prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
#358985
Imam široka stopala in prava muka je zame najti ustrezno obutev za tek. Slišal sem, da obstajajo copati, ki imajo poleg običajne velikosti (številka noge) tudi posebno številko za širino - 2E. Ko sprašujem recimo v Intersportu, nič ne vedo o tem. Ali kdo ve, kje bi se dalo dobiti takšno obutev oziroma na koga naj se obrnem?
#358998
Maham v pozdrav. Moj večni problem in nočna mora. Dejansko nimam niti 1 para, ki bi mi povsem ustrezal in tečem kratke proge, tam do 5 km naenkrat. Še bolj grozno je s pohodnimi čevlji-rada hodim, obožujem pohodništvo. Ampak vedno bolj se nagibam k temu, da grem do prodajalca/proizvajalca, da naredi kopito po moji nogi, da bom lahko končno hodila celodnevne ture brez ožuljkov, bolečin. :evil:

Žal, nisem v pomoč. :/
#359005
Verjetno je odvisno od modela. Kar sem jaz imel mizunk (in ni jih bilo malo) so bile v sprednjem delu dovolj udobne, pa imam tudi široko stopalo.
Predlagam da greš v trgovino na preizkušanje...prodajalci menda vedo, kaj prodajajo :roll:

Iz intersportovih nasvetov kaj je treba vedeti pred nakupom superg:
PRAVILNA IZBIRA COPAT GLEDE NA ŠIRINO STOPALA

Večina modelov iz naše ponudbe je primernih za srednjo širino stopala. Obstajajo pa tudi širši in ožji modeli. Če uporabljamo preozke tekaške copate, se lahko pojavijo mravljinci v stopalu ali pekoč in kasneje celo umrtvičen prednji del. Če so copati preširoki, pa vam bo noga poplesavala levo desno.


Včasih sem že zasledil tudi oznako širine stopala, pa nisem prepričan, ali je bila to začasna modna muha ali pa je (pri nekaterih proizvajalcih) še aktualno. Ja, brooks ima še, ampak kar sem odprl, so vsi imeli enako oznako za širino D (M). Bo treba povprašat trgovce.
Tudi pri nas je nekaj spletnih strani s supergami (intersport, pa tomas sport- superge.si), ampak če imaš posebno stopalo (in pravzaprav vsako stopalo je nekaj posebnega), je copate treba sprobat :!:

Veliko sreče pri izbiri, LP, vencelj
#359007
čara napisal/-a:Maham v pozdrav.

Še bolj grozno je s pohodnimi čevlji-rada hodim, obožujem pohodništvo. Ampak vedno bolj se nagibam k temu, da grem do prodajalca/proizvajalca, da naredi kopito po moji nogi, da bom lahko končno hodila celodnevne ture brez ožuljkov, bolečin. :evil:

Žal, nisem v pomoč. :/


Za pohodniške čevlje močno priporočam Proalp - http://www.proalp.si/index.php?route=pr ... ry&path=62

Moja mama, zagrizena hribolazka, na žalost tudi s hudimi deformacijami stopala (zelo močan halux valgus + ukrivljeni in zatrdljeni prsti (artroza)) je zelo zadovoljna s čevlji, narejenimi po meri njene noge pri Proalpu. Sicer malce višja cena, pa popustov nimajo, vendar udoben čevelj odtehta vse.
#359021
Popolnoma enak problem, na zacetku malo trpis, ko se cevelj raztegne je v pa v redu :)

Sem pa lani nasel LaSportiva Bushido, prvi copati ki pasejo na moje stopalo odkar je Adidas prenehal izdelovati origal Stabil. Uporabljam jih za vse terene, se pa najbolje obnesejo na trail podlagi.
#359022
Jaz si bom namensko naredla izlet v nek večji kraj (LJ) in sprobala VSE kar izgleda širok model. Ker tule v SG enostavno ni izbire. Sam najdit varstvo in čas je težje. :/
#359055
Uporabljam tudi za asfalt, naredim pa zelo malo kilometrov po tej podlagi tako da kaksnega konkretnega mnenja nimam. Na zacetku je bil korak precej trd, po cca 20km sem se pa navadil in je sedaj OK. Verjetno pomaga tudi to da so postali malenkost mehkejsi odkar sem jih prvic obul :)
#359089
Ozko? Ne vem, ne bi rekel da je moje stopalo ozko :) Kje si sprobal?

Poleg sirokega stopala imam tezavo se zaradi gleznja oz. pete, vedno so vsi copati preozki ali previsoki. Bushido pa v mojem primeru sede na nogo kot nogavica. Je pa res da nismo vsi po jusu delani :)

Sam se vedno mi ne gre v racun da je to copat za ozko stopalo.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA