pasalo na mojo nogo, imam malo širšo, sploh spredaj stopalo, tečem pa pretežno makedam, gozdna pot, kolovoz ob travniku in nekaj asfalta? Oz. bolje rečeno, da pridem do gozdne poti imam dober KM za prehodit/tečt po asfaltu. Tečem po sprednjem delu podplata, spadam med lažje tekače (pod 60 kg). In čisti rekreativec- 2-3x tedensko po 5km. Sicer ima za cilj da dosežem 5km v kosu in potem proti 10 naprej. Ma vseeno maratonec ne bom nikoli. :)

Inov sem nekaj probavala na nogi in ni dober občutek.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA