prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 speli
#348921
Kupujem novo tekaško uro in bi prosila za pomoč pri izbiri. Odločam se med tremi in sicer Garmin forerunner 230, forerunner 235 ter Suunto ambit 3 vertical. Lahko tudi kakšno drugo od suunto, v to sem se trenutno zagledala. Tečem po ravnem in v hrib. Uporabljala pa bi jo tudi pri hoji v hribe?

Hvala za vse informacije :juhuhu: :juhuhu: :juhuhu:
Uporabniški avatar
 Thazz
#348931
Če ti je pomembno natančno spremljanje višine in narejeni višinski metri, potem Suunto. Drugače pa Garmin. Predvidevam da je cenejši kot Suunto. 235 se od 230 razlikuje v trem, da ima optični senzor za merjenje srčnega na zapestju, ki pa je manj natančen od rsnega traku.

Od Suunto lahko pogledaš še Ambit 3R, ki je nekoliko cenejši od Garmina.
Funkcij imajo pa itak vse novejše ure že čisto preveč :)
 rio
#348947
speli napisal/-a:Kupujem novo tekaško uro in bi prosila za pomoč pri izbiri. Odločam se med tremi in sicer Garmin forerunner 230, forerunner 235 ter Suunto ambit 3 vertical. Lahko tudi kakšno drugo od suunto, v to sem se trenutno zagledala. Tečem po ravnem in v hrib. Uporabljala pa bi jo tudi pri hoji v hribe?

Hvala za vse informacije :juhuhu: :juhuhu: :juhuhu:pozdravljena.
garmini so v redu. imel sem tri in vse so pristajale na servisih, kljub vsemu se mi zdi da niso razočaranje. zdaj imam suunto. kakšen dolgaš, vse dela :) kakorkoli, če že kupuješ suunto, priporočam ambit 3 peak, nepal, je cenejša, ali pa staro klasiko ambit3 peak. Vertical je bolj preiskus suunta, kako ura deluje brez velikega nosa z klasičnim izgledom. posledica tega je malo slabši signal v gozdu in žal pomanjkanje nekaterih barometričnih funkcij iz ambit 3. Poleg tega je baterija polovična, glede na peak. prihaja pa tudi novi suunto spartan ultra z nerazumljivo visoko ceno za top model (900 eur v tujuni).


lp


lp
 leo
#353328
Pozdravljeni,
si bom nekoliko sposodil temo, da po nepotrebnem ne odpiram nove. Sem v procesu nakupa tekaške ure. Potrebujem jo predvsem za tek in občasno morda še za kakšen pohod po hribih. Posledično se odpovedujem barimetru, saj so mi tudi ure v tem rangu nekoliko predrage za trenuten budget (nekje do slabih 200 EUR).

Razmišljal sem predvsem o Suunto Ambit3. Sedaj pa se mi postavlja vprašanja katero uro izbrati:
Suunto Ambit3 Run http://www.urarstvo-lecnik.si/trgovina/suunto/sport/ambit3/suunto-ambit3-run-black-hr.php
ali pa
Suunto Ambit3 Sport http://www.urarstvo-lecnik.si/trgovina/suunto/sport/ambit3/suunto-ambit3-sport-black-hr.php.

Glede na to da je sport 60 EUR dražji se sprašujem ali je razlika med urama tolikšna da je vredno nakupa.

Alternativa mi je morda še Garmin Forerunner 230 oziroma karkoli bi morda še kdo predlagal. Mnenje oziroma nasvet kogarkoli bi bil zelo zelo dobrodošel :)
 guardy
#353329
Sport je vredna 60€ razlike, saj boš z njo lahko počel praktično karkoli... Manjka le barometer, temu pa sam praviš se odpoveš ;)
Uporabniški avatar
 jorgamesh
#353345
Če rabiš uro za tek, potem imho nima smisla kupovati multisport uro (sploh takšno brez barometra, ki je zelo uporaben za hribe).
Poglej še za Polar m200 in Polar m400, ki sta odlični in poceni uri namenjeni predvsem teku.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA