prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 oru
#362808
Pozdravljeni!
Sem pred nakupom nove ure in se odločam med Polar vantage m in Polar m430 ali ima kdo od vas ta novi model in kako ste zadovoljni z njo in kakšna je razlika od 430? Polar vantage V pa je višji cenovni razred ali je ta ura res toliko boljša od M? Uporabljal bi jo samo tekaški trening oz. napredek v treningu do sedaj sem pa uporabljal Polar m 400. Hvala za vaše izkušnje in nasvete.
#362809
Kaj je pa z M400 narobe? Zdaj, če je odpovedala razumem, sicer ne vidim smisla v zamenjavi.

M430 je identična M400, le da ima merilec utripa na sami uri, ki pa seveda niti približno ni tako natančen kot prsni zraven M400.
Vantage M je že precej dražja ura. Sicer nič posebnega. Funkcionalno je tam kot M400, GPS čip je od Sonya, kar pomeni, da omogoča veliko dlje vadbenega časa, a je po večini testov manj natančen. Merilec utripa na uri je na papirju boj napreden od M430, a testi zopet kažejo, da natančnost ni niti približno na nivoju prsnega traku ob "naprednejših" oblikah vadbe.

Vantage V je pa že noro draga ura, ki je v bistvu identična Vantage M, le da ima zaslon na dotik (neuporabno), barometer (tudi načeloma ne rabiš za tek), kvazi navigacijo, ki pa je v bistvu samo sledenje naložene GPS sledi in vgrajen "power meter", ki v slogu kolesarskih senzorjev meri moč na podlagi tempa in višinometra.

Če ti je odpovedal M400 potem za tek nabavi Vantage M, ker je nov model in bo seveda še nekaj časa prejemal posodobitve.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA