usmiljeni_brat napisal/-a:No zdaj ste me pa čisto zmedli. Po prebiranju dodatnih testov in forumov sem izločil fr220(nenatančen GPS) in tudi Tom tom(visoka cena, nezanesljiv HRM). V tem cenovnem rangu, po seznanitvi z novimi dejstvi, sedaj izbiram med FR 610 in Suunto Ambit2r. Pri suuntu mi je všeč, da je novejša in ima tudi kadenco, pri FR610 pa da lahko prikazuje štiri podatke in je natančna pri GPS. Pri suuntu me moti nepreglednost in slabe izkušnje s Suunto T3, ki sem jo pred leti kupil za 150 evrov, potem pa sem moral vsakih 9 mesecev menjat pas, ki se je redno trgal in sem v par letih kupil več kot celo uro. Pri FR610 pa me moti, da je 3 leta star model, dotik na zaslon mi ne izgleda preveč zanesljiv, pa kar nekaj tehnologij se je razvilo vmes(kadenca, Vo2). V bistvu bi rad Garmina 220 z GPS senzorjem iz 610 
Do sedaj sem uporabljal FR 305 in bil 8 let super zadovoljen z njo.
Suunto T3 je čisto druga serija kot Ambit2, ki je par rangov višje, tako da bi ti dve uri težko primerjal, če te pa skrbi kvaliteta HR pasu, lahko pa kupiš model brez pasu in vzameš katerikoli ANT+ HR pas, npr. od Garmina (samo tudi ne zdržijo dlje od enega leta, pa še to če imaš srečo).
FR 220 z GPSom od 610 bi bila ene 30g težja in debelejša, tko da si spet na 610. Edino kar mene moti pri 610-ki je dokaj slaba baterija, uporabniki pravijo, da je tistih 8ur nateg, če imaš srečo dobiš 6ur, kar je pa meni osebno premalo za kakšen daljši pohod v hribe, Ambit2 R pa lahko naštimaš na 5 sekundni interval in dela ura 12ur, nekateri pravijo, da v praksi tudi več kot 15ur, 60 sekundni interval je pa bolj za večdnevne odprave v hribe.