prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 drej
Kdaj pridejo v City park v Ljubljani nov model Mizuno tekaških copat, da kupim en letošnji model za 30.000 sit?

Je kdo o tem informiran? Zelo bom vesel informacije, da so že tam in jih grem takoj kupit.
lpa
Uporabniški avatar
 Manika
Nove modele Mizuna sem videla v Hervisu BTCju že pred kakšnima dvema tednoma.
 Ninocka
Tudi jaz videla Wave Rider 8 v TS v Cityparku.
 drej
Thanks, grem takoj v ponedeljek pogledat.
 Lučko
Osmička je že kar nekaj časa v policah TS2 :lol:, ne vem pa kdaj bojo na mojih nogah. :--( Zaenkrat jih sam še gledat hodm :oops:
V TS2 imajo tudi ženski model osmičke :lol:
Men so Mizunke zakon :cast: :wink:
 drej
Lučko, kaj pomeni tista osmička, ali je to zaporedni letnik, ali kaj drugega?
 Lučko
Ne vem za 100% kaj pomeni tista številka :arrow: meni se zdi da je to leto (letnik) modela Wave Rider. :roll: No lansko leto sta bila dva modela sedmice (rumena-sedmica pomladi, rdeča-sedmica jesen).
Bo pa superga (Igor) zihr vedu kaj pomeni številka :lol: :wink:
 Ninocka
Lučko napisal/-a:Osmička[/url] je že kar nekaj časa v policah TS2 :lol:, ne vem pa kdaj bojo na mojih nogah. :--( Zaenkrat jih sam še gledat hodm :oops:

Lučko, poleg teka imava še en skupen hobby. :D :wink:
 drej
Koliko pa stanejo, da jih hodita samo gledat? A so več kot 30.000 sit. Tu je zame psihološka meja. :-)))
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
drej napisal/-a:Koliko pa stanejo, da jih hodita samo gledat? A so več kot 30.000 sit. Tu je zame psihološka meja. :-)))

Hja če je to tvoja psihološka meja 30.000,00 sit je najbolje da jo razpoloviš in boš takoj boljše volje.Si boš dejal dvakrat po 15000 to pa ni veliko.
:lol: :lol: :lol: :wink:
Tudi jaz upam da jih bom kmalu videl in jih vsaj potipal, da bom potem lahko malce sanjal o njih kako pašejo na noge.
Mimogrede đenerale Lučko, a mate vi to v vojašnici sedaj tako jutranjo fiskulturo, kot jo imaš v avatarju.
:lol: :lol: :lol: :juhuhu: :juhuhu: Če je pa takale potem bi šel pa jaz takoj v našo army.To je pa the best faca.Mislim si pa prav dobro stvar naštimal.
Mislim vsaka ti čast :juhuhu: :juhuhu:
ČAO!
Uporabniški avatar
 Matej
Jaz pa osmičke ne sanjam več. Je že doma, v moji štalci in vam rečem, da kar sama teče. :D :D :D

Igorju pa seveda hvala za -20.
 Lučko
tomaz.zupancic napisal/-a:Hja če je to tvoja psihološka meja 30.000,00 sit je najbolje da jo razpoloviš in boš takoj boljše volje.Si boš dejal dvakrat po 15000 to pa ni veliko.

...ja levi je 15.000 sit desni je pa malo cenejši je 14.990 sit. :lol: To je pa pod psihološko mejo, a ne Drej :wink:

tomaz.zupancic napisal/-a:Mimogrede đenerale Lučko, a mate vi to v vojašnici sedaj tako jutranjo fiskulturo, kot jo imaš v avatarju.

Saj veš kaj nam/jim je ministr zagrozil :arrow: vojak ne sme imet "bojlerčka" :twisted: :--
Jih čez oken gledam, nekater laufajo ko ta naumni, pri malic pa pet kosov kruha poje :rol:

Matej napisal/-a:Jaz pa osmičke ne sanjam več. Je že doma, v moji štalci in vam rečem, da kar sama teče.

:cast: :mrgreen: :wink:
Uporabniški avatar
 GTA
Res kar sami laufajo :D in prav tako hvala Igorju za -20%.

Vem, da se je o tem že nekaj pisalo pa vseeno po koliko km ca bi bilo potrebno postaviti take mizunke v kot, da ne bi preveč vplivale na sklepe - predvsem kolena, če se z njimi teče mešano, vendar po večini asfalt( :) sneg)?

Lp!
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Mislim, da je maksimalna meja od 1000km pa tja do 1500 maksimalno.
To je predvsem odvisno tudi od teže samega tekača, kolikšno ima.
Najbloje je pa superge zamenjati takrat, ko se ne čuti več tiste mehkobe v podplatih, ko tečemo.To se lahko dogodi tudi pri 800km in naprej.
Predvsem je odvisno od proizvajalca kakšno kvaliteto materiala uporablja.
In kaj hoče dosečti z njimi.Nekako je tako, da je skoraj normalno da tekač porabi na leto 4 superge in tudi več.
Tu je pa spet odvisno kje in kako teče.Če tečemo po razgibanem precej prodnatem, makadam terenu potem je sigurno da bomo take superge prej porabili, kot pa če bi tekli samo po asvaltu.
No dandanes imanjo superge posebej za asvalt, za brezpotja, takoimenovane superge, ki skoraj nič ne premočijo.
Potem imamo tukaj od nekaterih proizvajalcev tudi superge, ki se izredno dobro obnesejo tako na asvaltu, kot delno na makadamu.
To nam pa pove lahko že sam pogled na samo strukturo podplatov, ki jih pogledamo.In pa seveda sama superga, ko jo želimo upogniti.
To nam da tudi neke vrste podatek o svoji trdoti oziroma o neki vrsti roka trajanja teh športnih copat.
Ne sme nas zavajati barva, ki nam je všeč, ampak je pomembna namembnost samih superg.
Pri sebi moramo ugotoviti za kaj jih bomo uporabljali, in koliko seže naš žep dovolj globoko za določene superge.
Same maratonske superge, ki imajo tanjši podplat, in temu primerno lahkoto se zagotovo ne bojo uporabljale zelo dolgo.
Te trajajo nekje do mogoče 700km.
In kakor se je omenjalo že v neki rubriki se postavlja tukaj tudi vprašanje kako postavljamo noge.
Tudi te nam narekujejo čas obrabe.Bolj jih lepo postavljamo naravnost, se pravi prvi 2/3 prednjega podplata pri prstih, lahkotno, dlje časa jih bomo lahko uporabljali za sam tek.
No, da jih ne bi čisto zavrgli jih potem, če so nam še všeč, vseeno nosimo
izven tekaških dejavnosti.
Resnično pri samih supergah, če je le možnost ne hraniti, ker boste s tem obvarovali svoje sklepe in noge :lol: :wink: .
Mogoče se vam zdijo kake superge drage, ampak to se vam zdijo samo tisti trenutek, ko gledate denarnico in superge, a ko jih obujete potlej vam ni zagotovo žal.
In kaj vam še ostane na koncu tega.Vidite da v bolj udobnih supergah veliko bolj uživate v samem teku!
Lep pozdrav vsem!
Uživajte še naprej v samem teku in vseh kilometrih, ki jih imate še pred seboj.
ČAO!
Uporabniški avatar
 miro
GTA v strokovni literaturi sem prebral , da jih je treba zamenjati pri 800 km , kar pa jaz na žalost za enkrat še ne počnem, se jih pa trudim čim prej zamenjati , tako približno trije pari na dve leti.
Lp
Miro

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA