prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 Sens
#356190
Odlocam se za nakup tekalne steze tja do 700€. Trenutno se najbolj ogrevam za Energetics pr 7000 hrc (Intersport) in Capital Sports Pacemaker X30 (Famtastic). Ima kdo kaksne iskusnje z njima? Morda priporocate katero drugo v tem cenovnem rangu?
Hvala za nasvete. :D
Matjaz
 Gregi
#358034
Ne vem, če je še aktualno... ampak, pred kratkim kupil Energetics 9000. Priporočam vsaj 2 stvari.... vsekakor stezo z blažilci, precej zmanjša hrup in tudi breme za kolena. Drugo pa, čim širša steza (vsaj 50cm). Po daljšem teku je namreč vedno težje držati linijo na traku...
 RunForrestRun
#358274
Super, jaz tudi razmišljam o nakupu malo boljše tekalne steze. Imate kakšne napotke, kaj moram paziti pri nakupu? Za koliko denarja dobim dobro stezo?
 Gregi
#358280
Uf, napotki... kot sem že napisal, blažilci, širina in dolžina traku, moč motorja naj bo nad 2,5HP. Ima tudi mali ventilatorček, a bi se ga lahko tudi odrekel... Mislim, da so vse osatlo cukrči (mp3 predvajalnik, sexy display, tona informacij, ki jih ne rabiš). Edino, kar sicer ne pogrešam, bi bilo pa fino imeti je, da bi bila zadeva povezljiva z mojo Garmin tekaško uro in pripadajočim HRMjem, pa dela samo z Polarji :( . Cena? Dal sem jurja ob 30% znižanju, mislim, da se tu nekje začnejo nakupa vredne steze...
 Fopi
#366007
Zanimamo se za tekalno stezo. Do sedaj nismo veliko tekli. Steza bi bila v uporabi cca 3x tedensko za dva tekača po recimo 30 min. Največji in najtežji uporabnik je 170cm, 72 kg. Želeli bi nekaj kar bo delovalo, zdržalo in da ima blaženje za sklepe (verjetno je to nuja)?

V Jagru imajo Kettler Berlin S1 za cca 670 eur, na spletu je recimo Koolook BMW 900 za okrog 460 eur (imamo njihove sanke in smo zadovoljni, drugače ne poznam znamke)

https://www.megafitness.si/si/katalog/s...

V eni trgovini mi priporočajo Nordictrack S40 za 1400 eur.

To so kar razlike in nimam pojma kaj je ok, da ne bomo razočarani z uporabo. Na stezi bi pa tekli, ker edino tako bo neka kontinuiteta zaradi vseh drugih obveznosti.

Hvala.
Uporabniški avatar
 boatjan
#366034
Zdravo! Sam zelo veliko tečem na stezi in lahko vam povem, da več kot daš za stezo boljša je. Grem pa v fitnes center, kjer jih imajo kar nekaj na izbiro. Je pa vprašanje ali jo je smiselno kupiti, glede na to, da ne tečete veliko. Običajno se čez nekaj mesecev na njih nabira prah.
 kiwi
#367266
Zdravo! Tudi sam se zanimam za nakup tekalne steze. Bolj za deževne dneve in pa zimsko obdobje, ko je res mrzlo in pa hitro tema.

Na kaj paziti oz kakšne lastnosti mora imeti dobra steza. Tja do cca 1ke

Vseeno mi je nova ali rabljena samo da je vse ok.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA