prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 vinkop
#364407
Pozdravljeni,
verjetno nisem edini ali pac, da po sinhronizaciji med garmin fenix 5 in stravo dobim v stravi povsem druge podatke...seveda uporabljam brezplacno verzijo strave, ker bi bilo skoda dati sleherni euro, ce zadeva ne funkcionira tako kot mora....ali obstaja kaka resitev glede tega ali pac vsak ponudnik aplikacij po svoje odcita podatke?
Uporabniški avatar
 jorgamesh
#364408
Kako misliš druge podatke? Osnovna različica Strave prikaže samo par osnovnih podatkov in ti bi morali biti identični tistim iz ure, razen mogoče višinske razlike. Tukaj je malo kočljivo in prihaja do razlik.

Lahko da gre za kakšnega hrošča pri Garmin aplikaciji, ker meni normalno prikaže iz Polar ure.
 KadilecSamo
#364409
Jaz imam Suntota, sem pogledal včerajšnjo aktivnost in pri meni pokaže Strava 10m manj razdalje(na slabih 20 km traila), pri višinskih metrih pa 50 m več(750vm). Če pogledam višinske metre, ki sem jih premagal letos pa je razlike med uro in Stravo kar dobrih 6000m. Me pa to ne moti, saj za osebno beležko uporabljam Movescount. :D

Bolj me moti ta elapsed in moving time na Stravi. Ni mi jasno po kakem algoritmu to določi. Tudi če se nič ne ustavim, se lahko na koncu čas razlikuje za 20 min itd...Poleg tega pa ne gre za strm trail, kjer bi hodil po polžje... 8)
 vinkop
#364410
jorgamesh napisal/-a:Kako misliš druge podatke? Osnovna različica Strave prikaže samo par osnovnih podatkov in ti bi morali biti identični tistim iz ure, razen mogoče višinske razlike. Tukaj je malo kočljivo in prihaja do razlik.

Lahko da gre za kakšnega hrošča pri Garmin aplikaciji, ker meni normalno prikaže iz Polar ure.

cisto vcerajsnji primer, garmin cas in distanca ( 45:16, 10,02km ), potem sinhronizacija s stravo, tam pa cas in distanca ( 44:58, 9,91km )....sedaj ce to povzamem je nekje sinhrono, manjsa distanca na stravi posledicno manjsi cas....ampak jaz stravi ne verjamem, ker je bila ura z menoj in ura je izmerila malo vec.... :bum:
 vinkop
#364413
kako pa jaz vem kje je tocno kaksen strava odsek? za primer bom dal odsek koseski bajer, kako jaz to vem pri kateri tocki se zacne in konca?
 KadilecSamo
#364415
Na računalniku se lepo vidi. Ko gledaš svojo aktivnost imaš na levi strani stoplec in izbereš segment, tam ti potem pokaže katere segmente si "srečal" na svoji poti. Če klikneš na izbrani segment se ti na zemljevidu lepo označi z modro barvo... Na približno boš tako videl od kje do kam gre. :lol:

Na telefonu podobno, pod analizo aktivnosti imaš prav tako segments, klikneš in se ti pokaže na zemljevidu kje poteka...

Sicer pa je pri teh segmentih veliko napak. Možne so bližnjice oz krajše poti...pa ti na koncu prizna kot da si opravil cel segment..(govorim za gozne poti kjer je več vzporednih poti, nekatere so bolj strme, druge manj-vse pa vodijo do iste točke) Imam en rekord v spustu na odseku 300m, ki naj bi ga opravil v 8 sekundah kar tudi ni možno in gre za napako.
Uporabniški avatar
 jorgamesh
#364416
vinkop napisal/-a:kako pa jaz vem kje je tocno kaksen strava odsek? za primer bom dal odsek koseski bajer, kako jaz to vem pri kateri tocki se zacne in konca?

Ne vem, kako je na Fenix 5, ampak ure, ki podpirajo Strava segmente ponavadi opozorijo na bližajoč segment s kombinacijo zvoka-prikaza na ekranu-vibriranja. Seveda moraš predhodno naložiti odseke na uro in imeti plačljivo verzijo Strave.
Verjetno vse piše kje na strani on Strave. Sam ne uporabljam tega, tako da ti ne morem bolj natančno opisati postopke.
 KadilecSamo
#364418
Tudi če je bil ustvarjen s free verzijo bi morali vsi videti, edino, če si tam izbral, da je segment viden samo tebi, ne pa tudi ostalim... Klinki Dashboard/My segments/nato zgoraj klikni Created segments/klikni na svoj segment in potem najdi, če imaš kje morda možnost da nastaviš segment za public oz. na desni strani pod Compare efforts Actions, klikni na puščici Actions in spremeni v Edit in malo prečerkiraj kaj imaš nastavljeno. Če nimaš pod Created segment nič imaš morda pod Hidden segments.Pomojem lahko poizkušaš še enkrat na novo ustvariti segment, mislim da ne boš izgubil svojih rezultatov. Ko sem jaz naredil 1 segment mi je zabeležilo vse rezultate odkar uporabljam stravo....

Lp
 vinkop
#364419
segment mi uspe narediti tudi podatke prenese vseh mojih tekov, ampak samo od menjave ure(reklamacija)....za dobro leto ni podatkov v stravi, so pa v garmin connectu....no, v glavnem ko grem pod segment explore ni mojega odseka gor in ja, dal sem public.... :rol:
 vinkop
#364437
ali sem res tako butast da ne vidim live strava segments v moji uri ali mora biti premium racun, da je to aktivno? Trenutno jaz predhodno oznacen, nastavljen segment vidim samo po koncani dejavnosti v stravi, praviloma pa bi me morala ura ze opozoriti da se blizam zacetku merjenega dela segmenta? :bum:
 vinkop
#364477
se en problem imam...iz garmina v stravo so se podatki prenesli samo od 19.05.2019 pa do danes....manjka pa mi se za priblizno leto in pol podatkov v stravi....podatki so v garmin connectu, ura pa je bila menjana....verjetno ne morem nic narediti ali pac?
Uporabniški avatar
 DemonAck
#364479
vinkop napisal/-a:ali sem res tako butast da ne vidim live strava segments v moji uri ali mora biti premium racun, da je to aktivno? Trenutno jaz predhodno oznacen, nastavljen segment vidim samo po koncani dejavnosti v stravi, praviloma pa bi me morala ura ze opozoriti da se blizam zacetku merjenega dela segmenta? :bum:


Za strava live segments (in še za marsikaj drugega) rabiš Strava premium, ki pa v končni fazi ni tako drag. Če si res želiš live segments, se splača plačati.
 vinkop
#364482
zz topka napisal/-a:Prenest na roke? Vsazga posebej? :shock:

ne,ne,ne, reci da se hecas... :-D ne grem pes vpisovat manjkajoce dejavnosti v stravo...teh je se nekaj cez 300... :rol:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA