prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
#361295
Zdravo,

Zaenkrat mi za mejenje aktivnosti zadostujejo še applikacije. Uporabljam Decathlon Coah, ki mi zvočno pove ob prenastavljenem časovnem razmaku po želji nastavljive podatke, nopr razdaljim tempo, hitrost, utrip..

Edina pomankljivost je ko delam intervalni trening, zna med treningom povedati le povprečo hitrost od začetka celotne trening seanse. Seveda se po treningu da vse pogledat, ampak rad bi videl svojo hitrost/tempo že med samim intervalom.


Ali kdo pozna APP /uro, na kateri se da tudi nastavit, da nekako nastaviš točke začetja intervalnega treninga in ko si si znotrja tega interval ada tudi sproti veš, kako hiter je samo trenutni odsek ?
#361296
Odvisno od dolžine intervala. Za kratke, ti nobena GPS ura ne bo pokazala dejansko točen trenuten tempo, ker je GPS signal premalo natančen za hitre spremembe ritma. V ta namen potrebuješ poseben pripomoček - footpod, ki ga namestiš na čevelj in bo bolj natančno meril trenuten tempo.
Kar pa se tiče nastavitve intervalnega treninga, to pa zmore vsaka športna ura, razen mogoče najbolj osnovnih modelov. Za aplikacije ne bi vedel, verjetno pa tudi nudijo naprednejše nastavitve v primeru plačljive verzije.
#361297
@jorgamesh, hvala za idejo. Ne vem pa če sva se prav razumela. Tale app lahk pokaže tudi trenutno hitrost in tisto je res skoraj nekoristne podatek, ker tako niha. Ampak pri intervalih sem imekl v mislih intervale dolge 1, do 5, celo 10 minut in na taki razdalji kaže že kar točno, če seveda pred vsakim intervalom zacnem novo sejo. Nor na polovici takega intervala (5 min) bi me zanimala hitrost od začetka intervala.

Omenil si da večina ur obvlada intervale..verjetno v smislu da si nastaviš začete in konec. Ampak ko si sredi intervala ali vidiš vsaj približno hitrost na intervalu, ali pa tudi tam ne in rabiš tisti footpod ?
#361298
Veliko nastavitev in prikazov podatkov omogočajo boljše ure. Recimo točno si lahko razdeliš intervalni trening po razdalji ali času, lahko si določaš območja tempa in/ali utripa in te ura opozarja z zvokom ali vibriranjem, ko si izven določenega območja ...

Malo si poglej tele članke v dodaten info.

https://gpsrumors.com/deep-dive-structu ... ing-part-1

https://gpsrumors.com/deep-dive-structu ... ing-part-2

https://gpsrumors.com/deep-dive-structu ... ing-part-3

https://gpsrumors.com/deep-dive-polar-s ... conclusion
#361302
Intervale lahko delaš tudi drugače. Mislim, da jih večina tudi dela. Tečeš od točke A do znane točke B. Ko startaš, pritisneš Lap in na uri lahko sproti spremljaš avg tempo pretečene razdalje štartanega intervala. Ko prideš do končne točke intervala, pritisneš Lap gumb in dobiš vse informatije pravkar zaključenega intervala. Zaključek intervala pa ti je sprožil začetek počitka. Med počitkom po občutku parkrat pogledaš na uro in točno veš, kdaj startaš novi lap za naslednji interval. Na ta način imaš tudi v analizi po treningu, komplet podatke za intervalni itrening, brez, da te ura opozarja na začetek in konec. Jaz sem skoraj vedno koristil to metodo. Redko avtomatski prednastavljen intervalni trening.
Za spremljanje trenutnega tempa med tekom, pa sem imel narejen autolap na 500m. Na uri sem kot tempo gledal automatic lap speed/pace avg. Ker se na cestnih tekih večinoma teče skoraj enakomerno, je to najbolj verodostojen podatek tekočega tempa, merjenega z GPS.

Da omenim še to. Pri kratkih intervalih ne potrebuješ nobenega gledanja na uro vmes. Štopaš samo čas. Verjel ali ne, tudi brez ure se čas med kratkimi intervali do 400m ne razlikujejo za več kot +/- ene sekunde, če imaš koliko toliko občutek za tempo. Tudi na 1000 m ne več kot +/- 2sek tudi brez gledanja na uro.
#361303
Hvala tudi Stari Kosti za izčrpen odgovor. Samo Lap gumba nimam :( , ker še nimam ure.
Zaenkrat mi app na telefonu čisto zadostuje, edin tole merjene intervalov me je začelo motit. Bom prej probal še kakšno app, pomoje da morajo to meti.

Je pa pri treningu nor. hoje applikacija, ki zvočno sporoča dodatna prednost, saj ne motiš ritma z gledanjem na uro.

Glede držanja tempa brez ure pa tako..za bolj potovalne hitrosti to vsekakor gre, ne do sekunde ampka tam do 15 sek/km. Ko pa prideš v rdeče območje od 7min/km pa do 6min/km pa je težko reči kjer si s hitrostjo ker je vse zelo hitro in tehnično zahtevno.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA