prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Zdravo,
iščem relativno dobro blažen čevelj za krajše regeneracijske in tudi dolge teke (okoli 20km). Trenutno tečem v Saucony Kinvara3, Adidas Boston4 in Brooks Launch, torej vsi nevtralni copati. Sicer naj bi bil pronator, ampak že tri leta brez problemov tečem v nevtralnih copatih. Dva od treh parov (Kinvara in Launch) se bosta kmalu iztrošila, tako da razmišljam o zamenjavi. Trenutno sta mi je najbolj zanimiv Brooks Ghost, res pa je tudi, da lahko relativno ugodno dobim tudi model Ravenna 5, ki pa ima v podplatu plastično maso za preprečavanje pronacije. Gledal sem tudi Saucony Ride, ki je tudi relativno blažen copat. Nike in Adidas me trenutno ne zanimata.
Sem »relativno lahek« tekač (62kg), tako da se mi zdi, da bi bil Brooksov model Glycerin malo preveč zame?

Zanima me, kakšne izkušnje imate s katerim od omenjenih copatov? Glede Ravenne me zanima, če ima zares izrazito korekcijo za pronacijo, kajti tisto zna biti nekoliko moteče (je pa res, da baje pride prav ravno pri dolgih tekih, ko tehnika teka nekoliko pade)?

Hvala in lp
Uporabljam Raveno 4 in sem povsem zadovoljen z blaženjem. Ascisov model GT-2000 ki stane enako kot Ravena se z blaženjem skrije proti Raveni. In iz tega sklepam, da je je tudi Ravena 5 vrhunski copat za blage pronatorje, ki se ga splača kupiti. Za močnejše pronatorje je namenjen njihov model Adrenaline.
Glede na vaših 62kg copati z močnim blaženjem odpadejo kot je model Glycerin.
Zame osebno so Kinvara 3 špica copati za tekmovanja,tempo teke,regeneracijske teke in ultre :)
Tekel sem tudi v Ravenni 4 in pronacijska opora ni bila moteč element,je pa bilo blaženje 'prespužvasto' za moj okus.
Za Glycerinke si po mojem res preveč lightweight,z modelom Ghost pa žal nimam izušenj.
V glavnem,osebno ti svetujem Kinvaro 5.Upam,da ti bo moj blabla kaj pomagal.
P.s.-tudi meni so gospodje strokovnjaki dejali,da sem pronator :|
Najprej hvala obema za odgovor.

papikele: Super, to je dobro slišati, da je blaženje dobro (celo glede na Asics!) in da hkrati opora za pronatorje ni preveč vsiljiva; ravno takšno stvar iščem, da dam dvakrat na teden na moje utrujene noge :) Če ne bom kje našel Ghosta, bom verjetno res posegel kar po Ravenni.

Forrest: Ja, saj Kinvaro 5 tudi imam na muhi, imam dobre izkušnje s trojko, v petici pa je polno nekih izboljšav, pa še ultra-čeden copat je, ampak bo moral počakati do tedaj, ko se malo poceni, ker 125 € mi je malo predrago :|
Ti Brooks so mi zanimivi, ker imajo prilagodljivo blaženje (DNA s tisto svojo nenewtonsko tekočino) in baje postanejo »trši«, če se poveča tempo. Je pa res, da morda iščem bolj spužvasto stvar za tiste dni, ko noge bolijo od prejšnjega treninga ali pa morajo opraviti dolgo pot. Pa mehkoba pride prav za tiste tedne, ko začne človek povečevati kilometrino :) Poleg tega pa sem pozitivno presenečen nad njihovim modelom, ki ga uporabljam sedaj – Launch – saj se izredno dobro drži, glede na to, da ima že krepko čez 1000 km.
Ravenna 5 bo dobra izbira ;) Do zdaj sem bil pristaš asicsa. Najljubši mi je model Kayano, katerega sem zamenjal že kar nekaj modelov :D
Najprej sem nabavil brooks racer st#5, ker sem potreboval "hiter" copat. Izkazal se je za odlično izbiro ;) Gremo dalje... Po vztrajnem hvaljenju tekaške prijateljice copata ravenna sem ga nabavil, poskusil (prvi tek z njimi 20km brez problemov). Sem nevtralen tekač s precej širokim stopalom. Vsekakor priporočam ;)
vroom napisal/-a:Forrest: Ja, saj Kinvaro 5 tudi imam na muhi, imam dobre izkušnje s trojko, v petici pa je polno nekih izboljšav, pa še ultra-čeden copat je, ampak bo moral počakati do tedaj, ko se malo poceni, ker 125 € mi je malo predrago :|

Evo,cenovno ugodnejši in odlični za namen,ki ga opisuješ- http://www.sp24.com/running/schuhe/mini ... Gender=Men
Sam tečem v prvi izdaji teh copat in občutki pri teku so podobni tistim v Kinvari,blaženje pa je v GOrun Ride mnogo izrazitejše.
Kul, dobro je slišati, da je Ravenna primeren tudi za nevtralne tekače, kar pomeni, da opora pomaga tedaj, ko mora, ne pa da moti, tedaj ko ni potrebno :)

Tile Skecherji se mi zdijo, kot da se v podplatu polno kamenja nabere :). Pa izredno malo gume imajo na podplatu; je pa res, da so ugodni in da se vedno več dobrih stvari sliši o njih. Hvala tudi za link do te trgovine, je še nisem poznal, pa vidim, da imajo kar zanimivo zalogo, v redu cene in pa nizko poštnino! Bom gotovo še marsikdaj pogledal. In celo imajo model Ghost v moji velikosti; zdaj pa bom spet študiral med Ravenno in Ghostom, ajej (čeprav je res, da se zdaj že bolj nagibam k Ravenni po vseh dobrih komentarjih tukaj)! :D
Jaz z drugimi (Ravenna, ali katera druga firma, razen nekaj malega z Nike pegasus - katastrofa :) ) sicer nimam izkušenj uporabljam pa Ghost 6 (prej tudi model 5) za počasnejše treninge in Racer ST za hitre treninge in tekme. Oba modela sta mi zakon, vsak po svoje. Ghost je za malo po makadamu in malo mešano super copat. Pa da si noge malo odpočijejo od Racer-k, ki so res precej manj obložene.

Oba modela mi pa zdržita krepko čez 1000km, nazadnje je imel Ghost 6 že 1900+ km in sem še brez problemov tekel v njemu - se je pa začel en stik med podplatjo in copatom malo rahlat, pa sem zamenjal. V glavnem na 1000km izgleda še kot nov ;)

Lp
Zdravo, dj poglej na njihovi strani še New Balance 870 V3 ... jaz sem z njimi zelo zadovoljen :arrow: počasnejši treningi, dolgi teki, cesta, makadam, gozdne poti. Lahki, zračni, res mehki in fleksibilni, opora za stabilnost v centralnem delu podplata in petni del ojačan. Trenutno 400 km v njih in vse pb, pa čeprav sem nevtralec. Kupil sem jih pa iz čiste radovednosti, ker sem jih dobil zelo poceni in zdaj so postali kar redni tekaški copati.

Za hitrejše treninge in teke sem pa tudi na NB presedlal :arrow: 890 V3, pa tud same pohvale.

lpM
danijel.hajdinjak: Uuu, 1900km pa je res lepa kilometrina – jaz jih ponavadi zamenjam med 1000 in 1300 kilometri, da dobim malo svežega blaženja (in pa motivacije ob novih čevljih ;)). Se mi je zdela to neka spodobna kilometrina, glede na to, da se ponavadi svetuje sprememba ob 500-700 kilometrih, ampak očitno temu ni tako :). Sem danes poizkusil Ravenno v trgoivni in res lepo sede, tako da se bom po moje kar zanjo odločil.

Misho76: Na new Balance se velikokrat spomnim, moj prvi par je bil prav te znamke. Sicer bi lahko imeli malo manj numerična imena ;), ampak bom pa zagotovo pri izbiri naslednjega para imel v mislih tudi katerega od njihovih modelov, ker tudi zanje slišim same dobre stvari.
..... jaz bom dodal še en model, pod "ali kaj drugega".
Poleg ON-k, sem to sezono naredil večino treningov in odtekel vse tekme z ZOOT Tempo Trainer. Copati so me prijetno presenetili z dobrim blaženjem, stabilnostjo in za takšen tip copata, nizko težo. Dobro se obnesejo na vseh podlagah. Prav sedaj se odločam, da jih ponovno kupim v MB, kjer je njihov predstavnik in se da dogovorit za popust.
Super StaraKost, bom tudi to firmo v prihodnosti malo bolj pogledal, akko je z njimi.

Še eno nekoliko manj znano – vsaj v tekaških vodah – podjetje je Pearl Izumi, ki ima baje nekaj dobrih modelov. Ocene za cestni model (pisna in video ocena); na obeh straneh se da najti tudi ocene za njihovo trail varianto.

Sicer sem ravno danes naročil Ravenno, tako da upam, da jo kmalu dobim! :clap:
V Intersportu Ghost in Ravenna do konc mesca 40 EUR popusta. Tako kaže v spletni trgovini, ne vem, če je tud na lokaciji isto.

Zna bit, da bom kr kupil iste Ghost, ki jih mam že zdej, pa naj počakajo, da pridejo na vrsto.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA